Dasiek Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 witam! mam raczej niecodzienny problem z moja b5. kupilem ja niedawno i ma ona letnie opony. chcialem zmienic kola na zimowe ale po odkręceniu wszystkich srub kolo nawet nie drgnie. moze ktos z was mial taki problem? dodam ze mam aluflegi 17. nie wiem czy to jest spowodowane bardzo mocnym dokreceniem srub czy moze sa jakies zabezpieczenia na kole. porsze pomozcie. * nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum i uzupełnij profil - lukaszr
lukaszr Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Postukaj czymś ciężkim w oponę tak żeby koło się ruszyło jakoś - musiało się lekko zapiec z tarczą.
M3I Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Może śmieszny sposób ale ja tak kiedyś zdejmowałem w BMW. Podnieś samochód na lewarku . weź masywną deske. Połóż się z przodu auta , Pod samochodem uderz deską celując w oponę ( od wewnętrznej strony koła) . Następnie obróć koło i znowu to samo. Powinno w ten sposób zejść .
Yelo Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Miałem podobny problem i te próby nic nie dały. Poluzuj śruby (wykręć około połowy gwintu) przejedź się kawałek, gwałtownie zahamuj, pomanewruj nieco itp. W pewnym momencie poczujesz "chrum" i auto nieco się opuści ze strony tego koła. Wtedy na lewarek i zmień koło.
Teodor Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja bym się bał uzyc takiego sposobu czy aby alufelga się nie wyszczerbi gdzieś
Dibo Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował. Możesz uszkodzić felgę. Popukaj z tyłu koło z jednej a później z drugiej strony kilka razy i powinno puścić.
Yelo Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Ja tylko napisałem co zrobić, jak delikatne (walenie dechą) metody nie pomogą. Moje felgi pozostały całe
henias1987 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 oby napewno odkreciles wszystkie sruby, tez tak mialem ale kopnelem z buta i fela spadla
Dasiek Opublikowano 31 Października 2008 Autor Opublikowano 31 Października 2008 oby napewno odkreciles wszystkie sruby, tez tak mialem ale kopnelem z buta i fela spadla na pewno! zdaje mi sie wlasnie ze aluminium przywarlo do metalu i przez to nie chce sie zdjac.
grzanek85 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Wal młotkiem po oponie i zejdzie na pewno. wcześniej jak jest dojście napsikaj miejsce łączenia się felgi z piastem jakim magicznym płynem(wd 40, olej)
Yelo Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Po kolei wypisujecie wszystkie metody, które stosowałem... Ciekawe, czy jeszcze jakaś się znajdzie
Rekomendowane odpowiedzi