Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 BLB] Gokart w Avancie 260KM/500Nm [DTM, gwint Vogtland, BBS 19”, heble S4, custom wydech SLG]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20 lat minelo jak wakacje.

Jeden blotnik wykazuje oznaki poczatkow rdzewienia. Nie chce mi sie bawic w ich malowanie wiec kupilem gotowe chinczyki w ocynku w kolor. Same blotniki sa bardzo ok. Kolor wyglada dobrze ale jak tam z jakoscia blachy? Nie wiem. Stad bawimy sie w dodatkowe zabazpieczenia wrazliwych elementow. Wpierw farba dwie warstwy a pozniej masa uszczelniajaca. 
Komplet wymienimy w maju podczas wymiany rozrzadu. Poleci jeszcze pasek sprzetu z rolkami i napinaczem oraz rurka od klimatyzacji, ta w okolicach lewego nadkola. Dodatkowo wymienimy szkla lamp bo sie troche juz zuzyly i takie srubki od ustawiania lamp (czy tam nakretki) ktore sa w piz*u drogie a rdzewieja i krusza sie w rekach (alleluja aliexpress). Wisienka na torcie bedzie zabawa z uszczelka pod kompem bo mi woda kapie na nogi podczas deszczu. 

IMG_0664.jpeg

IMG_0663.jpeg

Opublikowano

Podesłał byś link do tych śrub pod lampy. Zamawiałem kiedys z Ali i anulowali zakup.

Opublikowano (edytowane)

@Rob@kkupowalem tu ponad rok temu

WAN DREAM ForWard Store

A.ALIEXPRESS.COM

Discover the wide range of products from AliExpress Top Seller WAN DREAM ForWard Store. Enjoy ✓Free...

IMG_0666.jpeg

Edytowane przez mravel
  • Lubię to 1
Opublikowano

Na marginesie polecam STP Flex z Novola. Kryje jak papiez pedofilie. Jedziesz tym ranty blotnikow i miejsca gdzie zbiera sie piasek / brud. To taka natryskowa masa uszczelniajaca. Oczywiscie pod spodem blacha musi byc tip top.

• Lubię to 1
  • Haha 2
Opublikowano
W dniu 8.04.2025 o 12:59, mravel napisał(a):

20 lat minelo jak wakacje.

Jeden blotnik wykazuje oznaki poczatkow rdzewienia. Nie chce mi sie bawic w ich malowanie wiec kupilem gotowe chinczyki w ocynku w kolor. Same blotniki sa bardzo ok. Kolor wyglada dobrze ale jak tam z jakoscia blachy? Nie wiem. Stad bawimy sie w dodatkowe zabazpieczenia wrazliwych elementow. Wpierw farba dwie warstwy a pozniej masa uszczelniajaca. 
Komplet wymienimy w maju podczas wymiany rozrzadu. Poleci jeszcze pasek sprzetu z rolkami i napinaczem oraz rurka od klimatyzacji, ta w okolicach lewego nadkola. Dodatkowo wymienimy szkla lamp bo sie troche juz zuzyly i takie srubki od ustawiania lamp (czy tam nakretki) ktore sa w piz*u drogie a rdzewieja i krusza sie w rekach (alleluja aliexpress). Wisienka na torcie bedzie zabawa z uszczelka pod kompem bo mi woda kapie na nogi podczas deszczu. 

Z ciekawości jaka grubość blachy i czy tak samo sztywny element jak ori?

Opublikowano

Kwestia spasowania tego i ten róg przy lampie. Do siebie brałem z intercarsu Blic z końcówką Q. Polecane i najbliżej oryginału. 

W dniu 8.04.2025 o 12:59, mravel napisał(a):

Wisienka na torcie bedzie zabawa z uszczelka pod kompem bo mi woda kapie na nogi podczas deszczu. 

To już chyba oczywista sytuacja w naszych b7. Ja miałem jeziorko w środku obudowy, przekaźniki i cały komputer pływał. 

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Bruuuum napisał(a):

jaka grubość blachy i czy tak samo sztywny

nie wiem jaka grubosc ale wydaja sie takie same jak oryginal. Nie jest to z papieru ani folii aluminiowej. Jest sztywne. Na pewnym portalu aukcyjnym do znalezienia pod marką BLU

5 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a):

cały komputer pływał

to jeszcze przede mna ale wolalbym tego uniknac. Jak dorwe jeszcze klape w kolor to auto wroci do stanu idealnego. Bo na niej rowniez pokazala sie rdza. Ot taki urok auta trzymanego pod chmurka. 

Edytowane przez mravel