Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż podświetlanych kratek nawiewów w modelach A4 przed II liftem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany podlaczylem kratki tak jak wszyscy, do pinu 6 i 8 = zero odzewu, zadna nie swieci. Dotykalem kazdego pinu w tej kostce od radia (gdy masa byla podlaczona) i nic... Mozliwe ze sie wszystkie diody spalily na raz w tych kratkach? ;( Bo ewidentnie nie ma zasilania

no to bierz na krótko i pod aku, i bedzie wszystko wiadomo...

Opublikowano
  • Autor

Pany podlaczylem kratki tak jak wszyscy, do pinu 6 i 8 = zero odzewu, zadna nie swieci. Dotykalem kazdego pinu w tej kostce od radia (gdy masa byla podlaczona) i nic... Mozliwe ze sie wszystkie diody spalily na raz w tych kratkach? ;( Bo ewidentnie nie ma zasilania

Tam w kratce jest po jednej małej diodzie. i pamiętaj że tutaj jest różnica jak podłączysz diode bo dioda przewodzi tylko w jednym kierunku

Opublikowano

Diody swiecą ladnie, jedyny problem to brak zasilania w kostkach od radia. Nie wiem czemu go tam nie ma, ani po pozycjach, ani po zapłonie. Kostki mam oznaczone jako 1 i 2, a nie jak większość A i B, ale mysle ze to nie ma znaczenia. Podepnę się pod lampkę w schowku i tez bedzie ok. Tylko czy bedzie reakcja na potencjometr sciemniania/rozjasniania z licznika?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dasz rady wrzucic foty tych kostek?? Też jestem na etapie wymiany u mnie wszystko śmiga jak należy także nie wiem... jak się wepniesz pod oświetlenie schowka nei bedzie miał ściemniania no chyba że już wcześniej siedział w tej instalacji jakis magik :cool1:

Opublikowano

Kostki są jak w kazdej a4, czarna i brązowa, takie jak tu:

http://imageshack.us/photo/my-images/808/dsc00938mb.jpg/

wpialem sie pod lampke schowka, a brak sciemniania musze jakos zaakceptowac :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ja wpadłem na inny pomysł i podłaczyłem sie do lampki w schowku ;) mniej grzebania i lepszy dostep niz od przyciskow itp :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

ja jak podłaczyłem się do lampki schowka to jest taki problem że na zapłonie lekko się świeca.jak włącze postojowe i swiatła to normalnie swieca. ale jak na odpalonym wezme wyłacze wogóle swiatła to własnie lekko mi swieca. co moze byc grane ? po wyjeciu kluczyka ze stacyjki nic nie swieci. próbowałem wpiac sie jak pisaliscie pod radio ale kratki tylko po zapłonie swieciły a ja chciałem zeby juz zaczeły swiecic jak tylko na pozycje przełącze jak reszta oswietlenia w audi

Opublikowano

Bo pewnie podłączyłeś pod sygnał ze stacyjki, i kiedy odpalasz auto, uruchamia się radio i podświetlają Ci się kratki.

Weź probówkę w rękę i szukaj w którym pinie kostki będzie napięcie jak włączysz światła. Dopiero wepnij się w ten pin. Ja tak zrobiłem i elegancko działa. :good:

Opublikowano

Nie mam foto, ale nie trzeba foto żeby to zrobić. Ja zrobiłem to tylko i wyłącznie dzięki temu jednemu postowi:

Dzisiaj zamontowałem u siebie podświetlne kratki nawiewów europejskie...efekt nocą jest :kox:

Jeśli chodzi o montaż to przewody przeciągnięte w szczelinach między kokpitem a tunelem powietrza, najwięcej pracy zajęło mi przeprowadzenie przewodów od środkowej kratki bo było bardzo ciasno ale udało się. Przewody podłączone pod kostkę zasilającą radio:

6uMp0.jpg

czerwony [ (+) kolor przewodu w kostce pin 6 (biało-niebieski) podświetlenie możliwość regulacji intensywności podświetlenia z całą dechą] czarny [masa kolor przewodu w kostce pin 8 (brązowy)]

Efekt końcowy

AY1h0.jpgAYbfA.jpgAYFbi.jpgAYKaA.jpg

Dzięki za ten temat :hi:

Opublikowano

:hi: panowie wszystko super opisane :good:

tylko nikt nie pokazał jak kabelki przepuścić

ma ktoś jakieś foto :notworthy:

Opublikowano

Na pierwszej stronie jest foto od strony schowka:

wiercenieotworwwsamochoni7.jpg

Od strony kierowcy mam foto jak robiliśmy u mnie:

kratki01.jpg

Opublikowano

dzięki :):good:

:notworthy:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

panowie co z tym foto jak kable przeciągnąć da ktoś

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:21 ----------

Na pierwszej stronie jest foto od strony schowka:

wiercenieotworwwsamochoni7.jpg

Od strony kierowcy mam foto jak robiliśmy u mnie:

kratki01.jpg

nie mogę tych twoich fotek odpalić

Opublikowano

Do podlączenia kabli nie potrzebujesz foto sam bedziesz widział gdzie je ładnie poprowadzic.

Opublikowano

Problemu z kabelkami dużego nie ma ja mam podłączone wszystkie pod oświetlenie przycisków na konsoli środkowej, pociagnelem dwa kable z oddzielnie z jednej strony jeden z drugiej drugi po środku zczepione z trzecim i pod oświetlenie przycisków. Myślałem o oświetleniu zegarow ale mam wersje skandynawska i podswietlaja się odrazu po odpaleniu auta

Opublikowano

a gdzieś widziałem schemat podłączenia pod radio

ale teraz po przeprowadzce nie mogę tego wyszukać może ktoś ma

dzięki

Opublikowano

Ja sie wpiąłem pod kable z radia z tego co pamietam to plus był na szaro-niebieskim kablu a minus na brązowym Oczywiście kratki mi sie podświetlają dopiero po włączeniu świateł, proponuje sobie zmierzyć miernikiem gdzie pojawia sie prąd po włączeniu świeteł.

Opublikowano

dzięki :dancing:

Opublikowano

Już kratki siedzą i świecą :banan: