dimik Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 Mam pytanie czy chipował ktoś 2.5 tdi tiptronic quattro 150 KM.
spanky Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 Mam pytanie czy chipował ktoś 2.5 tdi tiptronic quattro 150 KM. napewno ktoś chipował .... :twisted:
SebMis Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 zapytać należy co z tego wyszło :twisted:
goose Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam dolaczam sie do pytania posiadam tez 2,5 TDI silnik AFB czy jest to az taki zly motor (sadzac po waszych wypowiedziach) ze nie chipuja go ?? pozdrawiam
marcin j Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Ja mam manual i bez quattro, zrobiony programik w v-tech i teraz jest 180 KM i 360 NM.
dimik Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Opublikowano 3 Lutego 2007 Ile cię to kosztowało i gdzie robiłeś?
marcin j Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Ile cię to kosztowało i gdzie robiłeś? czytaj dokladnie .... Powtórze, v tech w Krakowie. Był organizowany wyjazd klubowiczów w grudniu i w styczniu, cene mogę podać na PW.
marcin j Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 A gdzie jest ta miejscowość Działdowo Jeżeli można spytać. :biggrin:
dimik Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Opublikowano 3 Lutego 2007 warmińsko mazurskie.Do Olsztyna mam 75 km a do Warszawy 150 km.
pre_pl Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 dimik, dzisiaj chłopaki lecieli do Olsztyna http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=4739 proponuję zakończyć OT w tym temacie.
marcin j Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Właśnie poprzeglądaj troche stronke. i w olsztynie coś zmodzisz.
Norbi Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 W Tiptronicu zapomnij,że zrobisz 180KM, jeżeli nie zmienią Ci również programu w skrzyni to mocy nie można zmieniać, bo skrzynia zacznie szaleć,a wogóle jeżeli masz Tipa to najlepiej odpuść temat chipsa bo jak skrzynia Ci sie wysypie to zabulisz pięciokrotność chipsika i bedziie płacz i zgrzytanie zębów. Poważnie odradzam.
dimik Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 No nie wiem może i mam czipsa już ale od 0 do 100 jest 9.3 średnia z 3 pomiarów z tiptronikiem ale na ręcznej przeżutce biegów . Co wy na to ????
bratpit Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 No nie wiem może i mam czipsa już ale od 0 do 100 jest 9.3 średnia z 3 pomiarów z tiptronikiem ale na ręcznej przeżutce biegów . Co wy na to ???? A czym to mierzyłeś
Gość Murzyn Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 dimik, My na to jak na lato...gratki i masz mozliwosc sprawdzenia(w realu) tych pomiarow z inymi kolegami (mam nadzieje ze to nie byl stoper)
Norbi Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Jeżeli jest to jakaś tam średnia nawet jeżeli to stoper lub komóra to można wierzyć,że tak jest. Nie wiem czemu Murzyniątko się czepia stopera , ale wyglada na to ,że masz serie i tej serii sie trzyma i tak to zostaw jezeli nie chcesz zamęczyć getribe. Taka moja rada, a co już zrobisz to Twoja sprawa. Mnie też przepotwornie męczyła kondonowatość jednostki AKN z Tipem. Wydałem kilka średnich krajowych żeby coś z tym zrobić. Silnik był doprowadzony do perfekcji, soft zrobiony i poprawa czasów o 1 sek. wiec sie wku... i wymieniłem autko na to z podpisu i teraz naprawde nie moge narzekać na osiągi
dimik Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Opublikowano 5 Lutego 2007 Niestety to była miarka ze stopera synek mierzył .
adasn Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Kumpel chipowal 2.5 TDI wersje 150 KM (nie pamietam oznaczenia) i tez z tipem, zero problemu, z tym ze to jest Passat. W tej chwili ma 173 KM i jak na razie sobie chwali, jezdzi juz ponad pol roku. Takze chyba nie jest tak zle.
Rekomendowane odpowiedzi