Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Avant, stockowy subwoofer - poprawa grania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ewentualnie pierdzi kratka wentylacyjna.

Sprawdź dobrze.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanko...

Mam system BOSE. Chciałbym zamiast ori suba (odłączyć go) dać nowy z Q5 lub Q7 w koło zapasowe (Avant).

Który bedzie lepszy, ten z Q5 (zwykły)  czy z q7 (bose) ? 

Edytowane przez dawids22

Opublikowano

Z Q5 Bose. Z Q7 jest wyzszy i wystaje, podloga w bagolu jest uniesiona kilka cm. Niby nie problem ale jak chcesz cos przeiwezc to ciezar opiera sie na subie. 

Opublikowano

Z q5 bose ? A nie b&o ? Bose występowało w q5 wgl ? Wiem ze było audi sound system i b&o jak starzy brali nowe q5 jakiś czas temu...;)

ten zwykły sub z q5 wiesz może ile ma ohm ? 

Edytowane przez dawids22

Opublikowano

Tak, z q5 bose. Sam taki posiadalem w poprzednim b7. Zreszta nie tylko ja taki posiadalem na forum, woec skoro je mielismy / mamy to znaczy, ze takie byly :)

Nie mam pojecia. 

Opublikowano

Podłączałes tego suba zamiast oryginalnego w boczku czy razem grały  oba ?

Opublikowano

Dobre pytanie. Nie chce wprowadzac w blad ale kojarzy mi sie, ze byly podlaczobe oba. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam 

Ja mam takie pytanie słabo mi gra ten sub w bose raz ten bas czuc raz jak by wogole nie gral.....czytałem że można zmienić vcds w opcji radio na cabrio i będzie lepszy efekt?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Też dziś sprawdziłem i rzeczywiście po zmianie polaryzacji bas jest lepszy. potestuje jeszcze w trakcie jazdy ale póki co wyglada na to że jest dużo lepiej. 

A dla wszystkich co kombinują z wyjmowaniem pinów polecam wziąć nożyk taki do tapet i jak przedmówcy polecali ściąć tą prowadnicę z wtyczki - minuta roboty a można w razie co odrazu przełożyć i sprawdzić różnicę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :D pozwólcie ze odkopie temat ale mam pytanie , czy jezeli zmieniłem ten głosnik na mocniejszy 120 W to po przełożeniu kabli bedzie wszytsko okej ? wzmacniacz da rade ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Przede wszystkim to może nie tyle moc głośnika co jego impedancja nie może być niższa niż tego oryginalnego bo może spalić wzmacniacz. 120W (jeżeli mowa tu o mocy RMS) to też za dużo. Nie wiem dokładnie jaką moc ma ten ori sub ale 120 W RMS na ori wzmaku bedzie raczej cicho grał.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie w miejsca w którym trzeba nacisnąć by wyciągnąć piny? Chyba już próbowałem wszystkim i nic ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok. Zrobione. Po kilku podesciach w końcu się udało ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Siema, powie mi ktoś czy u mnie ten mod jest już zrobiony? Jeżeli nie to które kable dokładnie trzeba zamienić?

166437719_256148676168413_4374493677817110849_n.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Avari napisał:

Siema, powie mi ktoś czy u mnie ten mod jest już zrobiony? Jeżeli nie to które kable dokładnie trzeba zamienić?

166437719_256148676168413_4374493677817110849_n.jpg

Czy co jest zrobione? Jaki mod?

Opublikowano

Chodzi mi to o to, czy u mnie jest była już zmiana polaryzacji czy kable są standardowo wpięte. Przeczytałem cały wątek i jednemu koledze po zmianie gorzej grało, ktoś zasugerował, że może już wcześniej miał te przefazowanie a sobie zmienił na standard stąd pogorszenie, chciałem u siebie tego uniknąć

Opublikowano

W kostce wzmacniacza jest wszystko poprawnie wpięte. Subwoofer to te 2 grube przewody czerwono-szary i brązowo-szary. Jeżeli już to może ktoś na kostce subwoofera zmienił biegunowość. Poprawnie ma być po prawej stronie na kostce brązowo-szary po lewej czerwono-szary. 

Screenshot_20210330-094857_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Dzięki! Pomotało mi się coś, że to na wzmaku się przepina. Modyfikacja wykonana, bas tłucze aż miło. W załączeniu zdjęcia poglądowe przed i po jak te kabelki mają wyglądać.

166722278_1370170396681248_6271505072764822300_n.jpg

167022019_887830551791501_3403096087977424691_n.jpg