Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kto już założył zimowe opony ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To i ja jadę jutro na wymiankę .. bo moje zimówki na mokrym się lepiej zachowują niż letnie slicki :decayed: pomijając już kwestię temperatury.

Opublikowano

we czwartek ma być już pierwszy śnieg :naughty:

Opublikowano

Eeee tam. Na pierwszy śnieg w Wawie napewno nie będę zakładał zimówek, a potem ma być jeszcze dobra pogoda.

Jak spadnie coś a'la śnieg, to i tak cała Warszawa stanie, więc przy prędkości 10-20 km/h da się jechać na letnich :decayed:

Opublikowano

Ciekawe czy zaskoczy drogowców :naughty:

Ja u siebie tylko koła musze przerzucić to sumie 15 min. roboty na placu jak coś ale w busach od jutra zaczynamy zmieniać bo nie ma co ryzykować, a jak już śnieg spadnie to się człowiek nie dopcha.

Opublikowano

No ja jeszcze poczekam do końca pazdziernika-różnie może być z pogodą,

a od listopada zimówki bo nie ma co się łudzić-Polska złota jesień to już nie będzie...

Opublikowano

a mozna zmienić tylko przód na zimówki a tył zostaną letnie ???

Bardzo złe rozwiązanie; przednie koła będą miały bardzo dobrą przyczepność, samochód będzie dobrze przyśpieszał i hamował na prostej drodze. Uśpi to Twoją czujność i za którymś razem za szybko wejdziesz w zakręt, tylne koła zaczną wyjeżdżać na zewnątrz zakrętu i ... zaczną się kłopoty. Pewnie dobrze jeździsz i będziesz miał na tyle miejsca, że sobie poradzisz, ale ja... :no:

Opublikowano

nie raz slyszalem opinie, ze lepsze na tył aby wlasnie w poslizg nie wpasc. ja nie mam takiego problemu - na lysych nie jezdze :gwizdanie:

Opublikowano

nie raz slyszalem opinie, ze lepsze na tył aby wlasnie w poslizg nie wpasc. ja nie mam takiego problemu - na lysych nie jezdze :gwizdanie:

Też tak słyszałem, w tvn turbo mówili ale nie pamiętam jaki to był program.

Opublikowano

Generalnie zimówki na jednej osi to porażka.

Albo kołami skręcać nie będziesz mógł, bo z przodu letnie albo d*pa będzie na zakrętach latała. Prędzej czy później będzie buuuum!!!

Opublikowano

To i ja jadę jutro na wymiankę .. bo moje zimówki na mokrym się lepiej zachowują niż letnie slicki :decayed: pomijając już kwestię temperatury.

No właśnie! Zimówki juz zalecają przy temperaturach poniżej 7 stopni Celsjusza więcj jak ktoś dojeżdza wczesnym rankiem albo w nocy gdzieś do pracy albo gdzieś tam :gwizdanie: to już można spokojnie zakładać... :cool1:
Opublikowano

Mhmm, a tak z ciekawości nie będzie jeszcze w miare normalnych dni ? :)

Czy już do marca raczej chlapa, zimno i beznadziejnie?

Ktoś prześledził długoterminową prognoze pogody? :gwizdanie:

Opublikowano

U nas długoterminowe prognozy to wiesz jak się sprawdzają :wink4:

Ale raczej upałów to się nie ma co spodziewać a temp. pewnie będzie w okolicach 10 stopni bo na więcej chyba nie ma co liczyć.Tak jak napisał kolega zależy kiedy i gdzie kto jeździ jak tylko po mieście w dzień do pracy i z powrotem to może zimówek i do grudnia nie zakładać no chyba że faktycznie śniegu napada metr ale jak się jeździ w nocy czy nad ranem gdzie temp. spadają do 0 albo niżej to raczej warto już myśleć o zmianie.Ja w osobówce jeszcze nie zmieniam bo mam letnie z tego roku i na wodzie są super(na pewno lepiej niż zimówka), ale w dostawczakach które codziennie jeżdżą o 4 rano w trasy to nie ryzykuje i od dziś zaczynam zmieniać.

Opublikowano

Ja juz tez wymienilem, tydzien temu wlozylem na przod Dunlop SP WINTER SPORT M3 205/60R15 91 T, a na tyl Goodyear Ultra Grip 7+ 205/60R15 91 T. Opony kupilem co prawda uzywane, ale przejezdzily jedna zime, wiec spokojnie dwa sezony posmigam:) Dodam ze cena za ten komplet z wymiana to 300 zloty. Mysle ze wyjatkowo nie duzo.

Opublikowano

podhale całe w śniegu dziś

Opublikowano

Zimowe kondoniki założone :decayed:

Opublikowano

już :mysli: a Kuredu mówił że tam wiosnę macie jeszcze :naughty:

Opublikowano

.... -2pkt respectu , +3pkt mocy , -10pkt powodzenia u kobiet ....piertole nie zakładam :decayed:
Opublikowano

dziś jest wesoło, przyspiesza, nawet skręca, hamulcy brak :wallbash:

Opublikowano

Najbliższy termin na zmianę gum w przyszłym tygodniu jak się wszyscy rzucili po dziejszym kilkucentymetrowym opadzie śniegu. Jak co roku nagle... booooom! :naughty:

Opublikowano

Ja juz od wrzesnia mialem przygotowany komplet na zime a teraz juz jest na aucie wiec zima moze mnie cmoknac :)