Kooga Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kolego Kooga mam identyczne lampy jak Ty, szkoda że nie na przemian bo takto byśmy mogli się zamienić. Co masz na mysli na przemian?
dorek2088 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Witam.mam podobny problem.otoz lampy mam z oznaczeniami 004G(prawa),003G(lewa). Prawa świeci jakby bardziej na niebiesko a lewa na żółto tak bardziej. Trzeba się dobrze przyjrzeć żeby zauważyć różnice. A lampy są z tego samego rocznika. Idzie jakoś to ustawić vagiem?
Muskel1 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Napisalem juz, czekam tylko na odpowiedz ;-) Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Muskel1
tommy-cichy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kolego dorek 2088 a jakie masz zonaczenie ...S na obu lampach. Tak jak pisalem wczesniej moze być ten sam rok produkcji ale miesiac jest ważny. Poczekajmy na odpowiedź Automotiv. Ewentualnie pozniej mozna napisac do Audi.
Muskel1 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Panowie coś mi się wydaję, że albo nie bedzie żadnej odpowiedzi od AL albo będzie wymijająca. Otóż poczytałem dzisiaj na niemieckim forum o problemie różnych barw świateł w B8 i jak sie okazuje to temat rzeka. Po prostu puszka Pandory, paranoja jakaś. W tym 17sto stronnym wątku wszystko opisane. http://www.motor-talk.de/forum/unterschiedliche-farbe-led-tfl-t1987835.html Moim zdaniem Audi dało ciała i to ładnie. Wyobraźcie sobie, że ludzie kupili nowe B8-mki, osobiście odbierali w Ingolstadt i ku własnemu rozczarowaniu stwierdzili, że LEDy swiecą różnymi barwami. Przypadków jest opisanych bardzo dużo, Audi oczywiście bagatelizuje i problemu nie widzi, spławiając klientów bzdurnymi argumentami jak np: wszystko w granicach tolerancji. Wielu rozpoczeło długą wojne papierkową, w niektórych przypadkach Audi przychyliło sie do wymiany obydwóch lamp, po ówczesnym wysłaniu własnego rzeczoznawcy, który potwierdził znaczną różnice. HWyczytałem, że podobna historia ma miejsce też w VW. Mowa tu o fabrycznie nowych autach.
tommy-cichy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Więc wydaje mi się ze jedyna opcja zeby mieć taką samą barwę to dorwać ten pasek LED o tym samym oznaczeniu. Podejrzewam ze to oznaczenie to seria diod LED w tej listwie. Ja przelozylem u siebie stara listwę i reflektory mają teraz u mnie identyczna barwę.
dorek2088 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Obydwie lampy mają s takie same nawet barwy. Z data to już jest inaczej. Różnica kilku miesięcy.
nowiciusz Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Odświeżę temat bo mam ten sam problem: czy da się wymienić same ledy i czy nie grozi to rozszczelnieniem lampy?
Damus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Witam Może ktoś wie, czy jest różnica w kolorze jeżeli na pasku led jest oznaczenie EB7K a na drugim DB-7K?
Kodzak33 Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Z ac w Aso mają mi wymieniać przednie bixy nie skrętne przed lift. Mógłby mi ktoś podać numery lamp o tej samej barwie Led?
Kooga Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Opublikowano 9 Maja 2017 A czemu Ty mialbys sie tym przejmowac? W aso ci wymienia i tylko spojrzysz czy ten sam odcien w obydwu lampach, jak nie to reklamacja
DanielM Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Cześć w moim a4 lewa lampa paruje zastanawiam się czy nie kupić nowej i nie kombinować z uszczelnianiem Jednak tą barwą trochę mnie zmartwiliście a w nowej lampie nie ma oznaczenia S przesyłam zdjęcia obu naklejek, może ktoś z Was będzie mi w stanie powiedzieć czy różnią się od siebie
Love-AUDI Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Na pierwszej jest oznaczenie 13S a na drugiej hmmm nie ma kompletnego opisu na naklejce , to jest lampa nowa z serwisu czy z allegro ? ale i tak obstawiam że ta nowa ( kwiecień 2017) będzie miała inna barwe i oznaczenie Edytowane 19 Lipca 2017 przez Love-AUDI
Piotrasns Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Witam , czytałem wyżej ktoś pisał o możliwości zmiany napięcia na przednich lampach , czy mógł by ktoś potwierdzić czy to prawda ? U mnie wygląda to tak że mam dwie lampy o tym samym oznaczeniu i data różni się 3 dniami czyli lewa jest z 28.02.2011 a prawa jest z 25.02.2011. I moim zdaniem barwa jest ta sama ale różnica jest w natężeniu światła lewa świeci bardziej jaskrawym światłem i rażacym niż ta prawa . Nie jest to bardzo zauważalne ale jak się stanie przed autem i się chce porównać te dwie lampy i ich jasność świecenia to od razu zauważymy różnicę ze jednak jest coś nie tak. Jak by była możliwość operowania tymi napięciami na przednich lampach myślę że by to zdało egzamin u mnie .
R0KTEMU Opublikowano 24 Czerwca 2018 Opublikowano 24 Czerwca 2018 A żarówki sprawdzałeś? Są tej samej mocy i tego samego producenta? Może ktoś wymienił tylko jedną?
Piotrasns Opublikowano 28 Czerwca 2018 Opublikowano 28 Czerwca 2018 O sorki nie napisałem najważniejszego że chodzi mi o LEDy nie o światła xenonowe. Pozdrawiam
Piotrasns Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 W dniu 28.06.2018 o 22:57, Piotrasns napisał: O sorki nie napisałem najważniejszego że chodzi mi o LEDy nie o światła xenonowe. Pozdrawiam Jeżeli chodzi o mój przypadek to pomogło mi przeczyszczenie styków " kontaktem " i jak ręką odjął. Dwie lampy ( LEDy) identycznie świecą .
MariooPL Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 @kenar Musisz rozkleić reflektor, ja używam zwykłej suszarki do włosów. Nie wkładaj tylko do piekarnika jak podają w niektórych poradnikach.
Rekomendowane odpowiedzi