kasku22 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Witam mam taki problem że jedna lampa w środku jest brudna chyba ktoś przy niej majstrował i chciałbym to doprowadzić do normalnego stanu i teraz pytanie czy wszystkie lampy audi kleja tam samo?bo z b5 wystrczy do piekarnika zapodac i sie ladnie rozłoży a tu niestety pacjent to lampa z b8 lift i nie wiem czy tak można.pozdr
omzig Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 A skąd wziąłeś to, że lampy do piekarnika się wkłada? Z Youtube?
Pucek Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 A skąd wziąłeś to, że lampy do piekarnika się wkłada? Z Youtube? Widać Kolego że nie masz pojęcia o rezaniu, rozklejanie lamp w piekarniku to normalna sprawa Nie wiem jak jest w B8 ale podejrzewam że równie łatwo jak w B7, tylko w B5 się postarali i dobrze skleili
omzig Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 Widać Kolego że nie masz pojęcia o rezaniu, rozklejanie lamp w piekarniku to normalna sprawa Ale najważniejsze, że Ty masz pojęcie... Do piekarnika trzeba wiedzieć na ile czasu je włożyć i na ile stopni ustawić + stały nadzór z kupą w gaciach czy nie robi się z nich zupa - oczywiście jeśli chodzi o lampy z B5 ori Valeo, bo inne płyną np Depo. Najbezpieczniej opalarką.
Buba Opublikowano 29 Marca 2015 Opublikowano 29 Marca 2015 Lampy B5 to tylko opalarka i dłubanie. Tam jest ku****** klej i nie tak łatwo rozkleić.
omzig Opublikowano 29 Marca 2015 Opublikowano 29 Marca 2015 Lampy B5 to tylko opalarka i dłubanie. Tam jest klej i nie tak łatwo rozkleić. Witam mam taki problem że jedna lampa w środku jest brudna chyba ktoś przy niej majstrował i chciałbym to doprowadzić do normalnego stanu i teraz pytanie czy wszystkie lampy audi kleja tam samo?bo z b5 wystrczy do piekarnika zapodac i sie ladnie rozłoży a tu niestety pacjent to lampa z b8 lift i nie wiem czy tak można.pozdr Więc Kolego, opalarka w dłoń, śrubo(w)kręty/wkrętaki/nożyki itp w pogotowiu i ogień. Cierpliwość to i kamień ugotuje.
!Grześ Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jak ktoś nie ma sprzętu warsztatowego to wiadomo ze piekarnik do rozklejania lamp się przyda...Z tego co wiem to każda lampa w Audi klejona jest na dość mocnym kleju...Ale nie ma rzeczy niemożliwych
szogun0 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 No to szczęścia, zdrowia, pomyślności życzę przy rozklejaniu lamp.
omzig Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) No to szczęścia, zdrowia, pomyślności życzę przy rozklejaniu lamp. Oojjj jak świątecznie... Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez omzig
KoJ@K Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Lampy z b8 lifta rozklejają sie tak banalnie, ze dwie to w 7 minut rozkleisz. Podgrzewasz (z glowa) cala lampe do okola opalarka, gdy klej sie rozgrzeje to w jednym miejscu podwazasz klosz plaskim srubokretem, rozchylasz to miejsce, jak juz sie zrobi szczellina to chwytasz reką i odciagasz klosz od obudowy. Naprawde robota jest banalna, zwlaszcza jezeli porownamy ją do rozklejania lamp w B6, tam dopiero jest masakra :/
Rekomendowane odpowiedzi