ARRON88 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Witam, Mam taki problem, że skrzypią mi górne wahacze z przodu od strony silnika. Próbowałem psikać WD40, smarem, ale niestety to nic nie pomaga. Jak trochę km zrobię to mi skrzypi praktycznie cały czas, na prostej drodze, na zakrętach. Byłem u diagnosty i potwierdził mi, że są to gumy na górnym wahaczu. Ma ktoś jakieś pomysły? Wiadomo, że najlepiej by było kupić nowe wahacze lepszej firmy, ale jak nie ma luzów to po co puki co przepłacać. Miał ktoś podobny problem? To skrzypienie jest uciążliwe. Dodam jeszcze, że mam obniżone zawieszenie. Od najniższego punktu z przodu czyli od dokładki zderzaka mam 8 cm do ziemi. Zdaję sobie sprawę, że obniżone zawieszenie może dawać trochę w trwałość wielowahacza ale czego się nie robi dla "gleby" Edytowane 18 Lipca 2015 przez ARRON88
emtees Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 czego się nie robi dla "gleby" No to kup te nowe wahacze. Inaczej i tak z tym nie wygrasz.
nike166 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Najczęściej sworznie skrzypią, a nie gumy. Sworzeń chodzi w plastiku gdzie jest smar jak tego smaru ubędzie to zaczyna się skrzypienie.
ARRON88 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Opublikowano 18 Lipca 2015 Tylko jak tam uzupełnić brakujący smar? Gdyby to było od drugiej strony wahacza, to nie byłoby problemu. Nakłułbym igłą i po problemie. Ma ktoś pomysł?
bialy986 Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 Też tak kiedyś miałem i próbowałem się ratować w ten sam sposób,jednak problem skrzypienia powracał.Było to wkurzające,skrzypialo i piszczalo jak stary tapczan.W końcu kupiłem nowy zestaw wahaczy i po wymianie spokój. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
nike166 Opublikowano 19 Lipca 2015 Opublikowano 19 Lipca 2015 Koszt górnych wahaczy np MS 150 zł na dwie strony. Mam takie, ponad rok i cisza i spokój a robie dużo km po słabych drogach.
jacek70 Opublikowano 19 Lipca 2015 Opublikowano 19 Lipca 2015 Tego się nie smaruje . Jak smar wyciekł to wymiana.
dziadekM Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 A czy aby na pewno górne? Kiedyś przez to przechodziłem i znalazłem problem ale w dolnych Ocierają takie wypustki w tulejach o samo gniazdo w sankach
jospethe Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 U mnie jak górne skrzypiały to kupiłem strzykawkę z grubszą igłą i wpuszczałem do nich przez gume smaru i tak jeżdziłem jeszcze z rok. Wystarczy powtarzać czynność i można przedłużyć żywotność wahaczy.
Rekomendowane odpowiedzi