Dzikson34 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Jak w temacie zalanczam filmik moze ktos cos podpowie ? Zdarza sie to czasem i tylko na cieplym...
Dzikson34 Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Opublikowano 26 Marca 2015 Nie dziej sie tak jak zgasze i za chwile odpale auto musi postac dluzej ale to tez nie jest regula. Nie wyswietla sie check czekam na kabel i soft i sie okaze. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/310532-a4-b5-ciezko-odpala-jak-ostygnie/ dokladnie taka sama mam sytuacje jak kolega napisal ...
Robero321 Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Kiedy będzie się miało to zadziać odepnij przepływke i zobacz czy odpali normalnie
darox5 Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 Popatrz na czujnik położenia walu mi czasem na ciepłym też trudno palił i tak szatkowal ale jak odpalil było już ok. Wymiana czujnika wszystko zalatwila. Cholernie trudny dostęp jest do niego a czujnik około 120 zł. Xperia Z2
Dzikson34 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Opublikowano 29 Marca 2015 w przyszlym tygodniu bede mial soft wiec sprawdze moze jakies bledy pokaze
Tomasz switala Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Stawiam jak kolega wyżej czujnik położenia wału z czasem wogule nie odpali miałem tak w poprzednim aucie
BeyerBrown Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Jak już Ci kabel przyjedzie to porównaj ze sobą odczyty z dwóch obwodów (G2 i G62) czujnika temperatury płynu - wymień go jak są różnice większe niż 5st.C. Porównaj też temperatury na zimnym silniku z temperaturą zewnętrzną, wyświetlaną np. na FIS-ie. Ów czujnik może być przyczyną Twoich problemów, bo możliwe, że ECU dostaje odczyt z zaniżoną temperaturą i wzbogaca mieszankę przy starcie czyli zalewa silnik paliwem
Rekomendowane odpowiedzi