Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 BLB] Gokart w Avancie 260KM/500Nm [DTM, gwint Vogtland, BBS 19”, heble S4, custom wydech SLG]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mravel napisał(a):

Zostaja bixy, zawsze jak fabryka, ale trzeba wymienic szybki bo sie mocno sfatygowaly juz

Zmieniasz też odbłyśniki?

Opublikowano
9 godzin temu, mravel napisał(a):

Masz calkowita racje, ja uzylem piekarnika. 

65* na 10 minut i nie dosc ze lampy byly cieple wiec nic nie parzylo w rece to jeszcze banalnie rozklejaly sie za pomoca grubej lopatki do tapicerki. 

Dokładnie tak i dodatkowo te elementy plastikowe w środku lampy przy rozbiórce nie pękają, nie strzelają tylko właśnie ładnie się poddają przy demontażu. 

Opublikowano (edytowane)

Nie zmieniam odblysnikow Nie widze aby bylo z nimi cos nie tak. W mojej ocenie lampy te byly robione juz i zapewne bylo to kolo 2012-2013 czyli chwile przed jak ja kupilem Ona miala dokladany xeon Ja tylko poprawilem go (wiazka) aby bylo zgodnie z fabryka

Edytowane przez mravel
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie, co pominąłem bo nie moge wyjac ramki - drzwi TYL! Nie przod.

odkręciłem sruby 1-4 i wyjalem mechanizm opuszczania szyb 5. Nie widze nigdzie z boku srubki jak bylo to w przednich drzwiach

Wiem o uszczelce wokol

IMG_1027.jpeg

Edytowane przez mravel
Opublikowano

Alu ramka + stalowa rama drzwi - no co może pójść nie tak 😅. Zżyło się z drzwiami i trzyma.

Opublikowano

Juz znalazlem dwie srubki po bokach Druga sprawa to uszczelka - mozna ja zdjac z ramki na gorze? Ona tam jest przyklejona czy wcisnieta? Latwo ja zalozyc spowrotem zamiast bawic sie w te spinki na uszczelce od dolu

Opublikowano

Czy z wymianą skrzyni na JWS były jakieś problemy? Myślę, żeby wrzucić do swojego AVFa JWS albo MPA z Exeo.

Opublikowano
3 godziny temu, kqba napisał(a):

Czy z wymianą skrzyni na JWS były jakieś problemy? Myślę, żeby wrzucić do swojego AVFa JWS albo MPA z Exeo.

Zadnych, pasuje p&p Ja mialem chyba z Exeo. Jest wyraznie dluzsza

Opublikowano

odpowiadajac na pytanie z drzwiami 

Oprocz srub zaznaczonych przeze mnie sa dodatkowo

- dwie po jednej z kazdej strony za tymi gumowymi zaslepkami

- jedna nieduza po stronie zamka (na lewo na zdjeciu) troche ponizej

Dodatkowo uszczelka na ramce jest wciskana i latwo ja zdjac i nastepnie zalozyc na nowa. 

Juz po wymianie, wszystko super. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Została mi do wymiany klapa tyl i mam pytanie - na prawde musze zrzucac podsufitke do wymiany czy mozna podmienic wiazke / rozpiac ja w klapie?

Druga sprawa mam klape ale ona jest bez wycieraczki i sprysku do niej, szlo cos takiego w ori?

Opublikowano

Raczej każda klapa miała wycieraczkę i spryskiwacz, ludzie sami demontowali często uszkodzone zalane silniczki i wklejali zaślepki. 

Opublikowano

Gdyby sie ktos zastanawial - roznica po wymianie szkiel reflektorów jest znaczna. Kosztuje to troche pracy - zderzak, demontarz itd ale warto. Estetycznie tez jest legancko. 
wrzucilem jeszcze czarne logo audi w grill jak bylo kiedys