Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Dodatkowe oczka w mojej A4 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nikt nie każe wstawiać niebieskich w sumie :naughty:

Zgadza się. Wystarczy tylko kupić diody w innym kolorze. Dlatego zapytałem o opis rezania bo jest ten sam :wink4:

Opublikowano

wszystko fajnie kred tylko jak bym takie coś już robił to bym dał mniej ale wiekszych, bo te małe średnio mi się podobają

Opublikowano

Diody są białe :wink4: na zdjęciu tak wyszło niebieskawo :P Robiłem to sam z białych diod 10mm, każda jest zamontowana oddzielnie a wszystko jest przykręcone do dokładki pod zderzak. A co do wysokości zamontowania to w lewej kratce jest wlot do IC więc nie chciałem tego zasłaniać...

Postojówki to też białe ledy

obrazl002dq1.jpg

w3472.png

s6000112ac9.jpg

Opublikowano

Teraz to widać że białe. Ale strasznie przechodzą w niebieski :mysli:

Opublikowano

I jeszcze zaden gliniarz sie nie przyczepil..? :mysli:

Opublikowano

Homologacja, poza tym do swiatel dziennych sa scisle okreslone przepisy :)

Opublikowano

Zdecydowane nie temu co tu widzę .

Coraz więcej jeździ takich, nietylko Audi, każdy chce mieć LEDy, pakują je wszędzie, na grilla, pionowo i poziomo, na dachu (Sprinter nad szybą), Żuka (!!!) też nawet widziałem z LEDami... i kojarzy mi się to tylko z tiuningiem Allegro. Chcesz mieć LEDy? Kup nową A6. Bo też można się uprzeć na lusterka z kierunkowskazami... ale w B5 tego nigdy nie było, więc po co.

Ale szanuję Wasze pozytywne zdania. Gusta i guściki - wiecie :)

Opublikowano

hmm... ale w przepisach nie ma zapisu że nie można takiego czegoś zamontować :naughty: Jak już coś to może jest coś o oświetleniu samochodu: typu, że "choinki" nie można robić albo coś w tym stylu. Czyli nie można tego używać w ruchu.

Tak jak sprawa się ma z neonami. możesz mieć i używać np na zlotach itp a nie można ich włączać w ruchu ulicznym.

Jakoś to tak jest :wink4::kox:

Opublikowano

arczi900819 ale w przepisach jest mowa o homologowanym zestawie.. :wink4:

Takze jest informacja o wysokosci od ziemi oraz odleglosci od siebie, w jakiej maja byc zainstalowane lampki. No i jeszcze to ze maja sie zalaczac z wlaczeniem zaplonu, no i to ze maja sie z nimi swiecic postojowki z tylu.

Ale to tylko tyle :)

Opublikowano

hmm... ale w przepisach nie ma zapisu że nie można takiego czegoś zamontować :naughty: Jak już coś to może jest coś o oświetleniu samochodu: typu, że "choinki" nie można robić albo coś w tym stylu. Czyli nie można tego używać w ruchu.

Tak jak sprawa się ma z neonami. możesz mieć i używać np na zlotach itp a nie można ich włączać w ruchu ulicznym.

Jakoś to tak jest :wink4::kox:

Ja tak gdzieś o tym w/w czytałem ale kodeksu na pamięć nie znam. Pamiętam że jakiś gość poruszył kiedyś sprawę, że niektóre tiry są oświetlone jak choinki a w samochodach neonów nawet nie można używać i z tego tematu wyszło że można je mieć tylko używać nie..... :polew:

Opublikowano

Zdecydowane nie temu co tu widzę .

Coraz więcej jeździ takich, nietylko Audi, każdy chce mieć LEDy, pakują je wszędzie, na grilla, pionowo i poziomo, na dachu (Sprinter nad szybą), Żuka (!!!) też nawet widziałem z LEDami... i kojarzy mi się to tylko z tiuningiem Allegro. Chcesz mieć LEDy? Kup nową A6. Bo też można się uprzeć na lusterka z kierunkowskazami... ale w B5 tego nigdy nie było, więc po co.

Ale szanuję Wasze pozytywne zdania. Gusta i guściki - wiecie :)

zgadzam sie ....

jak dla mnie ledy z przodu w b5/b6 i nawet chyba w b7

jedzie wiocha ;]

Opublikowano

jak dla mnie ledy z przodu w b5/b6 i nawet chyba w b7

jedzie wiocha ;]

Racja :good:

Opublikowano

Xenon i halogeny, to optymalny zestaw, po co na siłe upiekszać i to nie zawsze oczekiwanym efektem :sick3:

Opublikowano

arczi900819[/color][/b] ale w przepisach jest mowa o homologowanym zestawie.. :wink4:

Takze jest informacja o wysokosci od ziemi oraz odleglosci od siebie, w jakiej maja byc zainstalowane lampki. No i jeszcze to ze maja sie zalaczac z wlaczeniem zaplonu, no i to ze maja sie z nimi swiecic postojowki z tylu.

Ale to tylko tyle

Podobne informacje o umiejscowieniu są w przypadku obrysówek. A co do LEDów to najlepiej zrobić je na osobnym włączniku i włączać je kiedy można :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak dla mnie wyglada to całkiem ciekawie.pozytyw :good:

Opublikowano

a ja sobie takie zaloze bo to wyglada za***iście.szczegolnie w nocy podobnie jak ledy :) kazdy robi auto jak mu sie podoba a nie dla kogos.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

nawet ekstra :> sam myślę nad założeniem takich :decayed:

Opublikowano

e ee :no: to nie jest fajne

Opublikowano

mi też się nie podoba :sick3: