oomichalekoo Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witam wyrzuca olej przez bagnet a jak zatkam palcem bagnet to robi sie duze Cisnienie,ze jak puszcze palec do syczy co to moze byc
Hezen Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zapchana odma powoduje że gazy z komory wału korbowego nie mają gdzie uciec stąd wypychanie bagnetu oraz oleju przez niego. Odkręć korek wlewu oleju i sprawdź czy w ogóle z niego "dmucha"? Jeśli nie to winy w takim stanie rzeczy szukaj w zapchanym filtrze odmy.
michail55 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 ja mam podobnie z tym ze u mnie wywala olej przez korek oleju wymienilem uszczelke nic nie dalo pozniej zalozylem dwie i tez cos gdzies zawsze wywali chyba mam odme do wymianki a co za tym idzie cala pokrywe zaworow ehh
Hezen Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Przed kupnem pokrywy sprawdź ciśnienie na cylindrach. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
piotrsob1 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Przed kupnem pokrywy sprawdź ciśnienie na cylindrach. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Dokładnie, bo jak dziura w tłoku albo pierścionki nieszczelne , to i sprawna odma nie pomoże
Musashi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 nadcisnienie z komory korbowej na biegu jalowym, to nie jest normalny objaw. przyjarzałbym się kompresji, W silnikach 2.0 tdi 8V nie ma typowej odmy, zapchanie odolejacza skutkuje zwiekszoną ilością oleju w dolocie. Nadicisnienie o jakim mowa w wątku to raczej skutek uszkodzenia tłoka lub pierścieni, ew. pękniecia bloku. Należy natomiast pamiętać że silniki PD mają w zwyczaju chlapać olejem dosyć intensywnie po odkręceniu korka wlewu oleju, jak i po wyjęciu bagnetu. I nie jest to nieprawidłowość.
oomichalekoo Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zapchana odma była - załozona pokrywa zaworów od audi a3 2006r
Rekomendowane odpowiedzi