lexyy Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam potrzebuje wyciagnac półos do wymiany oslony przegubu wewnetrznago, ktos podpowie co odkrecic, co i jak, z góry dzieki za info
majkel_majki Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Osłona metalowa manszety przegubu do odkręcenia- 3 śruby, później 6 śrub na flanszy od strony skrzyni biegów, 1 śruba od strony koła, kierownicą skręcić do oporu i jak trochę pogmerasz to półośka wyjdzie, nie ma potrzeby rozpinania wahaczy.
lexyy Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Dokładnie poszło tak jak piszesz, nawet osłony nie trzeba odkręcać, dodam iz do wymiany osłony przegubu wewnętrznego potrzeba zdemontować przegub zewnetrzny Wielkie dzięki za pomoc, dzięki tobie nie rozpinałem wahaczy
kris_91 Opublikowano 3 Listopada 2016 Opublikowano 3 Listopada 2016 Ktos wie jakim kluczem odkrece sruby na flanszy skrzyni? I jakim srube przegubu zewnetrznego?
MemberA4 Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Ktos wie jakim kluczem odkrece sruby na flanszy skrzyni? I jakim srube przegubu zewnetrznego? jeśli dobrze Cię zrozumiałem to do odkręcenia 6 śrub półośki od flanszy skrzyni jest bodajże klucz spline 8 a do odkręcenia półosi z piasty jest imbus 17mm chyba że masz śrubę sześciokatną to klucz chyba 24mm lecz jeśli chodzi Ci o odkręcenie flanszy od skrzyni to jest to imbus 6 lub 8mm Edytowane 4 Listopada 2016 przez MemberA4
przemmusz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Mam pytanko: gdzie znajdę w internetach osłonę gumową przegubu wewnętrznego? jakoś wujek gogle nie chce mi pomóc
majkel_majki Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Mogę Tobie podesłać bo akurat mam jedną wolną. Jbc daj znać na PW.
MemberA4 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dnia 19.08.2015 o 19:45, lexyy napisał: dodam iz do wymiany osłony przegubu wewnętrznego potrzeba zdemontować przegub zewnetrzny nie trzeba. wymianę osłony jak i samego przegubu można robić na aucie bez odkręcania jej z piasty i wyciągania półosi
pawlo_SL Opublikowano 29 Czerwca 2018 Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Witam Z góry przepraszam za odkop tematu ale jutro zabieram się za wymianę osłony przegubu wew.półosi prawej. Będę to robić sam i pytanie, czy lepiej to robić na kanale czy bez i czy da się bez wyciągania półosi ? Co muszę odkręcić i na co zwrócić uwagę ? Robię to 1szy raz. Osłonę zew.już wymieniałem kiedyś ale to było w moim poprzednim samochodzie Ibizie, tym razem poszła mi wew. w A4'ce. Kupiłem osłonę LOBRO, myślę że jakość będzie OK... Ile czasu muszę poświęcić na to? Proszę o pomoc i wskazówki. Z góry wielkie dzięki Edytowane 29 Czerwca 2018 przez pawlo_SL
Decybell Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 W dniu 29.06.2018 o 13:13, pawlo_SL napisał: Witam Z góry przepraszam za odkop tematu ale jutro zabieram się za wymianę osłony przegubu wew.półosi prawej. Będę to robić sam i pytanie, czy lepiej to robić na kanale czy bez i czy da się bez wyciągania półosi ? Co muszę odkręcić i na co zwrócić uwagę ? Robię to 1szy raz. Osłonę zew.już wymieniałem kiedyś ale to było w moim poprzednim samochodzie Ibizie, tym razem poszła mi wew. w A4'ce. Kupiłem osłonę LOBRO, myślę że jakość będzie OK... Ile czasu muszę poświęcić na to? Proszę o pomoc i wskazówki. Z góry wielkie dzięki Jak masz dobry podnośnik albo najazdy to można bez kanału robić. A ile czasu?..... Jak Ci się będzie chciało to zrobisz w godzinę, ale najlepeij mieć ze 3 w zapasie.
Rekomendowane odpowiedzi