wlodeek Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Witam, potrzebuję znaleźć zamiennik - jakiś Philips, Osram - co możecie mi polecić, żeby nie zdymić przetwornicy?
Fido Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Aby ori bo popalisz przetwornice. Cena niewiele się różni od Osrama lub Philipsa.
needspoon Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Witam, potrzebuję znaleźć zamiennik - jakiś Philips, Osram - co możecie mi polecić, żeby nie zdymić przetwornicy? Ja uzywam prawie 1rok takich zamiennikow jak z aukcji ponizej i zadna ori Valeo przetwornica mi sie nie spalila. Czy sie spali za niedlugo?? nie wiem.... Czy polecam? Nie wiem ja moze i ryzykuje bo nie ori, tak jezdze od roku czasu jak napisalem http://allegro.pl/zarowka-zarnik-d1s-35w-xenon-hid-6000k-i5268590226.html
pavvel89 Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 ja sam kupowalem ori i jest OK, co do zamiennikow nie bylem przekonany. Lepiej wydac wiecej i miec spokoj
waldi1326 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Ja założyłem zamienniki i spaliło mi przetwornicę po 3 miesiącach, szybko kupiłem oryginały i przetwornicę
azure Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Sam rozważam zakup tych: http://hidretrofit.pl/sklep/zarniki-nextgen-d1s-5500k/ Znajomy niedawno kupił i póki co jest ok, ale za wcześnie na oceny...
Fido Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Pare zloty taniej wiec myślę, że nie warta skóra wyprawki
needspoon Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Znajomy niedawno kupił i póki co jest ok, ale za wcześnie na oceny... Ja za pare dalem 120zl i jezdze juz rok i przetwornice nie spalone, wiec dlatego napisalem jak jest,ale nie bede pisal ze polecam bo ktos kupi i mu spali przetwornice, kazdy przypadek jest inny
azure Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Co dokładnie kupiłeś? Możesz odkopać aukcję z allegrosza, jeśli tam kupowałeś? Pare zloty taniej wiec myślę, że nie warta skóra wyprawki Tak z połowę taniej, bo ori osram/philips niewiele mniej za sztukę niż tu para...
Fido Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) Ok, to bierz. Tylko jak spali ci za jakiś czas obie przetwornice to nie płacz potem na forum. Na YT jest wiele filmików o tej tematyce i widać jak się jara. Może od razu nie spali, może podziała miesiąc albo pół roku. Tego nikt nie wie. Potem trzeba będzie kupić ori żarniki + przetwornice. Sam sobie policz. Ja nie widzę w twojej opcji "taniej". Ja nie zmuszam do kupna ori, jedynie informuję o konsekwencjach. Edytowane 10 Maja 2015 przez Fido
darek181289 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Był gdzieś temat na forum gdzie kupić oryginalne palniki philipsa (bo chyba takie są nejlepsze?) tylko nie mogę znaleźć... Pada mi jeden xenon i chciałbym kupić komplet D1S barwę ponad 5000K. Macie jakiś link na sklep/osobę, która to w miarę rozsądnej cenie sprzedaje?
Fido Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Jak już to barwa 4800 Nie kombinuj. Gdyby fabryka stwierdziła że są za słabe to by mocniejsze montowała. http://www.xenon-serwis.pl/
mats8E Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Był gdzieś temat na forum gdzie kupić oryginalne palniki philipsa (bo chyba takie są nejlepsze?) tylko nie mogę znaleźć... Pada mi jeden xenon i chciałbym kupić komplet D1S barwę ponad 5000K. Macie jakiś link na sklep/osobę, która to w miarę rozsądnej cenie sprzedaje? Łap kolego bo sprawdzone z forum podobno http://a4-klub.pl/index.php?/topic/337529-xenon-zarniki-palniki-philips-osram-d1s-d2s-4300k-4850k/#entry4650250
darek181289 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzięki, ale już kupiłem philipsy 4850K, tylko zastanawia mnie ile one będą się wygrzewać, aby osiągnąć właściwą barwę. Stare 4300 miały fajną niebieskawą poświatę a te nowe jakby lekko żółtą... Sprzedawca mówił, że nawet miesiąc mogą dochodzić do swojej barwy...
Krumak Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Mogą spokojnie wygrzewać się miesiąc i to jeśli będziesz sporo jeździł. Potrzebują minimum 20 godzin pracy do uzyskania optymalnej barwy
Rekomendowane odpowiedzi