Dev Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Na bank przytarta panewka. Szukaj drugiego konia, naprawa nieopłacalna. Nie ma to jak takie diagnozy dawać nawet sinika nie oglądając Codziennie je ogladam i wiem co nie co.
imr_pl Opublikowano 2 Września 2015 Autor Opublikowano 2 Września 2015 Na bank przytarta panewka. Szukaj drugiego konia, naprawa nieopłacalna. Nie ma to jak takie diagnozy dawać nawet sinika nie oglądając Codziennie je ogladam i wiem co nie co. - @dev odnośnie oglądania , w moim BFB panewki w głowicy , wałki itp wyglądają ok czyli duża szansa że głowica nie dostała . Czy dół silnika np z AEB będzie kompatybilny z głowicą BFB i resztą osprzętu ? dużo tego więcej na aukcjach niż BFB , BEX
Dev Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Aeb/ajl maja inne doły. Nablizej AWT ale na 100% nie jestem pewien.
KubaMpakiet Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Kolego i jak tam sytuacja bo my wszyscy czekamy na informacje co z motorem czekam na info od mechanika cos leniwy ten mechanik
imr_pl Opublikowano 7 Września 2015 Autor Opublikowano 7 Września 2015 Kolego i jak tam sytuacja bo my wszyscy czekamy na informacje co z motorem czekam na info od mechanika cos leniwy ten mechanik składa silnik do B8 , w środę jest szansa że coś będzie wiadomo
Wandej Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Cały tydzień ? Artysty i księdza się nie popędza Olej 10w40 nie miał tu nic do rzeczy.
imr_pl Opublikowano 9 Września 2015 Autor Opublikowano 9 Września 2015 Idę w ślad za opiniami kolegów z forum którzy swoje auta naprawiali i wychodzi ze prawdziwy artysta wiec wole zaczekać niż partanine na szybko przyjąć witam ponownie , dziś dostałem wstępną diagnozę po zdjęciu miski olejowej . Obrócona panewka drugiego cylindra na wale i uszkodzony przez to wał i korbowód. Pompa olejowa też ciężko się obraca. Wg mechanika samochód miał już grzebane przy panewkach i dodatkowo niechlujnie prawdopodobnie na handel....Jutro wyjęcie silnika ocena stanu głowicy i decyzja co dalej. Prawdopodobnie zakończy się na ,,nowym'' dole + pierścienie , panewki i co tam jeszcze wyjdzie. Kupiłem auto w kwietniu , kolejny ,,uczciwy'' sprzedający.
Dev Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 Szukaj drugiego konia nie ma sensu go remontowac
Rabbi Opublikowano 9 Września 2015 Opublikowano 9 Września 2015 dokładnie.wrzucaj cały "nowy" motor wraz z głowicą,wyjdzie taniej. oczywiście profilaktycznie wyczyść przedtem smok
imr_pl Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 Szukaj drugiego konia nie ma sensu go remontowac dokładnie.wrzucaj cały "nowy" motor wraz z głowicą,wyjdzie taniej. oczywiście profilaktycznie wyczyść przedtem smok nawet jeśli głowica sprawna a dół ,,pewny'' tzn ze znanego źródła od BEX'a to też nieopłacalne ? Motor kupię bez pewności co to jest , u siebie po remoncie będę wiedział co mam
imr_pl Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 I jak tam kolego postepy w odbudowie silnika co postanowiłeś trzy motory mam do obejrzenia w okolicy , dużo roboty zawodowej i temat na bocznym torze , przyszły tydzień Słupek znaleziony i zadatkowany , AVJ 130kkm wg książki , kompresja wyszła 12 bar na każdym cylindrze , po odpaleniu zero dzwonienia z napinacz czy dziwnych dźwięków. Suchy i szczelny. Płyn bez syfu olej klarowny. Dobralem z osprzętu kolektory tak aby nie tykac głowicy przy demontażu, co myślicie jeszcze warto wziąć w komplecie ? Pzdr Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Dev Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Zdejmij miske przed montazem na auto.
imr_pl Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 Smoka znaczy obejrzeć i pompę oleum ? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Dev Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Wyczysc co sie da, smoka, miske i wszystko to sie da. pokrywe zaworow tez podnies i daj nowa uszczelke.
imr_pl Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 Tak zrobię , dzięki za wskazowki Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
imr_pl Opublikowano 6 Października 2015 Autor Opublikowano 6 Października 2015 Jak wyzej Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Jędrulawawa Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Jak wyzej Dokładnie, narobił hałasu z tą swoją "taksówką", narobił ludziom mętlik w głowach i milczy.
imr_pl Opublikowano 11 Października 2015 Autor Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Jak wyzejDokładnie, narobił hałasu z tą swoją "taksówką", narobił ludziom mętlik w głowach i milczy. tak jak wyżej napisałem , ,,Słupek znaleziony i zadatkowany , AVJ 130kkm wg książki , kompresja wyszła 12 bar na każdym cylindrze , po odpaleniu zero dzwonienia z napinacz czy dziwnych dźwięków. Suchy i szczelny. Płyn bez syfu olej klarowny.'' motor odbiorę w czwartek i montaż do auta. Z mojego BFB będę miał głowicę do sprzedania jak by ktoś coś witajcie , ,,nowy'' silnik już u mechanika , we wtorek montaż , jak będzie ok w środę gotowe. AVJ 88tys mil , osłuchany po odpaleniu, ciśnienie zmierzone 12 na każdym cylindrze. Tyle mogłem sprawdzić przy zakupie. Wracając do motoru który wcześniej miałem , dokopałem się do historii auta w szwajcarii - wszystkie wymiany typu ,,long lajf'' co 30tys km , zalewany 5w30 . Myślicie że ten proceder mógł mieć wpływ na skrócenie żywotności ? pozdrawiam Edytowane 11 Października 2015 przez imr_pl
darkle Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Na zdrowie to mu to na pewno nie wyszło
Rekomendowane odpowiedzi