Robero321 Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Chciałbym doposażyć swój samochód w ORI alarm czy znajdzie się ktoś to napisze co jest potrzebne mi do tego ?
grzes283 Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Modul komfortu z obsluga alarmu. Przelaczniki w boczek, syrenke, czujniki w lampke podsufitki. Oczywiście odpowiednie podłączenie i kodowanie. Też u siebie nad tym myślę, głownie dlatego że dołożyłem CLH i mój alarm nie odpala tej funkcji, a na ori kluczyku wszystko bangla. Edytowane 15 Marca 2015 przez grzes283
kt65c453 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 to i ja się podepnę pod temat, w chwili obecnej kompletuje graty, z montażu zrobię fajną fotorelacje co pewno się przyda co niektórym , puki co z kompletu mam syrene i czujniki ruchu z lampki , wiem że brakuje jeszcze guziczków z boczku drzwi, czy coś jeszcze ?? Czy instalacja elektryczna jest instalowana zawsze w aucie czy muszę kabelki tez ciagnąć ?? Moduł komfortu raczej mi obsługuje alarm bo mam pakiet oświetleń , jak coś moduł też mam, wymontowuje te części z anglika na angielskim szrocie, fajna rzecz aut masa na parkingu płaci sie funcika za wstęp i wykręcasz co chcesz potem wyceniają wychodzi grosze a można wymontować do śrubeczki czy spineczki jak ktos wie co szuka
Bromchit Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Wzmacniacz antenowy , Twój może nie obsługiwać alarmu. I nie licz na to że będziesz miał instalację, co najwyżej tylko do czujnika ruchu, jak masz podświetlane daszki to na 99%, ale to i tak raczej tylko z dachu na dół w okolice słupka. Edytowane 22 Listopada 2015 przez Bromchit
kt65c453 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) To i wzmacniacz się wykrece, pakiet podświetlania jest, a i wiązkę wytarga, jutro będę kompletowal, co jeszcze? Wysłane za pomocą Commodore C64 Edytowane 22 Listopada 2015 przez kt65c453
Bromchit Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Masz anteny w szybie, bo jakoś moduł musi odebrać sygnał z pilota? Jak nie to będziesz musiał jakoś kombinować.
kt65c453 Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) ale ja mam pilota/ centralny, myślałem że alarm z tego skorzysta , a i anteny są w obu szybach Edytowane 22 Listopada 2015 przez kt65c453
Bromchit Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 A widzisz to zmienia postać rzeczy , Więc wzmacniacz odpada . Więc te rzeczy co wymieniłeś i instalacja.
kt65c453 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 zresztą wzmacniaczy mam ze 3 bo zawsze coś sie dodatkowo wyniesie ze złomu , a potem sie sprzeda przyciski z schowka w drzwiach wymontowane i wiązka elektryczna z tych drzwi, wiązki która idzie do alarmu (syreny) z tyłu nie wyciągałem bo jak zajrzałem do 5 a4 wszystkie miały wiązkę a tylko 2 miały alarm , wiec sadze że ta będzie, zobaczymy resztę, a tu mam pytanko, czujnik przechyłu , jest takie coś?? jak tak to gdzie i jak wygląda ?
Bromchit Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 O ile się nie mylę jest on w module komfortu.
kt65c453 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) miejmy nadzieje bo alarm będę montował jak zjadę do polski a tu mam wszystkie elementy , tylko pytanie czy wszystkie ?? A jednak, w opisie modułu komfortu opis 1 gniazda Konektror I (czarny, 12-pin) odpowiada za zasilanie modułu komfortu oraz wbudowanej w niego centralki alarmu. Jest tu też podłączone sterowanie zamkiem klapki wlewu paliwa, zasilanie lampki podsufitki i przestrzeni bagażowej, sygnał aktywujący syrenę oraz czujnika pochylenia pojazdu. Kto wie gdzie jest i jak wygląda czujnik przechyłu auta ?? A wiec wychodzi na to że czujnik pochyłu auta nie jest w module wbudowany, więc poszukiwania nadal trwają, W jednym ze zdjęć znalezionych gdzieś na necie wyszło że alarm moduł komfortu dioda w drzwiach, przełączniki i jeszcze jest czujnik w masce. Przeglądam google ale jakoś nie znajduje, tylko od poziomowania xenon Znalazłem kilka modułów niby a4 b6 , moze ktos sprawdzić w etka gdzie to i to mi potrzebne?? 4D0951173D i jeszcze taki A6006181 Ale mnie się wydaje że to było w b5 i poczatek produkcji b6 ale może ktoś potwierdzić?? Edytowane 23 Listopada 2015 przez kt65c453
Rekomendowane odpowiedzi