Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odparowywanie szyb.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chodzi mi o sam nadmuch bez klimy. Nadmuch nakur**a mało łba nie urwie a szyby zaparowane i jeszcze bardziej parują, czy to coś może zależeć od chłodnicy? Na klimie to nawet sekunda nie minie a szyby odparowane.

Jakieś info mógłby ktoś dać w tej sprawie? :P

Opublikowano

Może nagrzewnica poszła?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A teraz jak jest wilgotniej z rana nie masz czasem zaparowanej szyby od środka?????

Opublikowano

Kiedy ostatnio wymieniany był filtr kabinowy?

Bez klimy zawsze bedzie parowalo bo resztki wilgoci zawsze po zgaszeniu silnika sa w ukladzie wentylacyjnym. Szczególnie jak jechałes na klimie i zgasiles auto bez uprzedniego wyłącznia klimy i osuszenia parownika.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

U mnie też tak jest czasem , filtry wymienione, wszystko sprawne. Wydaje mi się że to wina różnicy temperatur

Opublikowano

Zawsze tak jest jak auto stoi pod chmurką i zbliża się okres zimowy, a w związku z tym spadki temperatur ;)

Po prostu jeździj z włączona klimą i nie oszczędzaj na paliwie :naughty: tylko daj sprężarce pracować :gicior:

Opublikowano

Rok temu tez mialem podobne objawy.

Doszlo juz do tego ze musialem skrobac szybe od srodka w mrozy...

Po dlugiej walce udalo sie to ogarnac tj woda gdzies wciekala przez podszybie.

Wszystko ladnie zasilikknowalem i jak na razie jest spokoj.

Opublikowano

Najważniejsze to czysta szyba od środka, na bródnej bez włączonej klimy w deszczowe dni problem będzie praktycznie zawsze :decayed:

Opublikowano

Jeżeli ktoś jest lekkim brudaskiem szyby przedniej i chce zapobiec parowaniu szyby, szyb to proponuje przetarcie jej, ich lekko szmatką nasączoną płynem do naczyń:) Patent kierowców TAXI!

Hi, hi:)

Opublikowano
  • Autor

Mnie za bardzo drażni brudna szyba od środka także jak tylko się pojawi jakiś ślad to szybę od razu całą myję :)

A może faktycznie jak jest mniejsza temp powietrza na zewnątrz to w aucie też musi być puszczona zimna czy ciepła?

Na pewno coś z tymi temperaturami jest, tylko jak to ogarnąć? :D

Klimę, zawsze wyłączam przed wyłączeniem auta :)

Autem akurat wyjechałem z garażu, i ciągle stoi w garażu. Zaczęło walić deszczem i szyba tragedia :(

Nie oszczędzam na paliwie tylko dziwi mnie, po co są nadmuchy w aucie skoro i tak nic nie dają? :D

Opublikowano

Nie ważne jaka temperatura wewnątrz auta. Ważne, by climatronik był zawsze włączony to nie będzie efektu parowania szyb, bo właśnie to climatronik odprowadza i jednocześnie osusza powietrze wewnątrz auta.

Ja nigdy nie wyłączam climy przed zgaszeniem, bo po co?! Dla osuszenia parownika?

A tym bardziej mniej włączoną podczas deszczu i dni o dużej wilgotności!!!:)

Opublikowano

Może nie powinienem się chwalić, ale w mojej kobity A2-ce szyba od środka jest tak brudna że jakby wysiadła klima, to po zmroku nie dało by się jechać z braku widoczności, a dni są co raz krótsze :decayed:

Ciekawy jestem czy sobie ją wreszcie umyje, czy wcześniej gdzieś w coś przypie**oli :naughty:

Żeby nie było że jestem niedobrym chłopem, w sprawach technicznych ogarniam jej auto, ale sprawy porządkowe mnie nie interesują, poprzestaje na uświadomieniu ewentualnych skutków nie mycia szyb :P