PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Na początek podeśle tylko jedna fotkę,resztę z jakimś fajniejszym opisem postaram sie w niedługim czasie dodać...pozdrawiam Posiadaczem tego autka jestem od marca 2014 roku. Poszukiwania upragnionego modelu trwały ponad pół roku i każdy weekend spędzałem na jeżdżenia i oglądaniu esek, które pozostawiały wiele do zyczenia,aż końcu trafiłem...po 6 godzinach oględzin decyzja zapadła.(.w przeciągu od dodania ogłoszenia po vinie doszedłem do histori serwisowej itp..) a tak jak wspomniałem oględziny i sprawdzanie trwały pół dnia... Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez PrzemoS4
afroo. Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Lampy wymienić na ori, wydech spasować i będzie cacy. ; )
PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tylko kosmetyka z tymi lampami i wydechem....jak na razie zostawiam to jak jest...zeby zrobic z prawym wydechem musiałbym nachalny zdejmować, brak czasu jak na chwile obecna... Cały wydech - miało byc.... Najważniejsze, jest to ze ostatnio kpl rozrzad robiłem, końcówka tłumika w tym momencie to na chwile obecna tylko pierdoła. Rozrzad wymieniony został w ASO.. W niedługim czasie postaram sie dodać jesze kilka zdjeć eski wraz ze zdjęciami z robocizny przy rozrzadzie, a było co fotografować... Oryg radio zastąpione z modelu b7- duzo lepiej to wyglada.. Kolpaczki do felg założyłem dopiero pare dni temu, było troche zachodu zeby je zdobyć...
PMW Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 bardzo ładna tylko szkoda że w inwalidzie... te skrzynie zabijają całkowicie frajdę z prowadzenia tego wozu... no bokiem nie pójdzie niestety
PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 bardzo ładna tylko szkoda że w inwalidzie... te skrzynie zabijają całkowicie frajdę z prowadzenia tego wozu... no bokiem nie pójdzie niestety Haha, to było dobre, powiem ci szczerze ze szukałem tiptronicu,za względu na to ze w tygodniu robię mega duzo km busem, chciałem mieć coś na weekendowe wypady i nie sfilmować sie z lewakiem...są ostatecznie łopatki przy kierownicy,którymi tez mozna sie pobawić...
_quattro_ Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 bardzo ładna tylko szkoda że w inwalidzie... te skrzynie zabijają całkowicie frajdę z prowadzenia tego wozu... no bokiem nie pójdzie niestety Zależy kto do czego potrzebuje auta. Ładne auto
PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 bardzo ładna tylko szkoda że w inwalidzie... te skrzynie zabijają całkowicie frajdę z prowadzenia tego wozu... no bokiem nie pójdzie niestety Zależy kto do czego potrzebuje auta. Ładne auto Samochod musiałem kupić bo żona będąc w ciazy stwierdziła" auto potrzebujemy bo dziecko w drodze" padło na eske i zacząłem poszukiwania, wybór był trudny ze względu kosztów utrzymania jakie generuje ten wóz.. Padło na kombi i coś o czym zawsze marzyłem- rodzinny samochod;) Zgodzę ściennym ze manual przyniesie moze większa frajdę z jazdy.... Ale samzeczy ważne i ważniejsze, ja postawiłem na kierunek wygody, bo nie kupiłem eski zeby sie z kimś ścigać czy startować tez w jakiś zawodach...
_quattro_ Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 ja postawiłem na kierunek wygody, bo nie kupiłem eski zeby sie z kimś ścigać czy startować tez w jakiś zawodach... Amen. To jak z tym tipem? 6?
PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tip masz 6 biegowy no nie? Tak 6 bieg. Ale białaczkę pod uwagę fakt ze miałem ostbokazje przejechać sie najnowsza a8 4.2 diesle 350km i zrobiłem nią trasę z zor do wady i spowrotem,byłem pod wrażeniem nowej generacji skrzyni, 8 biegów..coś pięknego...szkoda ze w esce tak nie ma;( hehe Tip masz 6 biegowy no nie? Tak 6 bieg.Ale białaczkę pod uwagę fakt ze miałem ostbokazje przejechać sie najnowsza a8 4.2 diesle 350km i zrobiłem nią trasę z zor do wady i spowrotem,byłem pod wrażeniem nowej generacji skrzyni, 8 biegów..coś pięknego...szkoda ze w esce tak nie ma;( hehe Sorki ale coś mi słownik nawala...trasa z zory,Warszawa miało byc napisane... Teraz kilka fotek związanych z wymiana rozrzadu....
PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 aż sie prosi o bixy Niestety, wykosztowalem sie na silnik, ważne ze technicznie sprawne wszystko Z racji tego ze silnik robiłem dla siebie, przy pracach związanych z rozrzadem zdecydowałem sie poprawić kompresję, szczelniść itp. Glowice z serwisu zostały wysłane do zewnętrznej firmy w celu sprawdzenia itd, zamówione zostały nowe pierscienie, uszczelniacze zaworowe itd itd itd...silnik został rozebrany i dokładnie sprawdzony- moje widzi mi sie...podkreślam ze robiłem to dla Siebie...z racji tego , ze jak każdy użytkownik s4 dolewalem olej , chciałem co nieco poprawić, dolewki nie były duże bo wąchali sie pom 0,5 a 0,8 l na tys.km. Od całej akcji naprawczej zrobiłem jak na razie ok 2 tys km bez dolania ani kropli oleju, z czego bardzo mnie ten fakt cieszy...kilka fotek ponizej
habcio19 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Graty rodzinnego fajnego kombi....z rodzinką sie zapakujesz a jak trzeba to jest i czym pocisnąć no to rachunek z ASO pewnie powala....ale mając ese nie można oszczędzać... Edytowane 14 Czerwca 2015 przez habcio19
radio22 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wszystko ładnie tylko wymień lampy tylne na ori i wyrzuć tą nie ori antenę (rekina) z dachu po za tym bajka
PrzemoS4 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wszystko ładnie tylko wymień lampy tylne na ori i wyrzuć tą nie ori antenę (rekina) z dachu po za tym bajka Kolego co do anteny to wydaje minusie ze to ori... Eska w 2006 roku zjechała do nas z USA, jak sprawdzałem na ebayu to na tamtym rynku na dachach maja takie dziwadlo.. zdjęcie z aukcji z USA A tutaj , potwierdzenie ze w USA właśnie cosik takiego na dachach montują...zdjęcie nr 2 także z aukcji internetowej, tych zdjeć sie doszukałam jeszcze wcześniej nim pojechałem oglądać auto przed zakupem...musiałem wiedzieć co kupuje... A poniżej kolejne fotki dotyczące akcji naprawczej w ASO...miłego oglądania. Glowice które wreszcie dojechały, zero uszkodzeń czy tez jakichkolwiek mikropekniec, wszystko dokładnie sprawdzone i zrobione http://i59.tinypic.com/2vxefrs.jpg[/img Końcówka prac.... Silniczek już w niuni...niebawem jeszcze coś postaram sie dodać..jeśli moge to sie podziele...
tazman Opublikowano 14 Czerwca 2015 Opublikowano 14 Czerwca 2015 zdradź w przybliżeniu ile wyniósł Cię serwis silnika w ASO tak poza tym to fura marzenie, świetny kolor
PrzemoS4 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2015 zdradź w przybliżeniu ile wyniósł Cię serwis silnika w ASO tak poza tym to fura marzenie, świetny kolor Koszty..hmmmm...powiem tak, przez ładnych kilka tygodni nie rozmawiałem z żoną, a teraz jak słyszy samochod to ....); ); ); lepiej przy niej nie poruszać tego tematu haha, MARZENIA KOSZTUJĄ..
Rekomendowane odpowiedzi