Mariusz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zakupiłem u gościa na Allegro palo7777 błotnik do A4 poza Allegro i błotnik przyszedł z dziurą i gość nie chce przyjąć zwrotu i oddać kasy http://allegro.pl/show_user.php?uid=10181020 Aukcja do Allegro http://allegro.pl/audi-a4-b5-lift-blotnik-lewy-lz6l-idealny-i5186422906.htmlPrzestrzegam wszystkich przed tym gościem.
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Oczywiście że nie chce bo przecież celowo Ci wysłał szajs a Ty zapłaciłeś obcemu Typowi nie sprawdzając zawartości . Płacąc 5 złotych więcej w firmie Pocztex - można sobie obejrzeć towar ZANIM się zapłaci kurierowi. Towar się nie podoba - odmawiasz przyjęcia i Nadawca płaci za przesyłkę w obie strony. Typek ma na Święta 3 stówki za darmo i szuka następnego jelenia. Współczuję Kolego ale nie rozumiem jak mogłeś szmaciarzowi w ciemno dać kapurkę ?
pyra111 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Pretensje musisz mieć do siebie, teraz już nie ma uczciwych ludzi, każdy chce zarobić jak się tylko da! Dzięki za ostrzeżenie teraz masz nauczkę
krzysaudi Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zadzwoń z innego telefonu ( najlepiej na kartę ) do niego i zamów części za większą kwotę za pobraniem na jakiś adres w odległej częsci kraju i dopiero się zdziwi . Kris
ParasoleK Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgadza się oszustów trzeba zwalczać ich własną bronią
Fido Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zadzwoń z innego telefonu ( najlepiej na kartę ) do niego i zamów części za większą kwotę za pobraniem na jakiś adres w odległej częsci kraju i dopiero się zdziwi .Kris Popieram. I tak do bólu. Przy okazji co jakis czas mu się przypomnij że to zemsta za twoją stratę. A nie popuściłbym ch...wi .
bobx Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Proponuje tą aukcje http://allegro.pl/audi-a4-a6-passat-b5-2-5tdi-skrzynia-automat-efr-i5225473500.html za pobraniem
Dev Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/audi-a6-a4-2-5tdi-163km-silnik-bdg-tylko-153tkm-i5229827330.html Lepiej to
Robero321 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Placiłes mu przez przelew czy za pobraniem ? Jeśli na konto to mogę Ci pomoc w odzyskaniu kasy
Mariusz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Placiłes mu przez przelew czy za pobraniem ? Jeśli na konto to mogę Ci pomoc w odzyskaniu kasy Pobranie
harley22 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Miałem podobny przypadek z maska do samochodu. Koleś tez unikał zwrotu kasy, skończyło sie w sądzie. Maska kosztowała 600 zł a sąd na moja korzyść orzekł 1200 zł + musiał pokryć koszty sądowe w wysokości 1500zł więc nie opłaciło mu się to. Tylko fakt z robilem przelew na jego konto. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ. Musisz udać się do jakiegoś prawnika. POWODZENIA!! Trzeba tępić takich ch..
Sebastianb6 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zaproponuj mu --poza allegro i żeby puścił 50 dych mniej,oczywiście za pobraniem
Robero321 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Kolego może Ci pomoże. Jeśli masz jego dane to ustal jaki ma US. Jeśli nie masz danych to odezwij się firmy kurierskiej lub poczty z i informacją że chciał byś złożyć reklamację bo wpłaciłeś kwotę za pobraniem a zostałeś oszukany. Powinni Ci wydać jego dane na kogo mają zostać doręczone pieniądze.- jako że jesteś stroną Mając jego dane i miasto bez problemu ustalisz jego U.S Napisz mu informację że jeśli nie zwróci Ci kwoty to zgłosisz pisemne doniesienie, które podpiszesz (takie doniesienie musza sprawdzić) do jego U.S oczywiście wpisując nazwę ulicy na której znajduje się jego urząd żeby wiedział że nie są to tcze pogróżki . U.S Oczywiście do doniesienia dołączysz jego Nik z allegro oraz nazwy firm kurierskich z których korzysta. Tak aby U.S mógł sobie sprawdzić na spokojnie jakie były dochody cwaniaczka a mogą to zrobić na 5 lat wstecz. Wierz mi to nie są przelewki miałem podobne sytuacje kiedy sprzedawca chciał mnie okraść na kasę. Jako że mam w rodzinie naczelniczkę jednego z U.S człowiek już po 2 tygodniach dzwonił i błagał wręcz że zwróci mi kasę x3 ale machina poszła w ruch. Za oszustwa podatkowe beknął tak że nie życzę nikomu tego.
Dev Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 On bez skrupułów Cie w...ł wiec Ty tez ich nie miej. Roberto ma racje, do konca życia będzie pamietał jak na wlasne życzenie wpakował się w analną pułapkę.
Robero321 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 No niestety nawet największy mafiozo Al. Capone za swoje przestępstwa nie odpowiedział a za przestępstwa podatkowe już tak i trafił na wyspę za kratki Tak na marginesie to jest jeden sposób na takich pseudo złodziei. Drugi to jeśli taki delikwent mieszka daleko powiedzmy jakieś 400 km lub więcej polega na doprowadzeniu go na przesłuchanie. Zdarzyło mi się również to praktykować kolesia za 60 zł ściągnęli na komendę celem złożenia zeznań miał do przejechania około 370 km Co prawdo doprowadzili go dopiero po 3 miesiącach ale kosztowało go ta przejażdżka o wiele więcej.....
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mój Znajomy kupił przez allegro katalizator do audi za 800 pln. Paczkę owszem dostał ale w środku był alternator wart około 150 zlotych ;-) Od tego momentu Sprzedawca zniknął bez śladu, telefon wyłączony itd. Mija drugi tydzień i cisza , Później dopiero Kupujący załapał że tamten Gościu założył konto 4 dni wcześniej
Robero321 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Do tego oszustwa trzeba by było podejść z jeszcze innej strony da się namierzyć cwaniaczka ale bez nakazu prokuratorskiego prawie nie realne (zależy jak była kasa przekazywana) a jak odnajdziesz to zawsze może Ci powiedzieć że się pomylił bo paczkę przecież wysłał
quadral20004 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) moja dziewczyna sprzedaje czesci uzywane.jak ktos kupi poza allegro, to mowi : "ze kupujacy moga sie pocalowac w dupe w razie zwrotu" zas przez allegro za glupia zlotowke moga zablokowac cala firme,poprzez wstrzymanie kilkutysiecy aukcji. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez quadral20004
Robero321 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 To przeczytaj wyżej jak można usadzić Twoją dziewczynę w U.S jak będzie grała nie feer z kupującymi Zdarzało mi się ustawiać do pionu już takie osoby które myślały że można je cmoknąć i to na olx i poza allegro ostatnia taka była 2 miesiące temu wynik po 2 tygodniach zwrot kasy na moje konto zanim odesłałem jeszcze towar. Więc do czasu będzie tak myślała aż trafi na kogoś kto będzie wiedział jak ją usadzić a tak na marginesie nie masz się czym chwalić jeśli Twoja dziewczyna podchodzi tak do tematu sprzedaży w sieci
Rekomendowane odpowiedzi