Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0TFSI QUATTRO BPG USA K04-064 355HP@467NM - Powered by gregor10.pl| SPRZEDAM !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miło patrzeć, że auto trafiło w dobre ręcę ;)

aczkolwiek czarny grill do tego koloru tak na mój nie bardzo ;)

czekam również na efekty modyfikacji ;)

Opublikowano

Sedan to kompletnie nie moje klimaty, bo moje powiedzenie brzmi - jak audi to tylko avant i tylko quattro :)

Ale to wyjątkowo nawet mi się podoba... A wnętrza zazdroszczę - jest przepiękne!!!

Kubły z RS4? Paaaanie gdzie to kupić :) Towar praktycznie nie osiągalny

Opublikowano
  • Autor

Mały update.

Nagar w tfsi :)

20151216_190938.jpg

Wymiana rozrządu+ napinacza i łańcucha, rozebrany motor przygotowany do czyszczenia nagaru i dalszych prac związanych z wymianą turbosprężarki.

20151216_185944.jpg

Przymiarka turbo. Do zrobienia Tip, przeróbka DP, przeróbka flanszy turbo.

20151217_203422.jpg

Edytowane przez arek_cccp

Opublikowano

Fajna, tylko mnie drażni jasny środek. Reszta jak najbardziej na plus.

Opublikowano

Nagar w tfsi to dramat :kwasny:

Nie ma tragedii jak na ten przebieg :wink:

Opublikowano

Ciekawi mnie temat rozwiązania tipa bo tez to turbo mam

Opublikowano
  • Autor

Flansza jest do przerobienia. Będę pisał co z czym się je dokładnie jak już tip będzie zamontowany. Btw bedzie First projekt k04 tfsi opisany na forum, więc może pojawi się więcej tych a4 z mocami 330hp+ bo nawet w internetach nie mogłem wiele znaleźć oprócz gotowych zestawów apr i śmiesznych wykresów . Filmów z przyspieszeń nie widziałem w ogóle tfsi b7 z tymi mocami.

Opublikowano

Flansza jest do przerobienia. Będę pisał co z czym się je dokładnie jak już tip będzie zamontowany. Btw bedzie First projekt k04 tfsi opisany na forum, więc może pojawi się więcej tych a4 z mocami 330hp+ bo nawet w internetach nie mogłem wiele znaleźć oprócz gotowych zestawów apr i śmiesznych wykresów . Filmów z przyspieszeń nie widziałem w ogóle tfsi b7 z tymi mocami.

W A4 tak bo jeśli chodzi ogólnie o2.0 TFSI to jest już na forum :wink:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291694-czarne-a3-8p-axx-20tfsi-quattro-300km-400nm-by-gregor10pl/

A idziesz z modami jak przecinak , czekam na wykres ile to wypluje

Pozdrawiam

Edytowane przez bartekzks

Opublikowano
  • Autor

A3 już jest parę zrobionych grubo ;), teoretycznie silniki te same ale parę różnic zawsze się znajdzie między innymi dlatego, że silniki są inaczej umiejscowione co i same przeróbki wyglądają inaczej w dodatku custom wydech zrobiony troszku inaczej jak reszta itd. A najważniejsze z tego nie są kreski bo hamownie mają rozbieżności :) tylko jakie czasy są robione np 100-200 w stosunku do wagi pojazdu.

Opublikowano

Jest trochę a4 300+ tylko mało kto opisuje. W compsporcie robili taką z 5 lat temu albo i więcej na turbinie z S3.
Na racingofum pisałem z gościem z warszawy co szukał pompy paliwa z rs3 bo planował ~380km i 480 nm jakiś rok temu, albo i dwa.
A jak u Ciebie z pompą paliwa w baku? bo moja umierała i musiałem zmienić.

Opublikowano
  • Autor

U mnie też umiera i muszę zmienić. Kupowales taką samą czy jakas Mocniejsza?? Co do 380km to nieosiągalne w tym silniku z a4 b7 inny zupełnie motor jak w b8. I taki niuton tym bardziej bo korby bokiem wyjdą moment. Dopiero w s3 można robić 360+ bo są inne tłoki między innymi.

Opublikowano

Pompę mam ori od przedstawiciela VDO bo w ASO cena zaporowa.
Seryjna spokojnie starcza do 350KM + firmy mają myk na zwiększenie wydajności.
Kto Ci tak na opowiadał z tymi korbami? ciekawe bo CS miał bliźniaczy silnik AXX i miał 400KM

Ok może masz racje z tymi korbami bo tam był zmienione. Zapytam przy okazji jak tam będę.

Opublikowano
  • Autor

No korby nie puszcza więcej jak 450nm co i tak jest gorna granica dla tych silników. Te 400 Na pewno nie na seryjnym motorze to mieli ;). Co do pompy właśnie o tej myślałem jak starcza na 350 to git.

Opublikowano

obserwuje, trzymam kciuki i szczerze zazdroszczę ;):D :D :D

Opublikowano

Pompę mam ori od przedstawiciela VDO bo w ASO cena zaporowa.

Seryjna spokojnie starcza do 350KM + firmy mają myk na zwiększenie wydajności.

Kto Ci tak na opowiadał z tymi korbami? ciekawe bo CS miał bliźniaczy silnik AXX i miał 400KM

Ok może masz racje z tymi korbami bo tam był zmienione. Zapytam przy okazji jak tam będę.

Z korbami tak twierdze np ja i CS również.

Zapomniałeś dodać tylko że w tym AXX są założone KUTE KORBY i BigTurbo :naughty:

BGB/BPG/BWE to doprężone motory - nie należy ich mylić z S3kowymi mocarzami na grubej korbie i odprężonym tłoku.

Tak wychodzą inne moce i momenty - tak gdzie kończy się sensowna granica bezpieczeństwa dla BGB/BPG/BWE tam BHZ/CDL zaczyna zabawe +500NM na seryjnym dole :)

Opublikowano

Edytowałem od razu i dopisałem przecież, że jednak były zmienione korby.

Ten nagar aż tak nie szkodzi w tfsi jak w wolnossakach.
Kiedy jakieś kreski?
Gdyby nie budowa i wesele też bym już dawno walczył o 300KM+ :D

Opublikowano

Ten nagar aż tak nie szkodzi w tfsi jak w wolnossakach.

co masz na myśli że nie szkodzi w tfsi ? :D

Opublikowano

Że mocy tak nie tracą