graby Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam.Chłopaki mam pytanko chciałem zamontować w mojej Audicy elektryczne szyby z przodu jakie elementy będą mi potrzebne? Czym sie róznią prowadnice elektryczne od tych na korbkę? Bawił sie ktoś w to? Z góry Dzięki
ogion Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 Może jeszcze mało widziałem.Ale wydawało mi się że elektryka w a4 z przodu to standard .Jak chcesz to Ci moge podesłać fotki tej "instalacji"->ori
graby Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Opublikowano 16 Listopada 2008 Dzieki byłbym bardzo wdzieczny Ale Ciekawi mnie czy montaz elektryki i całego mechanizmu jest bardzo skomplikowany? Moze ktoś mi odpisze? Jeszcze raz Dzieki
ogion Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Do piątku nie ma mnie w domu, więc musisz jeszcze troszke poczekać.Najtrudniej będzie Ci dostać boczki z przełącznikami.Chyba że sam wyrezasz sobie miejsca na przełączniki.Cały stelarz z silniczkiem i przełączniki moge załatwić
graby Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2008 Halo "Ogion" i jak z tymi fotkami ? cały czas czekam.
ogion Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam i przepraszam za to opóźnienie (jak zwykle zapomniałem-na przyszłość proszę przypominać się na priva.A oto fotki ramki z elektryką z lewych drzwi:
romus Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam, Jakiś czas temu robiłem to u siebie więc może trochę pomogę. Raczej z ramki ręcznej nie da się łatwo zrobić elektrycznej, są trochę podobne ale.... potrzebne są mechanizmy elektryczne z silniczkami – tu możesz zakupić kompletne łącznie z ramką (prowadnicami) szyb lub sam mechanizm – w drugim przypadku stare mechanizmy trzeba będzie roznitować i przykręcić nowe. Tak jak kolega ogion pisał, dobrze miec też boczki z przełącznikam, ja miałem tylko przełączniki i resztę rezałem sam (nawet nienajgorzej to wygląda, w zasadzie ori). Co do elektryki – u mnie na 100% nie było nic wyprowadzone więc i u Ciebie prawdopodobnie trzeba będzie ciągnąć przewody od nowa, nie ma tu potrzeby montowania jakiegoś specjalnego przekaźnika – u mnie idealnie działa bez. Dobrze było by zakupić jednak kompletne instalacje do drzwi, chociażby po to żeby było łatwiej podłączyć kable pod silniczki (jest ich 7 lub 8) - na wtyczce do silniczka są oznaczenia numerów pinów a na samym silniczku nie ma oznaczeń (jest to jak wiadomo ważne), wygodniej też będzie podpiąć przełączniki (na nich już są naniesione oznaczenia pinów). Co do podpięcia instalacji – też mogę pomóc, niestety nie zrobiłem fotek ale może da się to jakoś sprytnie opisać, jakby co to mam też schematy (nie po polsku)
ogion Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Gdybyś potrzebował tych ramek oraz instalacji elektrycznej do drzwi to daj znać na priva to się dogadamy.Przełączniki szyb też mam.
Picasso Opublikowano 6 Marca 2009 Opublikowano 6 Marca 2009 A jaki jest koszt takiej zabawy (z robocizną) ??? Bo także mam autko z "korbotronikiem" .... robi się coraz cieplej i coraz częściej będzie trzeba otwierać i zamykać okna .... więc czas pomyśleć o montażu elektryki. Tylko ile taka zabawa łącznie wyjdzie? .... przy okazji mógłbym wymienić (lub pomalować) rączki w drzwiach, bo są lekko wytarte.
bigkaban Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 hejka ktos zznalazl foto story jak to zrobic bo ja mam ale tylko drzwi kierowcy a chcialbym w obu drzwiach to zamontowac tutaj link do drzwi kierowcy... http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zmiana_z_korbki_na_elektryczna_szybe_drzwi_przednie-t59090.0.html;msg633700#msg633700
f16mysliwiec Opublikowano 21 Maja 2009 Opublikowano 21 Maja 2009 Jesliktosby potrzebowal boczkow z elektryka 2x to zapraszam http://www.allegro.pl/item638713813_a4_fotele_kanapa_boczki_listwy_s4_wawa.html
Rekomendowane odpowiedzi