Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tanie wahacze polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie wahacze audi a4 b5

Proszę o opinie czy warto kupić zestaw wahaczy do 500 zł czy lepiej jeszcze po oszczędzać i kupić febi około 1000zł, Jednakże wole za 500 zł

Do 500zł

Master Sport

Kraft

Kamoka

Hart

Maxgear

Skv Germany

Proszę o opinie

Opublikowano

z tych wszystkich to MS, jednak osobiście brałbym teraz RTS za troszkę więcej :)

Opublikowano

Jeśli regenerują wahacze u Ciebie w okolicy to warto pomyśleć nad tym.

Opublikowano

Ostatnio kupiłem komplet wahaczy MS . niby 80 tyś gwarancji na nie. ale nawet jak wytrzymaja 30 tyś to dla mnie jakieś 3-4 lata

Opublikowano

MS - całkiem dobre.

Febi, Delphi też stykną.

O górnej półce nie piszę bo to dużo większa kasa.

Opublikowano

Kup ms cztery lata masz z glowy 535 zł od wandeja z forum

Opublikowano
  • Autor

A czemu nie wahacze Kraft ? bardzo dużo osób je kupuje

Edytowane przez Pawel8

Opublikowano

ja tam jeżdżę na maxgaer i nie narzekam chwale sobie je,cena adekwatna do produktu i dość wytrzymałe

Opublikowano

wiesz dlaczego najwiecej na allegro sprzedaja KRAFT?? bo sa najtańsze 420zł. a za MS trzeba dać 530zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kreft to szmelc wytszymal ummie dziesięć tysi i się sypie

Opublikowano

Nie wiem na ile temat aktualny ale pozwolę sobie wypowiedzieć się w tym wątku.

Pracuję w średniej wielkości hurtowni motoryzacyjnej w kraju, jak pewnie się domyślacie dostawcy części atakują nas różnymi ofertami, praktycznie wszystkimi markami handlowaliśmy lub handlujemy, pozwólcie podzielić się moją opinią:

Master Sport - dobre wahacze - cena spoko nieco więcej niż 1% reklamacji w trakcie okresu gwarancji numer dwa na mojej liście.

Kraft -jedyne co to tanie - razem z hartem mogą podać sobie ręce - wzięte 20 kompletów - 3 wróciły w ciągu 4 miesięcy współczynika reklamacji nie będe podawal ze względu na to, że szybko się z nich wycofaliśmy i nie byłby on miarodajny gdy napisałbym 15%.

Kamoka -mocno ostatnio obniżyli ceny, ale to głównie ze względu na to, że inne mniej znane marki okazały się lepsze od nich, tanie wahacze - współczynnik reklamacji ok 4 do 5%

Hart - może ścigać się z kraftem o to który gorszy.

Maxgear - McGyver jak to Mcgyver pierw cena później jakość, osobiście nie polecam, po przygodzie Hartem i Kraftem wzieliśmy 5 kompletów, jeden wrócił i daliśmy sobie spokój

Skv Germany - tu ciekawe zaskoczenie, kompletnie nie znana marka, sprzedaliśmy tego w ciągu 19 miesięcy ponad 700 kompletów, jakkolwiek brzmi to mało wiarygodnie nie wróciła żadna sztuka. Zdecydowanie numer 1 na liście wymienionej powyżej.

Nie chce być posądzony o kryptoreklamę i posądzony że skoro tym handlujemy to właśnie to zachwalamy, dlatego jeśli ktoś chce kupić niech wejdzie sobie na allegro i wybierze najtańszy zestaw jaki znajdzie SKV Germany.

Edytowane przez rachmistrz

Opublikowano

Panowie, a jesli chodzi o lemforder, wiem to najdrozsza propozycja ale jak ze stosunkiem jakosci do ceny?

Opublikowano

Skoro wdałem się w wątek pozwolę go kontynuować.

Lemforder nie oferuje (przynajmniej nam hurtownikom zestawów wahaczy - tylko poszczególne elementy), nie spotkałem się też jeszcze z oryginalnym zestawem.

To że na allegro je kupić można -no cóż - sami sobie odpowiedzcie jak to możliwe - w Chinach czy na Tajwanie nadrukują wszystko co potrzeba.

Identyczna sytuacja była kiedyś z końcówkami drążków do fiata gdy pewna firma złożyła nam ofertę na "oryginalne" końcówki do Ducato (też Lemfordera) tyle, że...wówczas lemforder jeszcze ich nie miał w ofercie.....

Ja z mojego doświadczenie polecam SKV Germany, nie są złe też Master Sporty (jednak droższe i wcale nie lepsze).

Opublikowano

Ok, dzieki, przynajmniej teraz wiem ze nie zawsze to co najdrozsze to najlepsze ;)

Opublikowano

ja u siebie zakłądałem komplet febi, ale nie będe polecał bo mało przejechałem póki co, ale czytałem na prawdę sporo na ten temat , jeśli chcesz tańsze cenowo to MS zdecydowanie tutaj góruje w rankingach

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedz na mój temat

Wybrałem wahacze MAXIS , ponieważ okazało ze kolega pracuje w sklepie z częściami. I powiedział ze tak naprawdę to wszystko jest chińskie wiec nie warto płacić, 1000 bo i tak raczej są to nieoryginalne. Prawdziwe porządne wahacze kosztuja 1500 zł. A Maxis kosztował niby 660 zł, ale po zniżkach zapłaciłem 446 zł wiec nie było, co się zastanawiać, za wszystkie wahacze i końcówki dróżka kierownicy

Edytowane przez Pawel8

Opublikowano

Twoje auto i Twoje bezpieczeństwo. Ja bym czegoś takiego nie założył.

Opublikowano

Zrobiłeś jak zrobiłeś .Spisz licznik i zobaczysz ile na nich zrobisz km. Dane , dobre czy złe przydadzą się dla potomnych.

Opublikowano

No niby tak wszystkie sa chinskie ale po co chinczycy na Master Sportach wybijają na wahaczach GERMANY????

Np. u mnie jak kupiłem Ms to na kazdym wahaczu był napis ms ,nr tego i germany.

to co chiny dla niemców reklamę robią czy jak???

Opublikowano
  • Autor

No niby tak wszystkie sa chinskie ale po co chinczycy na Master Sportach wybijają na wahaczach GERMANY????

Np. u mnie jak kupiłem Ms to na kazdym wahaczu był napis ms ,nr tego i germany.

to co chiny dla niemców reklamę robią czy jak???

Nie wiem dokładnie ale w jakim kraju pakują ta rzecz taki dostaje kod kreskowy.

Żeby był to jakiś zwykły sprzedawca to bym raczej nie uwierzył ,ale skoro tak mówił mi znajomy a do tego wcześniej byłem w tym samym sklepie i był inny sprzedawca a nie wiedział o mojej znajomości a mówił bardzo podobnie to coś musi w tym być. Do tego jest to bardzo znany sklep z częściami, gdzie w każdym mieście mamy jego filie