lucabianco Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Witam Przeglądałem z grubsza forum ale nic mi się w oczy nie rzuciło. Jak naprawić opadające kratki nawiewów? Jak jest gorąco klapki latają w każdą stronę, schłodzi się klimą i jest okej. Podejrzewam że są w środku jakieś sprężynki bądź metalowe cięgna. Ma ktoś jakiś pomysł na to?
michcio28810 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 w b5 w kratkach są metalowe blaszki.wystarczy wyjąć kratkę i lekko je popodginać.możliwe że i w b6 tak jest
tedsonustka Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam ten sam problem ;P z jedna kratka środkowa , Lucabianco rozwiazales problem ?
jospethe Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Jest temat na forum jak naprawić to ze zdjęciami. Wystarczy wyciągnać kratkę i podgiąć blaszke, takjest przynajmniej w B5. tylko trzeba uważać żeby sie nie pokaleczyć bo jest dosyć ostra http://a4-klub.pl/index.php?/topic/68868-all-b5-opadajace-nawiewy-fotostory/?hl=%20kratki%20%20opadaj%B1 Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez jospethe
bigMuzzy Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W b6 jest jednak inaczej, bo wyjąłem kratkę i nie widzę żadnej blaszki...
GreGoriO Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 ja rozwiązałem prosto.... zamieniłem prawą z lewą... i mam spokój wyjąłem z obu same nawiewy. i zamieniłem miejscami, są takie same.
lucabianco Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2015 No tak tylko to nie jest rozwiązanie problemu.
GreGoriO Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) jak to... nie rozumiem. opadała mi lewa, prawa nie. teraz obie siedzą i wieją... jak ja chcę od roku ma spokój, kratki nie opadają, cenowo ZERO!!! czasowo...jakieś półgodziny, z zabawą i zrozumieniem jak to jest poskładane. NO... MOŻE KOSZT PIWA, przy tym. więc o co biega? jaki problem spróbować? Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez GreGoriO
bigMuzzy Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Potwierdzam, sposób GreGoriO działa - sam nie wiem jakim cudem, ale działa
lucabianco Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Na audizine znalazłem inny sposób. Między dwiema kratkami środkowymi jest szczelina którą jakiś forumowicz wypełnił papierem toaletowym i problem zniknął. Podejrzewam że ów szczelina ma duży wpływ podczas rozszerzania się materiału w gorące dni. W sobotę sprawdzę temat i potwierdzę czy faktycznie działa
GreGoriO Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Według Ciebie, papier toaletowy to jest rozwiązanie? Myślałem że służy do czego innego. W moim sposobie, przynajmniej nie mam niczego w kratce... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lucabianco Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Według Ciebie, papier toaletowy to jest rozwiązanie? Myślałem że służy do czego innego. W moim sposobie, przynajmniej nie mam niczego w kratce... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Papier to jedno z rozwiązań ale wiedziałem, że się oburzysz. Ja się skłaniam ku temu żeby najpierw sprawdzić czy papier pomoże a potem sobie elegancko dotnę kawałek z ABS'u na wymiar.
radzio49aa Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Mam kratki do b6 to mogę konus oddać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
GreGoriO Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) wciąż pytam dlaczego nie spróbować? mój sposób pomógł mi JUŻ na rok, i dalej nie widzę objawów zmęczenia. Tym bardziej, że mieszkam w klimacie tropicalnym (Costa del Sol, południe Hiszpanii) próbowałeś? Najważniejsza w tym wszystkim jest IDEA, bez kosztowego naprawie(a)nia. dopiero potem, gdy dany sposób zawiedzie MUSIMY szukać innych rozwiązań. TAK uważam... Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez GreGoriO
SowaBezOka Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) @GreGoriO - zrozum, że @lucabianco nie bedzie takich drutow robil, to porzadny fachowiec ktory po tescie na papierze toaletowym elegancko dopasuje sobie kawalek ABSu na wymiar. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez SowaBezOka
GreGoriO Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 nie to nie tak, rozumiem jak najbardziej, sęk w tym że włożenie jakiegokolwiek materiału pomiędzy delikatne kratki a obudowę to jednak ingerencja (mogą się połamać) i być może trzeba będzie je nasmarować żeby chodziły. Bo nie sądzę że jest tak cienki plastik, który wypełni luz a jednocześnie nie zablokuje osi pracy...no i więcej roboty. ale jeśli mój sposób nie pomoże, cóż innego pomysłu nie mam
SowaBezOka Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 @GreGoriO - ja to wiem, a poprzedni post z przymruzeniem oka trzeba traktować
GreGoriO Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 ja te to wiem..... byc może ktoś inny nie zrozumie sarkazmu...dlatego moje tłumaczenie
Rekomendowane odpowiedzi