Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 B6 Avant | 19" | H&R | MILLTEK | REVO |

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po długich poszukiwaniach stałem się użytkownikiem Audi S4 B6 Avant, produkcja listopad 2004, przebieg 42000km (słownie: czterdzieści dwa tysiące km [emoji6] ).

Poprzednio jeździłem autami nowocześniejszymi i autentycznie zatęskniłem za czymś takim jak S4 B6, bez turbin, automatów, gadżetów, po prostu samochód w czystej postaci. Stan auta jest odpowiedni do przebiegu, praktycznie w ogóle nie widać że ma już 11 lat. Auto pochodzi z rynku włoskiego. Poza standardowym w S4 wyposażeniem ma zamontowany system RNS-E z nagłośnieniem BOSE, tunerem TV i zmieniarką CD.

Odświeżyłem autko trochę, chociaż wnętrze było prawie jak nówka, lakier po korekcie został zabezpieczony powłoką kwarcową.

Dodatkowo zrobiłem pełny przegląd "zerowy": filtry, oleje, luzy itp itd.

Pomiar na hamowni wykazał 320KM, więc tragedii nie ma, tym bardziej że było ciepło, zobaczymy co będzie po wymianie wydechu i wgraniu nowego softu.

Po zakupie auto prezentowało się tak:

kxlx9sc5.jpg

tcae3jkq.jpg

tmcdmlo8.jpg

cwl3igde.jpg

W planie drobne modyfikacje (w trakcie, pochwale się wkrótce jak wyszło):

- wydech Milltek

- program REVO Stage II

- wszystkie chromy w czarny połysk (folia)

- gałka biegów i ręczny z S4 B7

- nakładki na pedały i podstopnica z RS4 B7

- koła 19", ale to dopiero na następny sezon (na razie założyłem 225/40 R18 Pirelli P-Zero + dystanse na tył), na zimę chyba zostanę przy 18"

Fabryczne BOSE nie zachwyca, pomyślę o jakimś ulepszeniu, ale na razie będę delektował się dźwiękiem silnika i wydechu [emoji3]

Musiałem wymienić przednią szybę, był duży odprysk, zdecydowałem się na szybę solarną Pilkingtona, fajnie wygląda z przodu no i może wnętrze będzie się mniej nagrzewało.

Co dalej...czas pokaże: może zawieszenie, hamulce, kompresor, widebody RS4....ale trochę szkoda mi psuć oryginał, tym bardziej że nie wiem czy znalazł by się drugi w takim stanie.

Aktualizacja 21.02.2016 - przebieg "już" niestety 47000km [emoji6]

Do tej pory udało się tyle zrealizować:

- wydech Milltek, końcówki 150 X 95mm Black Oval (był sam cat-back i za cicho, pełny "przelot" za głośno, ostatecznie jest de-cat downpipe+środkowe i tylne tłumiki i jest super) moc wróciła [emoji4] na hamowni wyszło 344KM i 415 Nm

- wszystkie chromy w czarny połysk (folia), dodatkowo okleiłem szare listwy w drzwiach na czarny mat

- gałka biegów i ręczny z S4 B7

- nakładki na pedały i podstopnica z RS4 B7

- koła 19", felgi POLISH 19x8,5" (maja podwójny rant i całkiem fajny concave), opony 235/35 R19 Vredestein Wintrax extreme S - szczerze polecam!

Poniżej sesja zimowa, znajdę chwile to nagram wydech bo naprawdę jest czego posłuchać [emoji3]

nxzbjban.jpg

gizwqnxk.jpg

g5j4m5gj.jpg

6ed8gyb5.jpg

nmf2ki4f.jpg

Aktualizacja 29.03.2016 - przebieg "już" niestety ponad 49000km [emoji6]

Korzystając z tego że ja "męczyłem" się przy świątecznym stole, zaprzyjaźniony fotograf-dziennikarz postanowił opisać swoje wrażenia z jazdy S4ką:

Tekst i zdjęcia: http://www.roadflavor.pl/article9.html

Video z jazdy "krążownikiem":

[/url]  

oraz ciekawy sposób na malowanie pisanek...w wydechu [emoji3]

https://www.facebook.com/roadflavor/videos/255995651403939/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=0&app_id=2392950137

Pozdrawiam poświątecznie, wkrótce pomiary auta w serii i na Revo Stage II, ale to już na letnich kapciach.

Aktualizacja 25.04.2016 - przelot na otwarcie tunelu pod Martwą Wisłą w Gdańsku

Coś jakby odrzutowiec wyprzedził Luftwaffe:

Aktualizacja Lipiec 2016 - soft REVO Stage II

Wgrałem soft REVO Stage II ponieważ bez tego co chwila wywalało błąd przez to że mam downpipe bez katów.

Z uwagi na ciepło pomiaru na hamowni nie robiłem. Różnica w porównaniu do serii jest taka że auto o wiele lepiej reaguje na gaz w pełnym zakresie obrotów, uczucie jest takie jakby jakieś małe turbo pomagało [emoji6]

Aktualizacja Wrzesień 2016 - alarm

Ponieważ fabryczna syrena padła (wywalało błąd, została odłączona), założyłem alarm z dodatkowym "tajnym" zabezpieczeniem

Aktualizacja Czerwiec 2017 - felgi 19" Z-Performance + sprężyny H&R

8f380cca030177b0522f9a3fb1340906.jpg

26ff9f0450ed52a1b1ce03c547659b97.jpg

5047e400a72fecf54c923931000ebf26.jpg

Aktualizacja Lipiec 2017 - ach gdyby tak wszyscy umieli parkować....Pani nie wie jak to się stało....no comments

add073b6e521fef0f887c7c681a962ad.jpg

8f1c93dabb93671f579ac515359c890a.jpg

7357ab567f7fc2ccd70601efa76ad037.jpg

Aktualizacja Sierpień 2017 - auto na sprzedaż w takim stanie jak widać powyżej na zdjęciach, aktualny przebieg 56000km, reszta opisu auta powyżej, poza stłuczką auto w 100% sprawne w stanie idealnym, cena 42000PLN

Opublikowano

Nieźle taki mały przebieg auta a serii już nie trzymało :D, te silniki masakra jakaś.. dobrze, że manual ! :wink: Wnętrze tak czyste i bielutkie, że żal wchodzić do środka :D.

Opublikowano

Super auto :-) praktycznie jak nowe :-) zupełnie jak moje jakieś 170 tyś km temu :-D 320 KM to bardzo dobry wynik. Zazdroszcze zakupu :-) swój chce też doprowadzić do takiego stanu ;-)

Opublikowano
  • Autor

Nieźle taki mały przebieg auta a serii już nie trzymało :D, te silniki masakra jakaś.. dobrze, że manual ! :wink: Wnętrze tak czyste i bielutkie, że żal wchodzić do środka :D.

Zrobię pomiar jak będzie temp. zewnętrzna 10C a nie 30C to może wyjdzie moc seryjna ;)

No a białe skóry jak mi sie nie podobały, bo przy większych przebiegach tracą urok, to jednak w dobrym stanie robią wrażenie. Tylna kanapa to chyba w ogóle u mnie nie była używana, stan fabryczny :)

Edytowane przez artech

Opublikowano

Bajka , bajka i jeszcze raz BAJKA!!!!!!!!!!!!!!!

Bede sledzic watek.

Gratulacje zakupu eski z tak niskim przebiegiem- jestem pelen podziwu....

Dbaj o nia a ona ci to WYNAGRODZI :) :) :) :)

Opublikowano

Gdzie udało Ci się kupić to S4 ? W PL czy sam sprowadzałeś ?

Opublikowano

Pozostaje tylko pozazdrościć.

Opublikowano

Graty zakupu kolego :thumbup1: jeżeli przelot potwierdzony to można powiedzieć że znalazłeś igłę w stogu siana :naughty:

bezawaryjnosci życzę no i ciekawej przygody z S :wink:

Ps. mam wrażenie że to auto było jakiś czas temu na alledrogo pamiętam że przykulo moją uwagę właśnie swoim stanem ale i cena była do niego proporcjonalna :)

Opublikowano

Coś pięknego gratki zakupu niejeden z S4 pozazdrosci

Opublikowano
  • Autor

Gdzie udało Ci się kupić to S4 ? W PL czy sam sprowadzałeś ?

Kupilem w PL od milosnika Subaru ktoremu S4 nie przypadlo do gustu i pozostal przy swojej Imprezie WRX STi

Graty zakupu kolego :thumbup1: jeżeli przelot potwierdzony to można powiedzieć że znalazłeś igłę w stogu siana :naughty:

bezawaryjnosci życzę no i ciekawej przygody z S :wink:

Ps. mam wrażenie że to auto było jakiś czas temu na alledrogo pamiętam że przykulo moją uwagę właśnie swoim stanem ale i cena była do niego proporcjonalna :)

Było na alledrogo, cena wyższa od średniej ale jak na stan auta to nadal okazja, w inne które oglądałem musiałbym na start zainwestować różnicę, a pewnych kwestii związanych z niskim przebiegiem nie da się "naprawić" więc to "bezcenne" ;)

W DE jak się coś pojawi poniżej 100tys.km to ceny zaporowe, nie wiem jakim cudem ktoś to ściągnął do PL za normalne pieniądze, autko sprawdziłem dosyć dokładnie, przebieg autentyczny, nie jest składane z trzech różnych ;), mam nadzieje że niczym poważnym mnie nie zaskoczy.

Edytowane przez artech

Opublikowano

Graty zakupu z takim przebiegiem to na pewno perełka :naughty:

Powodzenia i będę śledził wątek :wink:

Opublikowano

MichałA4, dnia 05 Paź 2015 - 00:28, napisał:
Graty zakupu kolego jeżeli przelot potwierdzony to można powiedzieć że znalazłeś igłę w stogu siana 
bezawaryjnosci życzę no i ciekawej przygody z S
Ps. mam wrażenie że to auto było jakiś czas temu na alledrogo pamiętam że przykulo moją uwagę właśnie swoim stanem ale i cena była do niego proporcjonalna
Było na alledrogo, cena wyższa od średniej ale jak na stan auta to nadal okazja, w inne które oglądałem musiałbym na start zainwestować różnicę, a pewnych kwestii związanych z niskim przebiegiem nie da się "naprawić" więc to "bezcenne"
W DE jak się coś pojawi poniżej 100tys.km to ceny zaporowe, nie wiem jakim cudem ktoś to ściągnął do PL za normalne pieniądze, autko sprawdziłem dosyć dokładnie, przebieg autentyczny, nie jest składane z trzech różnych , mam nadzieje że niczym poważnym mnie nie zaskoczy.

Jak widać cuda się zdarzają nawet w PL :grin: Przy takim przelocie nic złego nie powinno się dziać z autem tylko laaać i za.....ć jak na S przystało :kox: z tego co pamiętam to aukcja długo nie potrwała auto na prawdę godne dlatego cena odpowiednia, ale jeżeli omija Cię serwis serducha tego potwora to było warto :naughty:

Jeszcze raz graty zakupu, nie ukrywam że coraz bardziej mam ochotę na takie "rodzinne kombi" :kox:

Ciekaw jestem jak długo auto będzie się legitymować seryjną mocą przy normalnym użytkowaniu :mysli:

Opublikowano

Piękne auto. Jak będziesz sprzedawał daj znać. Może już uzbieram xD

Opublikowano

Aleś trafił perełkę tylko pozazdrościć przebiegu, co do kompresora kiedy zamierzasz się z tym bawić? jestem ciekaw jak będzie z użytkowaniem tej białej skóry :wink:

Opublikowano

Ja mialem identyczne recarosy w swoim bylym aucie. jak sie dba - min raz w miesiacu przejechac preparatem do konserwacji skory to beda w nienagannym stanie

Opublikowano

to żeś perełkę trafił :kox:

Aleś trafił perełkę tylko pozazdrościć przebiegu, co do kompresora kiedy zamierzasz się z tym bawić? jestem ciekaw jak będzie z użytkowaniem tej białej skóry :wink:

te skóry nie sa białe , tylko bardziej mleczno szare , a wyglądają na białe tylko na zdjęciach , miałem takie dwa zestawy i coś wiem w tym temacie co nie zmienia faktu ze robią robote we wnetrzu :kox:

Opublikowano
  • Autor

No całkiem białe nie są, w koncu to skóra a nie eko-skaj :)

Obecnie zalozylem testowo kola 19" z oponami 235/35 i powiem Wam że znacznie lepiej auto się prowadzi więc na zimę zakładam 19tki.

Opublikowano

fajna s4, na zdjęciach wygląda na zadbaną, btw fajnie że w kolorze foteli doszukujecie się mlecznego koloru, one są po prostu szare, no ale fakt, szkoda że w tamtych latach audi nie wypuszczało białych skór

Opublikowano

Piękna. Gratulacje☺