Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

najtańsza a efektywna sekwencja LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

po przeszukaniu forum nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie a brzmi ono w skrócie jak w temacie..

Interesuje mnie zakup A4B6 w benzynie i założenie LPG do niego. Model to 1,8 Turbo 150KM. Chodzi mi przede wszystkim o zminimalizowanie kosztów instalacji LPG, ale co ważniejsze przy zachowaniu dobrej jakości. Czyli w skrócie tania a dobra instalacja LPG. Jakie firmy/ zestawy mogą być w tym silniku montowane.

Nie patrzę na ew. wzrost KM czyli nie zamierzam wstawiać żadnych ulepszeń w celu zwiększenia mocy KM itd itp...

Druga kwestia to możliwość naprawy u większości gazowników/tanie części/częstostliwość wymiany podzespołów najmniejsza...

Być może jest to nierealne nielogiczne ale szukam po prostu dobrej taniej kompletnej instalacji tak by po prostu pełniła swoją funkcję. Jeśli spadek mocy nawet o 10% będzie też nie przeszkadza mi to w niczym.

Proszę o propozycję instalacji wraz z ceną (oczywiście oscylacyjną) z ew. montażem.

Opublikowano

Zapamietaj tanie nie może być dobre :) koszt instalacji do tego modelu to 2500zł mysle dobra cena za normalną instalacje bez udziwnień i zeby to jeździło a nie sie naprawiało :)

Opublikowano

BRC Sequent 24.11 bezobsługowa i bezawaryjna instalacja. Mam i polecam.

Opublikowano
  • Autor

BRC Sequent 24.11 bezobsługowa i bezawaryjna instalacja. Mam i polecam.

a jaka cena ? z montażem ?

Opublikowano

Do BRC trzeba znaleźć dobrego instalatora, większość tylko wrzuca pod maskę ;) STAG, AC R01, HANA/BARRACUDA i będziesz zadowolony ;)

Opublikowano

Brc tylko jak ktoś ogarnia montraż. 95% montazystów brc to partaki i drutownicy. No i nie jest tania. Acr01 to kupa, loteria jaki sie trafi i musi byc miedz/faro 8mm, hana klei na zimno wiec nie ciekawie, barracuda okl.

elektronika: stag, tech, kme

reduktor: kme tur, gold,

wtryskiwacze: barracuda, dragon

Opublikowano

BRC 2400-3000 zależy od warsztatu i instalatora.

Opublikowano

Brc tylko jak ktoś ogarnia montraż. 95% montazystów brc to partaki i drutownicy. No i nie jest tania. Acr01 to kupa, loteria jaki sie trafi i musi byc miedz/faro 8mm, hana klei na zimno wiec nie ciekawie, barracuda okl.

elektronika: stag, tech, kme

reduktor: kme tur, gold,

wtryskiwacze: barracuda, dragon

A ja tam mam czerwonego AC R01, do tego zielone Hanki i śmiga bezproblemowo od ponad 50k km :decayed: - cena : 2800 PLN.

Kolego stasieq, pamiętaj, że na LPG oszczędza się na stacji, a nie przy montażu ;).

Opublikowano

A ja na czarnym i 190km ogarnia

Stag 300 ISA2,hana zielona

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Kolego...nie oszczędzaj na instalacji gazowej - bo sama instalacja gazowa już jest oszczędnością. Pewnie, że są partoki (jak to koledzy wyżej piszą) i za psie pieniądze zrobią instalację i zamontują Ci kuchenkę gazową :kox: - ale osobiście bałbym się jeździć czymś takim. Ja u siebie mam STAGa i zapłaciłem dwa i pół klocka - działa bez zarzutu i mam 1.8 T 163 km.

Co do oszczędności to powiem tylko tyle, że nigdy nie tankowałem w stacjach gazowych NoName typu: super gazik, polgazol, czy megagaz :decayed: , bo to zazwyczaj śmieci - co z tego, że zaoszczędzisz 20 gr na litrze, jak po czasie auto zdechnie - możesz go już nie wskrzesić. Tankuję tylko na Statoilu - mam zryty beret pod tym względem, że jadąc nawet w trasie, wolę przejechać na benzynie te kilka kilometrów i dojechać do danej stacji - mam sprawdzony gaz (wydaje mi się, że jest nawet bardziej wydajny).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ja też noszę się instalacją gazu. Gazownik zaproponował coś takiego:

Stag Q+box,red AC ,wtryski AC BFC ,zbiornik w kolo 2500zl.wtryski Hana 200zl doplata.Wlew pod klapka paliwa 100 zl doplata.
Stag Q+box plus ,red AC ,wtr. AC BFC 2800.doplaty jak wyzej.

Powiedzcie proszę czy to dobra propozycja i czy ceny również są odpowiednie... Dzięki

Opublikowano

W październiku zakładałem w A3 - Stag qbox, hana zielona pojedyńczo montowana, AC czerwony, butla wiadomo w koło i wlep pod klapką bez dopłaty.

Koszt 2400zł

Wtryskiwacze zamontuj pojedyńczo, a nie żadne listwy zespolone.

Auto lepiej się zbiera bo gaz jest wtryskiwany blisko zaworów, a nie węże po 20cm

Opublikowano

rozmawiałem dziś z instalatorem i zapytałem o oddzielną instalację wtrysków. Powiedział że oczywiście jest to możliwe ale nie przy AC W01 BFC, ewentualnie można to zrobić z wtryskami Hana (200zł dopłaty). Czy rzeczywiście ma to aż tak duże znaczenie jak są rozmieszczone te wtryski; czy na listwie czy oddzielnie?

Opublikowano

Oczywiście że ma, dlaczego wtryskiwacze pb są najbiżej zaworów?

Zobacz i poczytaj na forum lpg, dużo można się dowiedzieć i zobaczyć jak powinno być zamontowane

http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=47119

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Witam ponownie. Rozmawiałem dziś z kilkoma gazownikami. Ceny wahają się od 2200 do 3400!. Jeden gazownik zaproponował opcję: stag 4 q-box, wtryski Hana gold+ reduktor shark 150 (do 200KM), butla w koło, przewody miedź i wlew pod klapkę. Wszystko za 2350. Czy to dobra opcja? Co ewentualnie byście zmienili? Jak wielką butlę można zmieścić w koło w sedanie?

Edytowane przez michal008

Opublikowano

No to dobra cena, jeszcze jakby pojedyńczo zamontowane hany i bedzie ok.

Aby montaż był prawidłowy, wystroisz sobie najlepiej sam.Intetfejs kosztuje 40zł

Butla 55l napewno wejdzie może większa.W avancie mam 67l

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

W sedanie mam 62l w kole

Opublikowano

I nie wystaje?

Opublikowano

Wlew pod klapka paliwa 100 zl doplata.

jak ja zakładałem gaz to o żadnej dopłacie nie było mowy. To montażyści sobie ubzdurali takie coś pod klapką dopłata ;]

Opublikowano

I nie wystaje?

Nie, wszystko leży poprawnie.