Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chip 1.8 T BFB 163 KM.Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.JAk w temacie.Chodzimi o zrobienie chip'a 1.8 bfb 163 KM LPG.O ile można zwiększyć moc? i moment obrotowy?Mówią,że ojakieś 30 %?Doradzcie coś,chodzi o bezpieczeństwo silnika i podzespołów.

Opublikowano

Wtryski z bex'a, można do tego ew. wywalić kata i wstawić downpipe i można robić bezpieczny program na ok. 190km / 300nm

Edytowane przez orionek65

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wtryski z bex'a, można do tego ew. wywalić kata i wstawić downpipe i można robić bezpieczny program na ok. 190km / 300nm

BEX to na 100% musisz wsadzić, jeśli nie chcesz żeby Ci silnik zaraz padł. DP też oczywiście musi być. Wystarczy wspawać rurke z kwasówki i oszukać sonde bo będzie CHECK ENGINE. Dla większego bezpieczeństwa można też wstawić większy intercooler. I jechac na program :)

Opublikowano

Nie wiem po co wsadzać wtryski w BEX aby celować w 190 KM.

Opublikowano

190 to samym programem wyciągnie. Oczywiście przy zdrowej motorowni.

Opublikowano

Nie wiem po co wsadzać wtryski w BEX aby celować w 190 KM.

Po to, zeby moedzy innymi na wysokich obrotach zaraz Ci silnik nie padl :) Pogadaj troche z gregor10. Wszystko Ci wytlumaczy. Wtryski to wedlug mnie podstawa.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z tymi wtryskami to cikawie prawisz u mnie gregor10 zostawił wtryski silnik bfb

U mnie na pb95 z wykresu u Gregora 192Ps i 299 Nm

kat pozostał, chłodnica orginał jeżdże juz wiecej jak rok i silnik w dobrej kondycji

Zastanawia mnie jedynie jakie moce byłyby na Pb98

Macie gotowa odpowiedź?

:)

Opublikowano

albo tyle samo albo 3km więcej zależy od jakości tej "98"

Opublikowano

Z tymi wtryskami to cikawie prawisz u mnie gregor10 zostawił wtryski silnik bfb

U mnie na pb95 z wykresu u Gregora 192Ps i 299 Nm

kat pozostał, chłodnica orginał jeżdże juz wiecej jak rok i silnik w dobrej kondycji

Zastanawia mnie jedynie jakie moce byłyby na Pb98

Macie gotowa odpowiedź?

:)

to poka loga z 002 a będzie wiadomo co i po co

Opublikowano

Witam.JAk w temacie.Chodzimi o zrobienie chip'a 1.8 bfb 163 KM LPG.O ile można zwiększyć moc? i moment obrotowy?Mówią,że ojakieś 30 %?Doradzcie coś,chodzi o bezpieczeństwo silnika i podzespołów.

to zależy ile kasy chcesz na to przeznaczyć , sam program bez ingerencji w reszte też troszke szarpnie po kieszeni, jeśli chodzi o bezpieczeństwo silnika itp to już od tunera zależy, on to powinien ocenic i program zrobić do tego, ewentualnie jeśli coś nie tak to powiedzieć co trzeba zrobić , ale okolice 190 hp to uzyskasz bez przeróbek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mozna zrobic nawet i 200koni na seryjnych wtryskach ale moc bedzie przy 5100rpm , a potem wszystko ciac ,dlatego zalecam wtryski i robienie mocy gora, a nie jak w tdi - powyzej 5000rpm nie jedzie :D

• 3 lata później...
Opublikowano

_20190603_140624.JPGJa ze swojej a4b7 motor BFB samym chipem wyciągnąłem 192 KM i 334Nm. Max moment przy 3400obr/min. Prawie nowe turbo było bo miało 38000km. Załączam wykres.

Opublikowano
1 godzinę temu, markan79 napisał:

_20190603_140624.JPGJa ze swojej a4b7 motor BFB samym chipem wyciągnąłem 192 KM i 334Nm. Max moment przy 3400obr/min. Prawie nowe turbo było bo miało 38000km. Załączam wykres.

Co z tego jak niutek z pupy i jazda jak diesiel. Nie ma czym podniecać się.

Opublikowano

A twoim zdaniem jak powinno być?

Opublikowano

O przykładowo tak powinna iść benzynka.

Zrzut ekranu z 2019-06-03 18-20-40.png

Opublikowano
Godzinę temu, markan79 napisał:

A twoim zdaniem jak powinno być?

Już kolega blazej25  mniej więcej pokazał jak powinno wyglądać.

Opublikowano
10 minut temu, blazej25 napisał:

O przykładowo tak powinna iść benzynka.

Zrzut ekranu z 2019-06-03 18-20-40.png

Jaki sens ma porównywanie wykresu z auta nieseryjnego z wykresem auta na całkowitej serii?

Co do wykresu kolegi markan79 to faktycznie niepotrzebny ten wzgórek momentu  prawdopodobnie to przeładowanie które nie daje nic pozytywnego, lepiej zrobić mniejszy nm a bardziej płasko.

Edytowane przez Łukasz13

Opublikowano
1 godzinę temu, Łukasz13 napisał:

Jaki sens ma porównywanie wykresu z auta nieseryjnego z wykresem auta na całkowitej serii?

Co do wykresu kolegi markan79 to faktycznie niepotrzebny ten wzgórek momentu  prawdopodobnie to przeładowanie które nie daje nic pozytywnego, lepiej zrobić mniejszy nm a bardziej płasko.

Dokładnie. Lepiej było zostać na poziomie 280nm ale płasko, niż giewont który widzimy.. Jedni i drudzy, mają rację.

Opublikowano

Dzięki za wasze wypowiedzi koledzy bo sam zauważyłem że jazda stała się teraz bardzo agresywna przez te Nm. Mam jeszcze możliwość poprawienia tego chipa tylko nie wiem w jakie parametry celować. Nm napewno obniże do 300 ale nie wiem jak z obrotami czy max moment nie przesunąć w okolice 4500

Opublikowano
W dniu 3.06.2019 o 20:11, markan79 napisał:

Dzięki za wasze wypowiedzi koledzy bo sam zauważyłem że jazda stała się teraz bardzo agresywna przez te Nm. Mam jeszcze możliwość poprawienia tego chipa tylko nie wiem w jakie parametry celować. Nm napewno obniże do 300 ale nie wiem jak z obrotami czy max moment nie przesunąć w okolice 4500

Podstawa to zmiana wtrysków na saaba lub bamowe , to takie ultra minimum. Warto zastanowić się nad dsmicem.