Gandalesch Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Witam, otóż mam następujący problem. Wymieniałem dzisiaj rano krócieć układu chłodzącego przy głowicy. No i po tej wymianie zapaliłem auto i od tej pory za każdym razem po zapaleniu i upływie około 5 sekund zaczyna migać kontrolka świec. Auto ma moc odpala bez problemu... Co to może być? Bo przypuszczam, że przy tej wymianie mogłem o coś zahaczyć i uszkodzić. Jakieś pomysły? I czy można na razie z tym jeździć? Edytowane 18 Listopada 2015 przez Gandalesch
bozmek Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Mrugajaca kontrolka swiecy oznacza zapisany bład w sterowniku
goldi Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 skoro wymieniałeś krucieć wody to może coś nie łączy na wtrysku sterującym lub czujnik stopu tez będzie kontrolka mrugać sprawdz błąd jaki zapisał się w ecu
Gandalesch Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Problem w tym, że jestem w Niemczech a kabel diagnostyczny dopiero dziś zamówiłem więc go użyje przy zjeździe na święta... Można tak latać na razie? Zauważyłem jeszcze wcześniej, że spadła fajka ze świecy i właśnie ta fajka z drugą bratnią wyglądają tak... Czy coś takiego może być odpowiedzialne za migającą kontrolkę świec? Dodam, że zauważyłem że teraz auto nie pali, albo pali ciężej i po odpaleniu strasznie spalinami. Wczesniej tego nie było - przed wymianą trójnika. A po wymianie zauważyłem, że ta fajka spadła ze świecy, czyli musiałem zahaczyć i uszkodzić. Tylko czy to na pewno to? Edytowane 18 Listopada 2015 przez Gandalesch
Zimny Chirurg 2 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zacznij od swiatel stopu. Na 99% czujnik stopu uwalony. Pewnie nie masz stopu. Pozdro
Gandalesch Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 Czytałem dużo, nie żebym nie szukał. Światła stopu działają. Napisałem, że auto na zimnym ciężej pali jakby od świec. Czujnik stopi raczej by nic nie miał do tego. Przed wymianą króćca było ok więc pod maska coś sknociłem. Tylko co...
Majkeltaker Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Ten silnik ma zapalić nawet bez świec żarowych, domyślam się że nie ma u Ciebie temperatur poniżej 0. Jeśli ciężko pali lub nie chce zapalić to możliwe, że układ paliwowy jest zapowietrzony
Gandalesch Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 Poniżej 0 nie ma. Ale czy te fajki mają związek z kontrolką? Jak nie t może jakaś kostka? Płyn chłodzący wylał mi się na kostkę przy bagnecie od oleju. Może to to?
Krycha70 Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 być może nastawnik masz uszkodzony .lub zasyfiony
Gandalesch Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 Kabel to jakiś tydzień dwa zanim dojdzie do domu... Dodam jeszcze, że z pompy w okolicach nastawnika widać lekko zapocone paliwo. Może nastawnik niedokręcony? Tylko jeszcze pytanie na które nie uzyskałem odpowiedzi. Czy można z tym tak jeździć dajmy na to miesiąc? Znaczy auto i tak stoi bo mam busa, ale czy mogę wrócić 1000 km bez obaw że stane na autostradzie?
koloboro Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 No na takie pytanie bez diagnozy nie odważył bym się odpowiedzieć.
Majkeltaker Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Jak wymieniałem u siebie ten kruciec to jakieś tam kostki rozłączałem, wszystkie ze sobą połączyłeś?
Gandalesch Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 Tez rozłączałem. Wszystkie złączone. Chciałbym uzyskać odpowiedź czy przez uszkodzone fajki na świecach coś takiego może być? Bo wcześniej przed wymianą, a dokładniej przedwczoraj jeszcze wszystko było ok. Po wyminie zauważyłem, że spadła fajka, pościągałem resztę, a tu wszystkie popękały i nie trzymają na świecach... Układ paliwowy nie jest zapowietrzony i nigdy nie był.
jospethe Opublikowano 19 Listopada 2015 Opublikowano 19 Listopada 2015 Popsute fajki można tanio naprawić wymieniając je na takie konektory. Pasują idealnie. Tylko nie pamiętam czy 5 mm czy inna śreniaca na świece idzie. http://allegro.pl/konektor-zenski-izolowany-okragly-5szt-sge-5mm-i5447843544.html
Rekomendowane odpowiedzi