Pawel8 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jakie wahacze audi a4 b5 Proszę o opinie czy warto kupić zestaw wahaczy do 500 zł czy lepiej jeszcze po oszczędzać i kupić febi około 1000zł, Jednakże wole za 500 zł Do 500zł Master Sport Kraft Kamoka Hart Maxgear Skv Germany Proszę o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BF10 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 z tych wszystkich to MS, jednak osobiście brałbym teraz RTS za troszkę więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jeśli regenerują wahacze u Ciebie w okolicy to warto pomyśleć nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal9119 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ostatnio kupiłem komplet wahaczy MS . niby 80 tyś gwarancji na nie. ale nawet jak wytrzymaja 30 tyś to dla mnie jakieś 3-4 lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 MS - całkiem dobre. Febi, Delphi też stykną. O górnej półce nie piszę bo to dużo większa kasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Kup ms cztery lata masz z glowy 535 zł od wandeja z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel8 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) A czemu nie wahacze Kraft ? bardzo dużo osób je kupuje Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Pawel8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy30 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 ja tam jeżdżę na maxgaer i nie narzekam chwale sobie je,cena adekwatna do produktu i dość wytrzymałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal9119 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 wiesz dlaczego najwiecej na allegro sprzedaja KRAFT?? bo sa najtańsze 420zł. a za MS trzeba dać 530zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi67 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kreft to szmelc wytszymal ummie dziesięć tysi i się sypie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachmistrz Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie wiem na ile temat aktualny ale pozwolę sobie wypowiedzieć się w tym wątku. Pracuję w średniej wielkości hurtowni motoryzacyjnej w kraju, jak pewnie się domyślacie dostawcy części atakują nas różnymi ofertami, praktycznie wszystkimi markami handlowaliśmy lub handlujemy, pozwólcie podzielić się moją opinią: Master Sport - dobre wahacze - cena spoko nieco więcej niż 1% reklamacji w trakcie okresu gwarancji numer dwa na mojej liście. Kraft -jedyne co to tanie - razem z hartem mogą podać sobie ręce - wzięte 20 kompletów - 3 wróciły w ciągu 4 miesięcy współczynika reklamacji nie będe podawal ze względu na to, że szybko się z nich wycofaliśmy i nie byłby on miarodajny gdy napisałbym 15%. Kamoka -mocno ostatnio obniżyli ceny, ale to głównie ze względu na to, że inne mniej znane marki okazały się lepsze od nich, tanie wahacze - współczynnik reklamacji ok 4 do 5% Hart - może ścigać się z kraftem o to który gorszy. Maxgear - McGyver jak to Mcgyver pierw cena później jakość, osobiście nie polecam, po przygodzie Hartem i Kraftem wzieliśmy 5 kompletów, jeden wrócił i daliśmy sobie spokój Skv Germany - tu ciekawe zaskoczenie, kompletnie nie znana marka, sprzedaliśmy tego w ciągu 19 miesięcy ponad 700 kompletów, jakkolwiek brzmi to mało wiarygodnie nie wróciła żadna sztuka. Zdecydowanie numer 1 na liście wymienionej powyżej. Nie chce być posądzony o kryptoreklamę i posądzony że skoro tym handlujemy to właśnie to zachwalamy, dlatego jeśli ktoś chce kupić niech wejdzie sobie na allegro i wybierze najtańszy zestaw jaki znajdzie SKV Germany. Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez rachmistrz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik123 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Panowie, a jesli chodzi o lemforder, wiem to najdrozsza propozycja ale jak ze stosunkiem jakosci do ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachmistrz Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Skoro wdałem się w wątek pozwolę go kontynuować. Lemforder nie oferuje (przynajmniej nam hurtownikom zestawów wahaczy - tylko poszczególne elementy), nie spotkałem się też jeszcze z oryginalnym zestawem. To że na allegro je kupić można -no cóż - sami sobie odpowiedzcie jak to możliwe - w Chinach czy na Tajwanie nadrukują wszystko co potrzeba. Identyczna sytuacja była kiedyś z końcówkami drążków do fiata gdy pewna firma złożyła nam ofertę na "oryginalne" końcówki do Ducato (też Lemfordera) tyle, że...wówczas lemforder jeszcze ich nie miał w ofercie..... Ja z mojego doświadczenie polecam SKV Germany, nie są złe też Master Sporty (jednak droższe i wcale nie lepsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik123 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ok, dzieki, przynajmniej teraz wiem ze nie zawsze to co najdrozsze to najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpatrykb Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 ja u siebie zakłądałem komplet febi, ale nie będe polecał bo mało przejechałem póki co, ale czytałem na prawdę sporo na ten temat , jeśli chcesz tańsze cenowo to MS zdecydowanie tutaj góruje w rankingach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel8 Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Dziękuje za odpowiedz na mój temat Wybrałem wahacze MAXIS , ponieważ okazało ze kolega pracuje w sklepie z częściami. I powiedział ze tak naprawdę to wszystko jest chińskie wiec nie warto płacić, 1000 bo i tak raczej są to nieoryginalne. Prawdziwe porządne wahacze kosztuja 1500 zł. A Maxis kosztował niby 660 zł, ale po zniżkach zapłaciłem 446 zł wiec nie było, co się zastanawiać, za wszystkie wahacze i końcówki dróżka kierownicy Edytowane 9 Maja 2015 przez Pawel8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Twoje auto i Twoje bezpieczeństwo. Ja bym czegoś takiego nie założył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Zrobiłeś jak zrobiłeś .Spisz licznik i zobaczysz ile na nich zrobisz km. Dane , dobre czy złe przydadzą się dla potomnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal9119 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 No niby tak wszystkie sa chinskie ale po co chinczycy na Master Sportach wybijają na wahaczach GERMANY???? Np. u mnie jak kupiłem Ms to na kazdym wahaczu był napis ms ,nr tego i germany. to co chiny dla niemców reklamę robią czy jak??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel8 Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 No niby tak wszystkie sa chinskie ale po co chinczycy na Master Sportach wybijają na wahaczach GERMANY???? Np. u mnie jak kupiłem Ms to na kazdym wahaczu był napis ms ,nr tego i germany. to co chiny dla niemców reklamę robią czy jak??? Nie wiem dokładnie ale w jakim kraju pakują ta rzecz taki dostaje kod kreskowy. Żeby był to jakiś zwykły sprzedawca to bym raczej nie uwierzył ,ale skoro tak mówił mi znajomy a do tego wcześniej byłem w tym samym sklepie i był inny sprzedawca a nie wiedział o mojej znajomości a mówił bardzo podobnie to coś musi w tym być. Do tego jest to bardzo znany sklep z częściami, gdzie w każdym mieście mamy jego filie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi