zielonyvcds Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Witam, Chciałbym zaczerpnąć opinii od Was koledzy na temat pewnego pomysłu,który zrodził mi się w głowie pewnego czasu. Otóż myślę dość poważnie nad warsztatem,który zajmował by się diagnozowaniem samochodów marki bmw,grupy VW,oraz koncernu GM. Mam miejsce oraz fundusze na to by zainwestować w ten pomysł,jednak chciałbym usłyszeć coś na ten temat od osób trzecich. Czy taka wizja w ogóle ma jakikolwiek sens? Czy warto zainwestować pieniądze w tym kierunku? Ewentualnie jak w ogóle zacząć?? Wyrażajcie wszystkie opinie,przede wszystkim te szczere.Pozdrawiam. p.s Proszę o opinie.
Dev Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Diagnostyka i naprawa czy tylko diagnostyka ?
zielonyvcds Opublikowano 17 Października 2015 Autor Opublikowano 17 Października 2015 No chciałbym naprawę ale nie mam kompetencji do tego
robitl Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 No chciałbym naprawę ale nie mam kompetencji do tego sama diagnostyka moim zdaniem na bank nie przejdzie. klient który odstawia auto do serwisu woli raczej załatwić wszystko w jednym miejscu niż jeździć w jedno na diagnostykę a w drugie na naprawę gdzie pewnie powiedzą mu "a kto Panu takich głupot nagadał". zorientuj się jak wygląda sytuacja gdybyś chciał jakiegoś mechanika zatrudnić z urzędu pracy, pewnie są jakieś pieniążki z unii na doposażenie miejsca pracy albo szkolenia dla pracowników.
zielonyvcds Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 czyli mówisz,że sama diagno to raczej nie wypał??
zielonyvcds Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 rozwiń myśl cabanmatjeśli możesz,cholera wielka szkoda bo strasznie pokładałem w tym nadzieje ale muszę przyznać rację i też ta mysli mi przeszła przez głowę.
.Pablo. Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Jak masz fundusze ja poszedł bym w stacje kontroli pojazdów. Znajomy ma i mówi że będzie otwierał druga bo ładna kasa z tego jest. :-)
SHITERS Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 U mnie funkcjonuje taki warsztat. Stacja kontroli, 3 stanowiska mechaników, sklep z olejami i laserowe ustawianie zbieżności. Właściciel raczej zamożny
zielonyvcds Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Czyli iść raczej w stronę stacji kontroli pojazdów,orientujecie się może jakie są wymogi otwarcia takiego czegoś?? można dodać do tego również diagnostykę i właśnie sprzedaż olejów. możecie podać tak na oko jakie fundusze są potrzebne mniej więcej?
koziol1172 Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 W chuuuu kasy caly sprzet musi byc z UDT a to mnozy wartosci.... Zapytaj o projekt to sie dowiesz. Moj prezes wkopal pare milionow w nowa stacje z duzym warsztatem
Litai Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Odnośnie otwarcia SKP polecam: http://www.wsop.pl/pomysl-na-biznes/stacja-kontroli-pojazdow/biznesplan-analiza-ekonomiczna/
krzysiekml Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 W chuuuu kasy caly sprzet musi byc z UDT a to mnozy wartosci.... Zapytaj o projekt to sie dowiesz. Moj prezes wkopal pare milionow w nowa stacje z duzym warsztatem w którym miejscu jest ta stacja ?
koziol1172 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Krasnosielc, budynek trzykrotnie przesadzony jak na tą dziurę, sama stal jak przyjechała n dach i jeszcze coś tam to 1/3 bańki
Rekomendowane odpowiedzi