grax Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Witam. Mam takie zapytanie. Miałem troszkę wytartą kierownicę w aucie. Dostałem kierownice w super stanie. Jedynym mankamentem jest to, że posiada trzy wgniotki na skórze przedstawione na zdjęciach. Czy można w jakiś sposób to zlikwidować? Proszę o radę. Drugie pytanie to jakim kluczem się odkręca kierownicę, aby wymienić. Tam pisało coś 8.8. To jakiś duży Torks czy co?
maniekaudia4 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Cyfry 8.8 to klasa wytrzymałości śrub. tutaj masz więcej opisane http://www.iprodukcja.pl/wymiarowanie/klasy_wytrzymalosci_srub.html
grax Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 Ok. Proszę o podpowiedź z tą kierownicą dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Robero321 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Klucz torx T55 z solidną dźwignią (lub Spline M12) http://a4-klub.pl/index.php?/topic/18670-instalacja-kierownicy-multifunkcyjnej-s3-r8-tt-a4-b7/?p=243037#entry243037 i po co w dwóch wątkach pytasz o to samo ?
grax Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 Tamten można usunąć. A z tą skórą da radę jakoś to zrobić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
roae Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) możesz spróbować podgrzać i "wyprasować" tak jak zrobiłby to tapicer oni do prasowania mają gładką kość chyba tak to się zwie, potrzeba trochę wprawy, ale nic nie jest pewne. Edytowane 19 Maja 2015 przez roae
House Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Domowym sposobem na takie wgniotki jest opalarka i zimny blok aluminium (lub najlepiej miedzi) - ja mam z procesora. Podgrzewasz delikatnie żeby nie przegrzać skóry -opalarką, potem starasz się tą wgniotkę uformować w palcach tak, żeby była jak najmniej widoczna i prasujesz delikatnie aluminiowym bloczkiem. Operację powtarzasz do zadowalającego efektu, na siedzeniach jest łatwiej ale z kierownicą tez sobie poradziłem nie jeden raz.
Rekomendowane odpowiedzi