Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0TFSI QUATTRO BPG USA K04-064 355HP@467NM - Powered by gregor10.pl| SPRZEDAM !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Męsko...bardzo....nie ukrywam...zazdroszczę...

Opublikowano

Grzesiek chyba posiwiał przez to auto:) Wynik godny:) turbo miałeś zrobione na hybryde :)?

Opublikowano

Witajcie!

Szacunek Panowie za wkład pracy w Stage4!

Efekt przerósł oczekiwania :D

Widzę, że Gregor kolejny raz włożył serce w projekt!

Prośba, jakbyś miał możliwość zamieścić filmiki jak autko jeżdzi, gada (rozumiem, żę wydech też zrobiłeś?) +

ewentualnie własne pomiary G-tech'em.

Pozdrawiam serdecznie i bezawaryjnej jazdy!

Edytowane przez black4

Opublikowano

Trzy rzeczy, po pierwsze :hi: po drugie :good: po trzecie :kox:

Opublikowano
  • Autor

Gratulacje!!

Arek tylko pamiętaj o jednym.... możesz stracic prawko w 4,8s w zabudowany :D :D :D

tfu tfu odpukać :)

Dzięki, wiesz nawet o tym nie myślałem a masz rację, że mogę teraz się konkretnie ud***ć :grin: ! Trzeba będzie uważać w terenie zabudowanym. :D

Grzesiek chyba posiwiał przez to auto:) Wynik godny:) turbo miałeś zrobione na hybryde :)?

Nie, turbo seria z S3 nówka, hybrydy nie chciałem bo na doprężonym motorze takim jak BPG nie wykorzystali byśmy jej potencjału. To turbo jeszcze pewnie ma trochu zapasu ;). Program jest na 98 i tak też auto było hamowane. Grzegorz chyba jest zadowolony jak ja albo jeszcze bardziej z tego wyniku :D.

Witajcie!

Szacunek Panowie za wkład pracy w Stage4!

Efekt przerósł oczekiwania :D

Widzę, że Gregor kolejny raz włożył serce w projekt!

Prośba, jakbyś miał możliwość zamieścić filmiki jak autko jeżdzi, gada (rozumiem, żę wydech też zrobiłeś?) +

ewentualnie własne pomiary G-tech'em.

Pozdrawiam serdecznie i bezawaryjnej jazdy!

Tak wydech jest konieczny do tej mocy zresztą cały opis modyfikacji jest na pierwszej stronie co zostało wymienione by to osiągnąć. ;) Wydech chyba juz do stage 2 jest robiony a przynajmniej DP o ile się orientuję. Gregor w każdy samochód wkłada serce i ogrom pracy a każdy kolejny projekt to tylko potwierdza , niejeden tuner mógłby brać przykład z niego.

Trzy rzeczy, po pierwsze :hi: po drugie :good: po trzecie :kox:

:hi: teraz będę pracował bardzo powolutku nad body swojego auta. Na szczęście widzę jest na kim się wzorować bo Twój avancik jest piękny i dopieszczony pod tym względem :naughty:.

Jeszcze filmk 0-100 wrzucę z lajtowym startem. Pasuje jakieś 50-200 lub 100-200 nagrać. Dźwięk wydechu już widzę, się zmienił konkretnie gregor mówił, że teraz brzmi pięknie :D, więc będzie trzeba to nagrać :). Tak patrzę na stary wykres i obecny to doszło 110km i miejscami 130nm :kox: aczkolwiek nie wiem czy był hamowany na tych samych biegach.

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano

Idziej jak szatan :D

Graty graty :naughty:

Opublikowano

3 z przodu zawsze robi wrażanie :slina: hehe. Gratulacje :thumbup1:

Opublikowano

Ładnie się odpycha, :hi:

Opublikowano

Syto! xd

Opublikowano

Pięknie to wygląda Gregor dopiescil auto jak swoje własne

Opublikowano

Ładnie ciągnie do końca :)

Opublikowano

Jak się patrze na taki wykres i zakres momentu jaki generuje ten silnik to się zastanawiam po co swapowac V6 2,7Biturbo.

Koszt zrobienia 350KM z 2.0tfsi moim zdaniem jest niższy niż z 2.7BT bo biturbo wymaga już zmiany turbin i innych modyfikacji.

Dopiero planując przekroczenie 400KM to 2.7BT robi się "tańszy"

Opublikowano

ładnie idzie :kox:

Opublikowano

super samochod , godny wynik ! Graty!

Opublikowano

A i w takim 2.7 coś zrobić to silnik do wyciągnięcia....ale....kultura pracy i dźwięk takiego v6 to nie ma co porównywać do r4

Opublikowano

Ładny ma dźwięk i jeszcze fajniej ciągnie do przodu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

A i w takim 2.7 coś zrobić to silnik do wyciągnięcia....ale....kultura pracy i dźwięk takiego v6 to nie ma co porównywać do r4

Wiadomo v6 dźwięk ma bardzo fajny jak dobry wydech jest zrobiony ;), koszta utrzymania większe oraz spalanie bo pojemności nie oszukasz ;) ale to jest inna liga wiadomo. Potencjał tego silnika też jest olbrzymi.

Opublikowano

Gratulacje!

Nie spodziewałem się, że tyle wyciągniesz ;)

0-100 świetnie wypada, bo 2gi bieg domyka 100km/h, ale przy większych mocach raczej 100-200 by wypadało ;)

Octavia III rs 340ps robi 100-200 na poziomie 11.5s, ale masa mniejsza i jednak fwd, więc okolice 13+ powinno być realne.

Daleko do "niemieckiej" obwodnicy Krakowa nie masz, to sprawdź w wolnej chwili :)

Teraz wypadało by zacząć jeździć bo 7 tyś km przez rok to bajkowa emerytura dla mojej ex A4 ;)

Opublikowano
  • Autor

Pierwsze 200km za mną :) na razie jest wszystko w porządku silnik chodzi cichutko i równiutko jak prosto z fabryki ale nie ma co się dziwić skoro ma nowy wkład, pompe paliwa, popychacz, wałek rozrządu, rozrząd i łańcuch, który jest głównym winowajcą hałasu.. Spalanie z takiej mieszanej jazdy i też butach mocnych pod czerwone pole na razie oscyluje ok 10l :P zobaczymy jak to będzie dalej :)...

Jeśli chodzi o odczucia z jazdy to na 2 biegu tak wbija w fotel, że za pierwszym razem jak jechałem to myślałem, że 3 nie wbije bo dwoma rękami chciałem łapać kierownice :decayed: na każdym z 6 biegów teraz gniecie jedynie wsteczny bez zmian :naughty: a do 200 autostrada 2-3pasmowa w oczach mi się zwężała.. :grin:

a pod maską aktualnie jest praktycznie jak na serii. Można powiedzieć ukryty smok ;).

Beznbsptytuu_zpsks5dv7s9.jpg

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano

Arek zaloz sobie konto na photobucket.com bo G widac i zrob kilka fotek :P

Dawaj wiecej fot no i 100-200 :P