Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Recenzje i testy narzędzi warsztatowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proxxon to pierwsza klasa jeżeli chodzi o narzedzia

Opublikowano

No ja nie wiem.. ostatnio mi się udało pierwszą z pięciu grzechotek 1/4 Proxxona złamać :decayed: Nie wytrzymała odkręcania jarzma tylnego w S4 z bitem 8', po tym, gdy nie radząc sobie z powodu braku miejsca na użycie siły ręcznej, użyłem młotka :grin: A już kiedyś waliłem młotkiem w grzechotkę 1/4 i wytrzymała, zawiodłem się :decayed:

Opublikowano

Jawor, grzechotka 1/4" nie służy do takich obciążeń.

Opublikowano

Od kiedy w grzechotkę wali sie młotkiem i to jeszcze 1/4 ....

Opublikowano

Przeca ja se jaja robię :grin: Miałem na myśli to, że te grzechotki w normalnych warunkach są niezniszczalne, a przez głupotę znalazłem granicę ich wytrzymałości w "nienormalnych" warunkach. Za to 1/4 dobrze znosi przedłużki :grin: 60zł za grzechotkę, która pracuje w błocie, śniegu i przedłużkami to śmieszna cena. Trzeba je tylko tak raz na pół roku rozebrać i wazeliną techniczną nasmarować, bo jak się wypłuka (deszcz, błoto, śnieg) z nich smar (z mechanizmu zapadkowego) to dość ciężko ustawić ją w odpowiednią stronę. Po nasmarowaniu grzechotka chodzi jak nowa, a na pewno CISZEJ niż po oryginalnym smarowaniu przez producenta. Dużej 1/2 nie udało mi się załatwić żadnej.. może to kwestia wielkości młotka, za małe mam :grin:

Zdaję sobie sprawę, że jarzma nie odkręca się 1/4 i najchętniej odkręciłbym to udarem w elek kluczu lub sztywnym pokrętłem metra długości, ale gdy nie ma możliwości dojścia to trzeba sobie radzić inaczej, liczy się efekt. Doskonale wiem jak się używa grzechotki 1/4, ale gdy mogła pomóc (a siedziałem już tam z godzinę przy jarzmach) to trzeba było spróbować, a że się rozleciała, trudno, pójdzie w koszty :)

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

Osobiscie uwazam, ze Yato to szmelc jakich malo. Grzechotki nie boja sie przedłużek i kluczy udarowych.

w twoich rękach z metrowymi rurami żadna grzechotka nie wytrzyma :facepalm::facepalm:

A już kiedyś waliłem młotkiem w grzechotkę 1/4 i wytrzymała, zawiodłem się :decayed:

brak słów :facepalm:

Opublikowano

Moje klucze, moje pieniądze, moje zasady używania :hi:

A już kiedyś waliłem młotkiem w grzechotkę 1/4 i wytrzymała, zawiodłem się :decayed:

Przecież to była ironia, jak można się spodziewać, że jakakolwiek grzechotka wytrzyma walenie w nią młotkiem? Zbyt poważnie odebraliście :grin: Myślisz, że się nie spodziewałem, że się rozleci grzechotka 1/4 po tym jak uderzę w nią młotkiem? Wiedziałem, że się może rozwalić, tylko miałem odrobinę nadziei, że przy okazji podda się śruba :lol: Grzechotki są naprawdę dobre, a jako granicę ich wytrzymałości uznałem uderzenie młotkiem, moim zdaniem dobry wynik. W normalnych warunkach, zgodnych z przeznaczeniem nie do zajechania sprzęt.

Żeś się przejął jakbym to Twoją grzechotkę młotkiem poczęstował :decayed:

Aha, nadal uważam, że Yato to szmelc jakich mało, w NORMALNYCH WARUNKACH poddają się po około pół roku częstego, lecz nie warsztatowego używania, końcówki np bity mogą się wyłożyć nawet na pierwszych śrubach, a dodatkowo skręcają się regularnie, przez co trzeba je wymieniać co jakiś czas, bo objeżdżają tylko śruby. Grzechotek Yato mam na kupce uszkodzonych ok 5 sztuk i stertę bitów, a także nasadek, potem zmądrzałem i przeszedłem z całymi narzędziami na Betę/Proxxona/Gedorę/Bernera i póki co, załatwiłem na własne życzenie tylko jedną 1/4 Proxxona waląc w nią młotkiem i kilka bitów "z dziurą", bo potraktowałem je udarem, z pełnymi nie ma problemu. Jak na 4 lata kręcenia, myślę, że to świetny wynik.

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

Zbyt poważnie odebraliście

No niektórzy zapewne nie wiedzą do czego są emotikony. :wink:

Opublikowano

Aha, nadal uważam, że Yato to szmelc jakich mało, w NORMALNYCH WARUNKACH poddają się po około pół roku częstego, lecz nie warsztatowego używania, końcówki np bity mogą się wyłożyć nawet na pierwszych śrubach, a dodatkowo skręcają się regularnie, przez co trzeba je wymieniać co jakiś czas, bo objeżdżają tylko śruby. Grzechotek Yato mam na kupce uszkodzonych ok 5 sztuk i stertę bitów, a także nasadek, potem zmądrzałem i przeszedłem z całymi narzędziami na Betę/Proxxona/Gedorę/Bernera i póki co, załatwiłem na własne życzenie tylko jedną 1/4 Proxxona waląc w nią młotkiem i kilka bitów "z dziurą", bo potraktowałem je udarem, z pełnymi nie ma problemu. Jak na 4 lata kręcenia, myślę, że to świetny wynik.

Ilość ząbków w grzechotce ma znaczenie? Gdzieś słyszałem, że tę z mniejszą ilością ząbków trudniej zerwać.

Opublikowano

Nie wiem jak z zerwaniem, ale w ciasnych miejscach bardzo sie przydaje wieksza ilosc zabkow.

Opublikowano

Im mniej ząbków tym ząbki bardziej wystają i grzechotka więcej wytrzymuje.

Opublikowano

Ta grzechotka Jonneswaya, jeśli chodzi o dźwięk mechanizmu to już chodzi jakby się mała rozpaść. Trzeba było przesmarować mechanizm zapadkowy, łatwiej mu się pracuje, wolniej zużywa.

Opublikowano

Oryginalnie tam jest sucho, w kazdej jednej grzechotce którą rozkręcisz jest sucho.

- smar/olej zbira brud

- smar techniczny przy niskich temp twardnieje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Manometr cisnienia sprężania YATO

Manometr Podciśnienia (tego akurat nie polecam)

Opublikowano

Chce ktoś zakupić klucze płaskie oczkowe z grzechotką firmy Gedore ?

8 10 13 17 19

Mało używane, w pudełku wyłożonym twardą gąbką

Opublikowano
32 minuty temu, Dev napisał:

Chce ktoś zakupić klucze płaskie oczkowe z grzechotką firmy Gedore ?

8 10 13 17 19

Mało używane, w pudełku wyłożonym twardą gąbką

Właśnie w tym momencie przypomniałem sobie o zaciskach dla Cb. Daj info za ile te klucze.

Opublikowano
11 minut temu, JawoR36 napisał:

Właśnie w tym momencie przypomniałem sobie o zaciskach dla Cb. Daj info za ile te klucze.

Oj to nie są tanie rzeczy....

No właśnie co z zaciskami dla mnie ?...

Dla Ciebie tez jeszcze nic nie mam, posucha. ...

Opublikowano

Ile tych kluczy i jaka cena ?

Opublikowano
7 minut temu, Dev napisał:

Oj to nie są tanie rzeczy....

No właśnie co z zaciskami dla mnie ?...

Dla Ciebie tez jeszcze nic nie mam, posucha. ...

Totalnie zapomniałem o wysyłce. Gadaliśmy na prywatnym numerze, a tam nie zaglądam celem szukania zamówień części :) Jutro wyślę.  Ile kto komu miałby dopłacić? :grin: Masz jakiś nr katalogowy tych kluczy?

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano
Teraz, JawoR36 napisał:

Totalnie zapomniałem o wysyłce. Gadaliśmy na prywatnym numerze, a tam nie zaglądam celem szukania zamówień części :) Jutro wyślę. To ile za te klucze ;-)

Wyślesz zaciski ja wysyłam klucze :wink: