lizuk1990 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Siema. Kupiłem w końcu autko :-) Przejdę od razu do rzeczy. Auto fajne, wszystko w miarę, ale jesr kulka rzeczy do roboty. I tak, silnik to bex wg papierów, ale głowica ma oznaczenie APX. Po co ktoś ją wymienił? Wiem, że w niemcowni miała robiona właśnie głowice i turbine Auto miało kiedyś gaz i dlatego była głowica robiona. Po remoncie czapki gaz został częściowo zdemontowany. Auto bardzo powoli schodzi z obrotów. Żadnych błędów oprócz czujnika temperatury płynu na razie nie ma... Ktoś coś podpowie? Sorki, temat miał być b6 a nie V6. Tak to jest jak się z telefonu pisze...
jacek70 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 U mnie za powolne opadanie obrotów winny był zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej. Tak wygląda:
tomeks80 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Sprawdź czujnik sprzęgła Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
lizuk1990 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Opublikowano 3 Września 2015 Czujnik sprzęgła tzn? Da się jakoś za pomocą kompa sprawdzić co powoduje to wolne spadanie z obrotów? Żadnych błędów nie ma... U mnie za powolne opadanie obrotów winny był zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej. Tak wygląda: Gdzie znajduje się ten zaworek i jak go sprawdzić?
kawowy19 Opublikowano 4 Września 2015 Opublikowano 4 Września 2015 Pod kolektorem ssącym w gumowym kolanku. Zaworek jednokierunkowy, który po dmuchnięciu ma puszczać powietrze tylko w jedną stronę
Rekomendowane odpowiedzi