iceman137 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Witam, ostatnio zrobiłem autem ponad 400km i zostawiłem auto w garażu, po 2 dniach po odpaleniu moim oczom ukazały się 3 żółte kontrolki tj. check engine esp oraz kontrolka świec żarowych która mruga, auto straciło moc- chyba tryb awaryjny? Dodatkowo świecą się światła stopu. Jutro będę sprawdzał pod komputerem, ale czy jest możliwe, że to uszkodzony czujnik stopu czy będzie to coś poważniejszego? Pamiętam, że jakiś miesiąc temu może 2 fis wyświetlił jakiś komunikat dotyczący tylnego światła, ale zniknął a tej pory wszystko było ok. ('wiem wiem wróżenie z fusów)
jacek70 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Czujnik stopu jest mechaniczny i skoro wywala błąd to pewnie się wiesza a co za tym idzie - do wymiany. Upewnisz się podpisać kompa. Przy okazji dowiesz się o innych błędach.
iceman137 Opublikowano 30 Września 2015 Autor Opublikowano 30 Września 2015 Wymieniłem ten czujnik niestety problem pozostał. (po odpięciu czujnika światła i tak świecą). Był błąd 020E Bremslichtschalter-f po skasowaniu nie ma juz kontrolki esp, za to check engine dalej świeci na k. świec żarowych mruga. Za to błędów z silnika wgl nie pokazuje, jak skasuje je to gasnę kontrolka świec żarowych, ale po włączeniu ponownie zapłonu zaczyna dalej mrugać. Ktoś miał podobny problem ? Rozbierać lampy? Witam, dziś podpiąłem kompa i okazało się, że ten czujnik chyba źle wymieniłem. Wiec jutro jadę po jeszcze jeden i się zobaczy. Lecz mam problem z błędami silnika jakie mi wykryło. Zdjęcie z błędami: http://zapisz.net/view.php?filename=827_img_0198.jpg P0245 Turbo super/Super charger Wastegate Solen Oid (A): low input/short to ground p3004 Relay for preheating of coolant, low heat output-J359: open or shor to ground p3006 Relay for preheating of coolant, low heat output-J360: open or shor to ground Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć ? Problem rozwiązany Jakby ktoś chciał to mogę napisać na PW co było przyczyną wszystkich problemów 1
artur10a Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 ODGRZEJE TEMAT 1.9 TDI BRB, PALI SIE CHECK, bledów w silniku nie widać, po skasowaniu zauważyłem 2-3 odpalenia ok, pojawia się znowu, dopiero później za 3-4 odpaleniem auta, czy ktoś z Was miał takie objawy?
ojciec Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mi też stopy się cały czas paliły. Oczywiście brak mocy. Wymiana modułu świateł pomogła. Oczywiście wcześniej wymiana czujnika stopu ale to był błędny trop. Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka
Michelin 33 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 W dniu 30.09.2015 o 23:56, iceman137 napisał: Wymieniłem ten czujnik niestety problem pozostał. (po odpięciu czujnika światła i tak świecą). Był błąd 020E Bremslichtschalter-f po skasowaniu nie ma juz kontrolki esp, za to check engine dalej świeci na k. świec żarowych mruga. Za to błędów z silnika wgl nie pokazuje, jak skasuje je to gasnę kontrolka świec żarowych, ale po włączeniu ponownie zapłonu zaczyna dalej mrugać. Ktoś miał podobny problem ? Rozbierać lampy? Witam, dziś podpiąłem kompa i okazało się, że ten czujnik chyba źle wymieniłem. Wiec jutro jadę po jeszcze jeden i się zobaczy. Lecz mam problem z błędami silnika jakie mi wykryło. Zdjęcie z błędami: http://zapisz.net/view.php?filename=827_img_0198.jpg P0245 Turbo super/Super charger Wastegate Solen Oid (A): low input/short to ground p3004 Relay for preheating of coolant, low heat output-J359: open or shor to ground p3006 Relay for preheating of coolant, low heat output-J360: open or shor to ground Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć ? Problem rozwiązany Jakby ktoś chciał to mogę napisać na PW co było przyczyną wszystkich problemów Witam mam ten sam problem pomóż Men ;) Najlepiej tel 506541531
Michelin 33 Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Mam ten sam problem z audi a4 b7 świeci kontrola oś silnika świece żarowe mrugaja i świeci się światło stopu
sitar Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) 17 minut temu, Michelin 33 napisał: Mam ten sam problem z audi a4 b7 świeci kontrola oś silnika świece żarowe mrugaja i świeci się światło stopu W twoim przypadku do wymiany lub przeczyszczenia czujnik stopu nad pedałem-pewnie na kompie będzie błąd o położeniu pedału hamulca. Zajrzyj jeszcze do ECU bo może być tam woda-wilgoć i wszystko świruje Edytowane 12 Lipca 2018 przez sitar
Kamilso22 Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 W dniu 30.09.2015 o 23:56, iceman137 napisał: Wymieniłem ten czujnik niestety problem pozostał. (po odpięciu czujnika światła i tak świecą). Był błąd 020E Bremslichtschalter-f po skasowaniu nie ma juz kontrolki esp, za to check engine dalej świeci na k. świec żarowych mruga. Za to błędów z silnika wgl nie pokazuje, jak skasuje je to gasnę kontrolka świec żarowych, ale po włączeniu ponownie zapłonu zaczyna dalej mrugać. Ktoś miał podobny problem ? Rozbierać lampy? Witam, dziś podpiąłem kompa i okazało się, że ten czujnik chyba źle wymieniłem. Wiec jutro jadę po jeszcze jeden i się zobaczy. Lecz mam problem z błędami silnika jakie mi wykryło. Zdjęcie z błędami: http://zapisz.net/view.php?filename=827_img_0198.jpg P0245 Turbo super/Super charger Wastegate Solen Oid (A): low input/short to ground p3004 Relay for preheating of coolant, low heat output-J359: open or shor to ground p3006 Relay for preheating of coolant, low heat output-J360: open or shor to ground Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć ? Problem rozwiązany Jakby ktoś chciał to mogę napisać na PW co było przyczyną wszystkich problemów Również mam ten sam intentyczny problem, jak udało Ci się to rozwiązać.?
Langista Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Widać ktoś był bardzo miły, że na forum uzyskał wskazówki a rozwiązaniem się nie podzielił, bo tajemnica ? 1
iceman137 Opublikowano 2 Lipca Autor Opublikowano 2 Lipca Odgrzeje ten temat dla potomnych, ale nic co wyżej było opisane nie było problemem. Powód by dosyć trywialny, przy wymianie filtra powietrza przez poprzednika, wiązka przewodów która fabrycznie jest przyczepione do jego obudowy została nieprawidłowo zamontowana przez co spadła na turbinę i się stopiła i spowodowała zwarcie.
Rekomendowane odpowiedzi