SowaBezOka Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Mam problem. Po wymianie napinacza lancucha rozrzadu auto nie odpala. Dziwnie szybko kreci i nic sie nie dzieje. Po dlugim kreceniu wywala blad 00515 (czujnik halla) oraz blad zaworu N75 (oba Open or Short +), wczesniej bledu N75 nie bylo, przed wymiana napinacza zadnego bledu w Ecu nie bylo. Co moze byc przyczyna, ze silnik nie odpala?
SowaBezOka Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Opublikowano 6 Lipca 2015 Ale co mogło się wydarzyć, ze kompresja jest zła?
Łukasz13 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Przestawiony rozrząd na łancuszku= brak kompresji.
SowaBezOka Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Opublikowano 6 Lipca 2015 Takie rzeczy, z tym, ze nie ściągałem walka z łańcucha. Ale tez nie zrobiłem wczesniej żadnych znaków no i faktycznie jak wyciagalem napinacz to może przeskoczył łańcuch (chociaż wątpię). Jak sam znaków nie porobiłem to jak teraz to poustawiać?
radi88PL Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Na obu wałkach masz znaki które powinny się pokrywać na jednym i drugim. Zobacz to interesujący Ciebie moment to 31:40 sec. Powodzenia. Edytowane 7 Lipca 2015 przez radi88PL
SowaBezOka Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Dziala juz dziala, nic sie nie stalo na szczescie. Poskladalem na nowo. Dzieki za pomoc, pierwszy raz grzebalem przy silniku i tak to wlasnie wyszlo Teraz juz wiem duuuzo wiecej Edytowane 8 Lipca 2015 przez SowaBezOka
Magicbattle Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 to podziel sie co bylo nie tak a nie ze dziala
SowaBezOka Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Opublikowano 11 Lipca 2015 Na obu wałkach masz znaki które powinny się pokrywać na jednym i drugim. Dziala[...] Poskladalem na nowo. Temat jest o napinaczu lancucha rozrzadu (ktory napedza walki - wydechowy i ssacy), wiec chyba wiadoma sprawa co bylo ruszone i zle poskladane?
zwalowy Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 To co zrobiles nie tak.................?
radi88PL Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Jak to co ? mial zle ustawione walki stad problem z rozruchem.
zwalowy Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 chcialem zeby sam to napisal....ma farta ze zbytnio nie przestawil bo zawory/glowica/tloki w c**j albo caly silnik/auto w c**j
lukasl Opublikowano 27 Listopada 2023 Opublikowano 27 Listopada 2023 Ja dzisiaj miałem to samo wymieniłem sam napinacz (auto stało 4 dni czekałem część) złożyłem odpalam i nie chce odpalić, tak dziwnie na luźno chodził jak by kompresji nie było. Rozebrałem spowrotem wszystko ok na znaki i 16 oczek na łańcuchu no nie odpala. Rozebrałem przód żeby sprawdzić że znakomi na dole i zgadza się, kręce i od strzała zapalił. Wyjaśni mi ktoś o co kaman szklanki się zawiesiły czy co wyciągałem tylko wałek wydechowy tak samo złożyłem
Rekomendowane odpowiedzi