dex1991 Opublikowano 18 Listopada 2015 Opublikowano 18 Listopada 2015 Witajcie. Moje auto to A4 B5 Avant Lift z szyberachem. Dzisiaj przestała działać mi zmieniarka. Zauważyłem,że w boczkach bagażnika po jednej jak i po drugiej stronie jest pełno wody.. Dzisiaj u mnie całą noc i cały dzień mocno padało. Możecie mi podpowiedzieć którędy mogłaby dostawać tam się woda ?Gdzie znajdują się odpływy szyberdachu ?Na dachu mam antenę radiową i od CB. Kabel od CB mam puszczony po uszczelce klapy tylnej.
Faraday Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 U mnie w sedanie też jest mokro w boczkach ( przy pompce centralnego ) podejrzewam że u mnie lampą leci do środka
mebleusz Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 80% uszczelki lamp, ewentulnie szyba bagaznika
Faraday Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Odkręciłem lampę i co się okazało idealnie przylega do karoserii nie wiem któredy ta woda leci Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Faraday
HatefulEvil Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Ja miałem kałuże po lewej stronie. Woda spływała zza tylnego słupka i nawet z kamerką endoskopową nie dało się na 100% stwierdzić gdzie jest przeciek. Na razie postawiłem na to, że jest pęknięty spaw górnej belki(?) w miejscu łączenia go z lewym słupkiem zaraz przy końcu rynny dachowej. Nawaliłem silikonu od wewnątrz samochodu z zewnątrz pod uszczelke od runny strzykawką i dzisiaj jak przyszedł deszcz wygląda na to że problem dalej się nie zakończył ;/ . Chyba, że jest szansa - sumując brak podsufitki + szyberdadch + wyciągnięty korek na kable do haka (chciałem, żeby tamtędy woda spływała), po prostu z zewnątrz się tyle wilgoci w samochodzie zbiera, że może się delikatnie skraplać na blachach wewnątrz? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez HatefulEvil
Audi Maniak Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 A ja wam powiem bo mam to samo, szczególnie kiedy myje auto na myjni, i wale wodę w szczeliny. Pod zderzakiem są kratki odpowietrzające wnętrze przy zamykaniu drzwi itp. Wokół nich jest gąbeczka która po latach już nie jest gąbeczką.....po prostu jej nie ma. Woda ściekając po karoserii, wlatuje w szczelinę między zderzakiem a błotnikiem, i ściekając dalej po blachach centralnie zalewa te kratki, które z góry nie mając uszczelni (między kratką a karoserią) wpuszczają wodę do środka...powiem więcej, w miejscu koła zapasowego miałem już.....BASEN. Szukałem tego dwa dni!!! i co się okazało taka błachostka, ale żeby ją usunąć, trzeba zwalić zderzak, wyjąć owe kratki, i zamiast gąbeczki, uszczelnić to po prostu silikonem Też szukałem, może lampa, może uszczelka, może korek gdzieś jest i wypadł....cuda. mam nadzieje, że pomogłem
z.i.o.m. Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Warto sprawdzić odpływy szyberdachu. Lubią się zapychać. Najczęściej na końcówkach gdzie są przelotko-zwężki. Widziałem też przypadki gdzie przy wiekowych autach wąż odpływu ze starości się kurczył i "chował" do środka karoserii - tam też wlewał wodę.
Sebastianb6 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zobacz odpływy szyberdachu i czy całą uszczelka przylega po zamknięciu klapy.A sprawdzałeś z kimś na myjni ?Rozbierz wszystkie plastiki z tyłu samochodu .
dex1991 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Przyczyna odnaleziona Mam duży wlew od gazu przy wlewie paliwa i woda dostaje się między uszczelką, a wlewem do środka auta w prawym tylnym boczku. Pozdrawiam Przyczyna odnaleziona Mam duży wlew od gazu przy wlewie paliwa i woda dostaje się między uszczelką, a wlewem do środka auta w prawym tylnym boczku. Pozdrawiam Edytowane 16 Października 2016 przez dex1991
Rekomendowane odpowiedzi