Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Avant, stockowy subwoofer - poprawa grania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no działa i w b7 i w b6. ogólnie mod fajna rzecz. A czy znalazł ktoś sposób na poprawę sopranu ? kiepskie te ori głośniczki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzone , działa ! ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam bose i myślę dołożyć subwoofer z Q5 i mam pytanie ile mają głośniki ohm w bose a ile ma ten subwoofer ohm z Q5 bo jak będzie różnica to chyba będzie to nie zgodne.

Opublikowano

miro_x a jakie masz radio?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zrobione, nie żałuje i polecam :) Jedynie mnie denerwuje słaba jakość na kablu aux mianowicie mam głośność na full, a sporo brakuje do przysłowiowego "yebniecia" :(

Opublikowano

Witam.

Chciałbym was zachęcić do pewnego eksperymentu... jeżeli ktoś narzeka na słaby bas z fabrycznego subwoofera zachęcam do zmiany polaryzacji (odwrócenia tak jakby plusa z minsem) sygnału do subwoofera, aby to zrobić trzeba wyjąć dwa piny z wtyczki idącej juz bezpośrednio do subwoofera i zamienic je odwrotnie....

U mnie po takim zabiegu bas w aucie wzmocnił się o jakieś 50%

podejrzewam że układ głóśników w avancie troche powoduje troche rozjazd fazowy dzwięku w kabinie....

Duzo wzmacniaczy do subwooferów ma w standardzie przełacznik fazy, niektóre nawet płynna regulacje więc jest to zabieg zupelnie normalny....

(na pewnym forum zaczynającym się na e znalazłem ciekawy cytat w temacie płynnej regulacji fazy "Czy bez tego ani rusz jeżeli chce się zbudować w miarę poprawnie grające audio ?( nie zależy mi na dudnieniu w bagażniku ). Dowiedziałem się ostatnio że bez tego będą problemy w aucie typu kombi, że bas ze skrzyni będzie opóźniony względem przedniego zestawu."

przy fabrycznym ustawieniu własnie miałem takie wrażenie ze bass z subfoofera jest opożniony , powoduje to znoszenie się fal niskich tonów w miejscu w którym spoczywa głowa kierowcy/słuchacza

Jeżeli komuś się chce to spróbujcie i podzielcie się opinią/wrażeniami....

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

miro_x a jakie masz radio?

ale zobaczyłem w porę że ktoś pisał:)

mam concert II czyli standard.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To forum mnie cały czas zadziwia :)

Jutro postaram się sprawdzić :D jak to robi w moim ropniaku :D

Opublikowano

Efekt mega :D

B7 Concert II

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a moze ktos podpowie jakich rozmiarów tam głosnik siedzi ? moze poprostu zmienic głosnik na taki ktory miałby wyższa skutecznosc w db . wtedy byłoby znacznie lepiej i nie ma co uktywac ten głosnik ktory mamy w autach ma minimum 10 lat wiec swoje sie juz nagrał :D moze ktos próbował wpiąć tam cos innego ?

Opublikowano

Wsadź BOSE.

Opublikowano
Panowie mam bose i myślę dołożyć subwoofer z Q5 i mam pytanie ile mają głośniki ohm w bose a ile ma ten subwoofer ohm z Q5 bo jak będzie różnica to chyba będzie to nie zgodne.

Co nie zgodne? Wszystko gra jak powinno. Mam BOSE i tube z Q5, gra az milo ;) Zreszta nie ja jeden.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Za duże koszta z bose.. To już wolałbym kupić skrzynie i głośnik 

Edytowane przez kubajvc

Opublikowano

Na jedno wyjdzie, a zajmie Ci pół bagażnika.

Opublikowano
Na jedno wyjdzie, a zajmie Ci pół bagażnika.

Ew zabudowa z lewej strony.

Opublikowano

Czyli dodatkowe koszty.

Opublikowano
Czyli dodatkowe koszty.

No tak. Ale lepiej zabidowac niz ma sie to po bagolu walac. ;)

Opublikowano

Właśnie myślałem o zabudowie z lewej strony. Myślałem też o głośnikach lepszych na przód ale nie bose bo na 2 Ohm chodzą. A chciałem głośniki pod radio. Może ktoś coś poleci? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trafilem tu przez przypadek bo szukalem o zmianie polaryzacji ledow i wczoraj poszedlem sprawdzic u siebie (sedan b6). W pierwszej chwili wydawalo mi sie ze faktycznie dziala (efekt na tylnej kanapie) i zadowolony wrocilem do domu.

Dzis wracalem z pracy, muza na full a tu zdziwko (efekt na fotelu kierowcy)... Kompletny brak basu. Pod domem przemienilem i gra jak poprzednio.

Troche poczytalem o odwracaniu polaryzacji i zastatawiam sie czemu Wam dzwiek sie poprawil. Tu cytat:

"Jeśli dwa głośniki są zgodne w fazie, oznacza to, że zaczęły grać jednocześnie, a ich membrany symultanicznie poruszają się w przód i w tył. Jeśli głośniki będą grać w jednakowym kierunku i tym samym czasie, a ich fale będą się na siebie nakładać, to dodadzą się, w efekcie czego powstanie jedna fala o podwójnej amplitudzie.

Sytuacja, w której obydwa głośniki zaczną grać w tym samym kierunku i czasie, ale jeden z głośników będzie grał w przeciwfazie (a więc gdy jedna membrana będzie wychylona w przód, podczas gdy druga – w tył), da odwrotny efekt. Fale zaczną się odejmować."

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Coś sie poprawiło :lol: