Gość Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Szanowni klubowiczeOd jakiegoś czasu mam problem z elektryka w aucie. Same wlaczaja sie wycieraczki po właczeniu silnika, swieci lewa strona auta jak jest zamkniete, klakson wlaczal sie samoistnie (ten problem juz usunalem, byl to blad z zamka centralnego). Migaly mi jakis czase temu swiatla awaryjne, ktory nie właczałem.. Z czym jest problem jak go usunać? Teraz auto ma odlaczony akumulator bo swieciło podswietlanie tablicy na zakmnietej centralce.
jacek70 Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Podepnij vaga i posprawdzaj błędy. Następnie wykasuj błędy i sprawdź jeszcze raz co wyszło. Następnie podaj jakie mają numery i się dopiero okaże.
kaju Opublikowano 2 Września 2015 Opublikowano 2 Września 2015 Moduł Centralnej elektryki od razu patrz, na 99% to on leży.
mareksz82 Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Możliwe że leży albo nawet pływa Wydaje mnie się, że pomyliłeś moduł centralnej elektryki z modułem komfortu
kaju Opublikowano 3 Września 2015 Opublikowano 3 Września 2015 Centralna elektryka odpowiada za światła. Komfort też bym sprawdził, ale raczej MCE leży.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 W dniu 3.09.2015 o 08:32, kaju napisał: Centralna elektryka odpowiada za światła. Komfort też bym sprawdził, ale raczej MCE leży. Witam kolego mam u siebie w b7 podobny problem z tym że u mnie mrygaja światła. Same z siebie nawet bez kluczyka w stacyjce a zaś po zgaszeniu auta i wyjeciu kluczyka radio nie gasnie dopiero po wyłączeniu z guzika i nie gasnie podświetlenie climy dopiero po zamknięciu auta jak się uda bo nie zawsze działa z pilota to zgaśnie razem z podświetlanym guzikiem od awaryjnych dodam że po odpaleniu silnika też mrygaja przeruzne światła i nie działa oświetlenie przycisków wszystkie bezpieczniki ok w vcds błąd który wraca to ze szyna can pracuje w jedno przewodowym systemie i wszystkich drzwi błędy przewody can sprawdzał mechanik i twierdzi że jest ok i w przelotkach drzwi też. Mce twierdzi i moduł komfortu też ale jak to sprawdził nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi