Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i w sumie tle na tema :) Chyba sie zdecyduje na te quattro bo srogie i sniezne zimy wracaja i sie przyda Q .Dzieki za odpowiedzi :)

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

130KM na b6 w quattro to troche mało. Masa i napęd robią swoje.

Jak kiedyś z b5 AFN po lekkich modach się przesiadłem bo b6 quattro 163KM czułem lekki niedosyt ale po wymianie paru gratów i po programie już nie jest tak źle :wink:

Opublikowano

Quattro to nie tylko napęd.. to styl życia :guma::decayed:

Opublikowano

Przewaga Q zaczyna sie powyzej 200km auto o mniejszej mocy ma o polowe wieksze straty na kołach niz oska o tej samej mocy ale oska w zimie nie poszalejesz bo co na recznym? :D

wysłane snickersem

Opublikowano
ale oska w zimie nie poszalejesz bo co na recznym? :D

Tylna ośka tez ośka więc: Po co jeździć na ręcznym jak można dać w piz*ę :grin:

Ale zakładając że ośka jest za***ista to Q jest za***iste x2 :dancing:

Opublikowano

ale tylnej ośki nie ma w A4:banan:a przednim inwalidą to nie zabawa, fajnie jak by była przekładania w A4 jak to było w C4, na lato było by to dobre dla poprawienia osiagów w napedzie 4x4

Opublikowano
ale tylnej ośki nie ma w A4:banan:a przednim inwalidą to nie zabawa, fajnie jak by była przekładania w A4 jak to było w C4, na lato było by to dobre dla poprawienia osiagów w napedzie 4x4

O jakiej przekadni w C4 piszesz? o co biega?

Opublikowano

O jakiej przekadni w C4 piszesz? o co biega?

PRZEŁĄCZNIK WŁĄCZNIK QUATTRO AUDI A6 C4 100 (3080972780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

miałes regulowany rozdział mocy w jakimś stopniu

Opublikowano

to jest przełacznik blokada tylnego mostu ( dyfra) hmmmmm tak ze zadnego podzialu mocy tym nie jestes w stanie zrobic. Dodam ze wczesniejsze wersje 100-tek maily 2 takie guziczki na przod i tyl= czołg .

Opublikowano

no ale w efekcie było tak że na tył dawało wiecej mocy, widziałem w starym S6 koleszka jak wystartował ze skrętem to wyraźne tył dawał moc

Opublikowano

Kowi, ta blokada jest pneumatyczna i działa tylko do 25km/h potem sie rozłacza

lepszym wyjściem jest zapodanie takiego cuda na tył:

http://www.turbopacs.com/images/pr228quaife-automatic-torque-biasing-differential-01.jpg

ale kosztuje w ...uj :facepalm:

---------- Post dopisany at 14:57 ---------- Poprzedni post napisany at 14:54 ----------

Search: Cars, A4, Audi, Differentials - Quaife Engineering

Opublikowano

EDL czyli powszechna blokada rozłancza sie przy 40km/h ale jak jest ktos sprytny na fest to znajdzie przewod odpowiadajacy za jego rozłaczenie (licznik) to moze i przy stówce latac na owej blokadzie, a te bajerki co sa znacznie drozsze to wg mnie pospolita szpera:)

Opublikowano

z tą małą różnicą że Quaifa nie rozerwiesz jak zwykłą przekładnie planetraną z blokadą

Opublikowano

a po co go rozdzielac nie koliduje on podczs normalnego uzytkowania, wiadomo jak ktos zaklada taki bajer to nie po to zeby jezdzic do roboty i spowrotem.

p.s Chyba ze ma ktos taki podjazd jak ja ze juz w tym sezonie na musialem 2 ubierac lancuchy pomijajac zakolcowane opony i oczywiscie quattro.

Opublikowano

oczywiście że wszystko zalezy od tego gdzie sie mieszka i jakie są warunki klimatyczne

ja zawsze lubie byc ubezpieczony i mam to cholerstwo na tylnej osi

dzieki temu urzadzeniu łatwiej wygrzebac sie z gó....a

naped jest cały czas przenoszony na dwa koła bez wzgledu na to czy jedziesz prosto czy skręcasz

poniewaz jest to Tor-Sen :grin:

Opublikowano

ile zaplaciłes za to ustrojstwo? na przod tez mozna zakladac?

Opublikowano

w tym linku w którym wrzuciłem są mechaznizmy na przód i tył

ja miałem z innego auta, zapłaciłem 550zl plus 250zł za tylny dyfer

skłądałem sam

Opublikowano

Ale to jest mechanizm miedzyosiowy

Opublikowano

Hmmm z tego co widać to chłop zrobił 4;1 czyli 75 mocy idzie na tył a 25 poprzez zastosowanie podkladek (hamulca) co za tym idzie auto robi sie jak tylno napedowka z lekkim wskazamiem na przednia os . Bajer dobry tylko czy nie idzie w kierunku BMW? jak isc po bandzie to załozyc szpery na 4 koła blokady na 2 osie i oczywiscie stajnia o mocy min.250kucy :) Tylko czy nie taniej by wyszlo kupic subaru impreze sti typ R ktora ma to seryjnie?