tom.b Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 mam pytanko. czy te żarowki moge bez problemu zalozyc do swojego autka? to jest link http://cgi.ebay.co.uk/XENON-SIDE-LIGHT-LED-AUDI-TDI-A3-A4-A6-TT-QUATTRO_W0QQitemZ110303409400QQcmdZViewItem?hash=item110303409400&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1299|66%3A2|65%3A12|39%3A2|240%3A1318
KOval81 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Młody, a nie są to przypadkiem W5W? W B6 są zdaje się H6W. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
lukaszr Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 W B6 są zdaje się H6W. Dokładnie takie są, ale tylko w xenonach - w zwykłych są właśnie W5W
KOval81 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Mój błąd - kolega nie napisał co posiada w swojej laluni :>
simon__75 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Jak wogoole dostac sie do zaroweczek postojowych w B6 ? ciezko tam reke włozyc :/ w A6stce mialem wieksze pole do popisu...tu cieniutko to wszystko widze :/
lukaszr Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Jak wogoole dostac sie do zaroweczek postojowych w B6 ? ciezko tam reke włozyc :/ w A6stce mialem wieksze pole do popisu...tu cieniutko to wszystko widze :/ Trzeba wyjąć reflektor.
KOval81 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Up I to jest właśnie urok współczesnego pojazdu...
lukaszr Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Tylko jedna uwaga - lepiej wymienić dwie postojówki od razu, bo przeważnie jest tak, że druga przepala się zaraz po tej pierwszej.
Cuber Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja u siebie w B6 lampa bez Ori xenonów czyli postojówka w5w wymieniałem nie wyjmując lampy
tom.b Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Opublikowano 4 Listopada 2008 po takich postach odechciewa mi sie wymiany tych zarowek
KOval81 Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja u siebie w B6 lampa bez Ori xenonów czyli postojówka w5w wymieniałem nie wyjmując lampy Cuber cwaniaczek.... :>
J E L I T O Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Wymiana żarówek w B6 to masakra, ale idzie spokojnie wymienić żarówki bez wyjmowania reflektora. Ostatnio je właśnie wymieniałem, żarówki kupiłem w ASO cena po rabacie 25zł szt
domjenick Opublikowano 4 Listopada 2008 Opublikowano 4 Listopada 2008 Ja u siebie w B6 lampa bez Ori xenonów czyli postojówka w5w wymieniałem nie wyjmując lampy cuber-od stony filtra(mam stozek)reke wloze,ale ciezko,ale z drugiej strony-qrfa dzisiaj wymienialem postojowki,na te 9-o ledowe i za cholery nie moglem scisnac tej wkladki,zeby wyjac zarowke,uzylem dlugich szczypiec,a z drugiej strony bez wykrecenia lampy nie dalo rady-jak dlugie palce trzeba miec,zeby to zrobic bez wykrecania? podziwiam Twoja zrecznosc i chwytnosc... [br]Dopisany: 04 Listopad 2008, 23:21_________________________________________________...i prawda jest,to ,co Lukasz napisal-wymieniac obie,bo jedna sie zjara...
lukaszr Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Ja u siebie w B6 lampa bez Ori xenonów czyli postojówka w5w wymieniałem nie wyjmując lampy Tam są dużo krótsze lampy więc spokojnie da się dojść bez zdejmowania reflektorów Wymiana żarówek w B6 to masakra, ale idzie spokojnie wymienić żarówki bez wyjmowania reflektora. Ostatnio je właśnie wymieniałem, żarówki kupiłem w ASO cena po rabacie 25zł szt Te żarówki są dość drogie, bo w Inter Cars też kosztują w zależności od firmy 11-15 zł.
domjenick Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 od ''soczewki'' wymienilem kiedys bez wykrecania,ale rece mialem cale podrapane,a ile razy przy wymianie spadla pokrywka,na dol,albo ten metalowy zacisk-teraz wykrecam-przeciez to chwila,wykrecasz ,odpinasz i po klopocie
simon__75 Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Na ilu śrubenkach trzyma sie cala lampa? Jaka jest procedurka wyciagniecia calości lampy???
domjenick Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 4 torxy,2 na gorze odkrecic calkiem,wypiac kostke i lampa wychodzi -kilka minut
Makalu Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 4 torxy,2 na gorze odkrecic calkiem,wypiac kostke i lampa wychodzi -kilka minut dziś chciałem wymienić postojówkę i się normalnie załamałem, tak mało miejsca (bixenon) mam pytanka: odkręcić trzeba wszystkie 4 torxy czy tylko te 2 na górze? jak się zdejmuje dekiel lampy żeby wyjąć żarówkę? on ma gdzieś zaczepy? będę dzwięczny za kompletne info jak wymienić tą żarówkę pzdr
domjenick Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 odkrecic calkiem 2 txy na gorze i poluzowac dwa pozostale,dekiel ma takie metalowe zaczepy,odpiac i po odpieciu przesunac go w bok,wyjac dekiel,odpiac kostke i jak bedziesz miec lampe w rekach,to bedziesz miec dobry dostep,scisnij wklad od zarowki (zobaczysz dwa delikatnie ''rozwarte'' kawalki plastiku)i wyjmij-nic na sile,jak scisniesz powinno wyjsc bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi