Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP hamulców w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, Audinside napisał:

Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło. Wielkie dzięki!

Napisz mi jeszcze proszę czy te numery będą wybite bez względu czy zacisk będzie od A4 A5 Q5 czy A6 ?

jedyne co jest na jarzmach to romb z cyfrą 3

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 495 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tak, będą pasowały

Opublikowano

No to super, można zlecać malowanie :banan:

Opublikowano
7 godzin temu, corradoowner napisał:

tak, będą pasowały

Jestes pewien ?  to nie jest zacisk ani od b8 ani od a5 ani od q5 tylko z innej audi.

Opublikowano

W tej chwili juz nie jestem pewien, porównałem tylko wizualnie do moich. Jeżeli wprowadziłem kogoś w błąd to przepraszam

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź :wink:
A możesz mi jeszcze potwierdzić czy te tylne zaciski 330 podpasują do A4 B8?
20180201_153501_jpg_300x300_q85.jpg
20180201_154007_jpg_300x300_q85.jpg
20180201_153510_jpg_300x300_q85.jpg
20180201_153520_jpg_300x300_q85.jpg
20180201_153938_jpg_300x300_q85.jpg
20180201_154024_jpg_300x300_q85.jpg
To jest Zacisk od a6 c7 tyl 4g5

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, daniell-gda napisał:

To jest Zacisk od a6 c7 tyl 4g5

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Zgadza się

Opublikowano

daje się do tego oplot i pasuje

Opublikowano
11 minut temu, Dev napisał:

a co bez oplotu nie pasuje ?

Opublikowano
22 minuty temu, Gibons napisał:

a co bez oplotu nie pasuje ?

nie, bo trzeba go odpowiednio przygotować a tego nie zrobisz na elastycznym seryjnym przewodzie

Opublikowano
9 minut temu, Dev napisał:

nie, bo trzeba go odpowiednio przygotować a tego nie zrobisz na elastycznym seryjnym przewodzie

Dziwne bo "wyjście" przewodu jest dokładnie takie samo jak w zacisku s4 i taki sam przewod gumowy.

Opublikowano
W dniu 3.02.2018 o 19:24, Dev napisał:

Dzięki Dev za info, zaciski lecą do malowania a przy montażu zobaczę o co chodzi z tymi przewodami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hamulce 356x34 "Akebono" z S4 8W z tarczami/klockami pasują PnP do S4 8K? Będę wdzięczny za konkretne odpowiedzi.

Opublikowano
33 minuty temu, winner4 napisał:

Hamulce 356x34 "Akebono" z S4 8W z tarczami/klockami pasują PnP do S4 8K? Będę wdzięczny za konkretne odpowiedzi.

nie

Opublikowano
23 minuty temu, Dev napisał:

nie

Mógłbyś przybliżyć co będzie wymagać przerobienia? W temacie hebli do B8 dopiero się rozglądam, miałem w Leonie Cupra 1P dość mocno zmodyfikowany zestaw i teraz jedną z pierwszych modyfikacji w S4 będzie upgrade hamulców.

Opublikowano
1 godzinę temu, winner4 napisał:

Mógłbyś przybliżyć co będzie wymagać przerobienia? W temacie hebli do B8 dopiero się rozglądam, miałem w Leonie Cupra 1P dość mocno zmodyfikowany zestaw i teraz jedną z pierwszych modyfikacji w S4 będzie upgrade hamulców.

Tarcza nie pasuje(inna wysokość), pod zaciski trzeba adaptery. Jak co to mam taki nowy zestaw z tarczami 356x34 na sell...

Attach14914_20180104_174700.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, winner4 napisał:

po co cudujesz  ?

masz dwie fajne opcje do B8 wszystkie p&p

356 i 380mm

Edytowane przez Dev

Opublikowano
4 minuty temu, Dev napisał:

po co cudujesz  ?

masz dwie fajne opcje do B8 i p&p

356 i 380mm

Póki co się rozglądam w temacie i gromadzę wiedzę, a ostatecznie wybiorę to co będzie optymalne pod względem ceny/efektywności.

Celuję bardziej w zaciski wielotłoczkowe z wiadomych względów - efektywność i termika hamowania w takim zacisku jest lepsza i wynika z większej powierzchni klocka i sił jakie działają podczas hamowania w porównaniu do dużego zacisku 1 czy 2-tłoczkowego. W Leonie miałem 6-tłoczkowe zaciski 18Z na tarczy 350x32. W S4 do rozważenia jest też opcja z RS4/RS5 na 8-tłoku, ale tutaj temat jest trochę droższy (dużym plusem jest, że pasuje P&P z tarczą pływającą 365x34).

Ważnym aspektem jest dla mnie też masa zestawu. Seryjne 1 czy 2-tłoczkowe zaciski to zazwyczaj bardzo ciężkie kloce, a stosując wielotłoczkowe monoblocki można dużo zejść na wadze. To samo z tarczą, tarcza pływająca 356 czy 365 będzie zauważalnie lżejsza niż mniejsza, seryjna tarcza (nie wspominając już o takich klocach jak 380). Masa nieresorowana wirująca to bardzo istotna sprawa.

Reasumując robię teraz rozeznanie, przeanalizuję sobie wszystkie opcje i pewnie będę starał się skompletować optymalny pod każdym względem zestaw, żeby być w pełni usatysfakcjonowanym :)

Opublikowano

przesadzasz

Opublikowano

Nie przesadzam tylko zawsze działam tak, aby być finalnie w pełni zadowolonym z efektu, więc pozwól, że sam zdecyduję co założę do swojego samochodu ;)

PS: Oczywiście dziękuję za wszystkie porady i chęć (mniejszą lub większą) pomocy.

Edytowane przez winner4