Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] czujnik temperatury oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdzie znajduje sie czujnik temperatury oleju

Witam

aV15aMtr.jpg

pozdrawiam

Czyli przy chłodniczce oleju :wink4:

Opublikowano

Czy ktos montował taki czujnik przy zmianie zagrów na FIS

Opublikowano

A gdzie czujnik cisnienia oleju ?? Pewnie ktos napisze,ze kolo czujnika temperatury oleju :tongue4:

Opublikowano

panowie obserwuje ten temat i chciałbym zadać pytanie niedawno musiałem zmienić zegary bo moje sie pasowały i udało mi sie dostać takie bardziej wypasione to znaczy jest w nich kontrolka od temperatury oleju, wiem ze muszę mieć ten czujnik żeby to chodziło ale w które piny sie trzeba wpiąć żeby ten czujnik uaktywnić bo jest do niego oddzielna wtyczka?????????

Opublikowano

podaj nr licznika. A jeśli chodzi o tą miejsce na czujnik w pompie oleju to owszem jest nawet z gwintem ale trzeba przewiercić żeby czujnik był zamoczony w oleju bo tak to bierze temp z obudowy pompy.

Opublikowano

podaj nr licznika. A jeśli chodzi o tą miejsce na czujnik w pompie oleju to owszem jest nawet z gwintem ale trzeba przewiercić żeby czujnik był zamoczony w oleju bo tak to bierze temp z obudowy pompy.

Wysąłes mi schemacik Airbag ??Pozatym to jak wiercic jak opilki wleca do oleju ?

Opublikowano

e pany a w chłodniczce oleju nie da sie zamontować tego czujnika.a z kad ja wam teraz wezmę numery z licznika wiem tylko ze to nsi-uk tego typu a do oleju jest taka czarna wtyczka z boku jakby licznika bo sa 4, 2 to do licznika kierunkow itd 1 jest od wskaznika tempertury zewnętrznej a ten jeszcze 1 jest od oleju tylko które piny wziaść zeby to działało i do czego podłączać

Opublikowano

Dlatego montaż tego nie jest taki prosty, trzeba wyjąc pompę żeby dobrze to działało.