Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kto już założył zimowe opony ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja przedwczoraj zapodałem zimówki Continental ContiWinterContact TS810 205/55R16 91H :hi:

Opublikowano

A ja tydzien temu kupilem PIRELLI WINTER CARWING EDGE 195/65R15 na moje stalówki! Rozwazalem rownierz zakup Nokianow albo Dunlopow bo wszystkie podobnie wypadaja w testach :mysli::rolleyes:. Zawazyla cena

Opublikowano

A ja w cenie opon 16 kupiłem nówki 15 + używane stalówki. Zainwestowałem w polskie fabryki :naughty: Firestone Winterhawk 2 195/65/15 w weekend trestowałem w Lublinie i muszę przyznać że jestem mile zaskoczony. Dobrze się sprawują nie hałasują na asfalcie i bardzo dobrze trzymają na śniegu i na mokrym. Ogólnie polecam :>

Opublikowano

ja dzisiaj odbieram moje koła zimowe na alu 16 z dunlopami :gwizdanie:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja dzisiaj założyłem zimowe GOODYEAR Ultra Grip 7+ ktróre to miały być bardzo dobrą oponą.

No i ku mojemu zdziwieniu dość dziwnie zachowują się w szybkich łukach. Auto

nienaturalnie odpływa tyłem w przeciwnym kirunku do skrętu. Efekt podobny do mocno

wyeksplatowanych lub bardzo miękkich amortyzatorów. Na oponach letnich nie

miałem takiego efektu. Po za tym około 2 miesięcy temu byłem na badaniu technicznym

i efektywnośc amortyzatorów tylnych była bliska 72%. Czy może ktoś z użytkowników

tych opon spotkał się podobnym symdromem ?? A może tak nagle padły mi amortyzatory ??

Ja mam dokładnie to samo, ostatnio szedłem w długim w zakręcie to musiałem się ratować kontrą bo mnie stawiało bokiem. Byłem na szarpakach i powiedzieli mi, że tuleje wahaczy górnych o raz łączniki stabilizatorów do wymiany. Tuleje wahaczy tych trójkątnych (tylko w quattro są takie- no chyba, że w Twoim modelu jest już inaczej) ok 80-100zł za komplet. A łączniki to nie wiem ile kosztują. Najłatwiej wyczuć, że coś jest nie tak łapiąc za tylne koło i sprawdzić czy tył da się rozkołysać siłą rąk, tylko nie góra dół tylko lewo prawo, ciągnąć do siebie i od siebie. Pozdrawiam :hi:

89fa0b486b622035med.jpg

Tuleje wahacza górnego

41085d42b3aa8d61med.jpg

Łącznik stabilizatora[br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 03:31_________________________________________________Hmm... sprawdzałem w Etce i u Ciebie jest nieco inaczej niż na tych rysunkach ale generalnie chodzi o to samo... ;)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

na suwalszczyznie w nocy na minusie :blink: pora zmieniac pany.

Opublikowano

Wczoraj rano na TVN24 mówili, że we wtorek jakoś ma do nas śnieg zawitać :blink:

Opublikowano

Już śnieg ? :shocked:

Przecie paździerznik dopiero nastał :decayed:

Opublikowano

ja założyłem narazie tylko na terenówkę... do osobówek jeszcze czas, rano nie jest ślisko póki co :)

Opublikowano

Ja chyba zmienie jutro kolo bo przenie letnie nie maja juz prawie bieznika :tongue4: A cieplo juz raczej nie bedzie :confused4:

Opublikowano

a mozna zmienić tylko przód na zimówki a tył zostaną letnie ???

Opublikowano

Ja chyba zmienie jutro kolo bo przenie letnie nie maja juz prawie bieznika :tongue4: A cieplo juz raczej nie bedzie :confused4:

to tak jak u mnie-przodu nie ma ale jeszcze kilkanaście dni

można ale szkoda zimówek-jeszcze za szybko.

Opublikowano

Ja juz zmieniłem ze względu na mały ruch w wulkanizacji ( jeszcze ) i dlatego ze te co miałem były w opłakanym stanie. Założyłem nówki Fulda Kristall Supremo, podobno dobre opony. Dzisiaj w pogodzie mówli ze w połowie tygodnia ma padać śnieg z deszczem wiec chyba juz odpowiednia pora na wymianke. Poza tym nawet jak sie zrobi cieplej to przy spokojnej jeżdzie opony sie nie będą niszczyć.

Opublikowano

a ja jak zawsze na początku listopada... obecny tydzień kiepski ale przyszły znowu po kilkanaście stopni może być...

Opublikowano

Ja tam śmigam na letnich :a4fan: tutaj nie ma takich zim jak w Polsce

Opublikowano

ja smigam na letnich poki snieg nie bedzie lezal grubo na jezdniach:D

Opublikowano

ja smigam na letnich poki snieg nie bedzie lezal grubo na jezdniach:D

I będzie miał ktoś malowanie albo i gorzej... Czego nikomu nie życzę! Uważam jednak, że trzeba zmienić gumy na zimówki wcześniej.
Opublikowano

Mam kolege który jeszcze nigdy w życiu nie miał opon zimowych. Początkowo w suzuki swift którego kupił ojciec nowego a teraz ma golfa IV i też nie zamierza kupować. Normalnie kamikadze z niego. Kasy ma ale szkoda na wymianę opon :shocked:

Osobiście uważam że kto ma słabe kapcie letnie to śmiało może wymieniać na zimowe. Lata już nie będzie :kwasny: Najwyżej kilka dni słonecznych ale to już wspomnienie.

Opublikowano

Ja wyjeżdżam do Niemiec ,tam takich zim nie ma jak u nas ,więc założę dopiero po przyjeżdzie około połowy grudnia :good: