sebidi Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Siema opiszę tu jak za pomocą domowego tunera dvb-t ożywić multimedia w naszych rns-d Co potrzebujemy: Taki tunerek manta wiwa jaki tam znajdziecie zasilany 5v czyli po przeróbce chodzi z usb :-) Kabel mini din 10pin dostępny na allegro za 20zl Gniazdo euro scart allegro 2zl Musimy zlutowac kabelek z gniazdem Schemacik ponizej Uwaga na schemacie opis pinow gniazda w rns-d czyli wtyczka kabelka ma odbicie lustrzane i najlepiej sobie kabelek miernikiem przedzwonic który kolor to który pin Masy najlepiej połączyć ze sobą znikną wszelkie zakłócenia U mnie siedzi to tak: I gra tak: https://youtu.be/SIjLYcI78H4 Nie czepiać się ramki rns pochodzi z b6 i jestem na etapie pasowania tego do kupy ale nie to jest tematem Powodzenia
Rapik Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 Dobra robota! Sebastian, sprawdź PW.
opti Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Świetny pomysł Działa podczas jazdy....
_quattro_ Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Dobra robota do RNSe też da radę wyczarować coś takiego?
sebidi Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Świetny pomysł Działa podczas jazdy.... Żeby działało podczas jazdy wystarczy sobie przeciąć sygnal gala i zrobić go na przycisku :-D
Robero321 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zrobiłem dokładnie takie coś u siebie na RNS D jakieś dwa lata temu Tyle ze dołożyłem dwie anteny z wzmacniaczami aktywnymi jeden na przedniej szybie drugi na tylnej i jakość obrazu była dopiero dobra jak anteny lub samochód były wyżej jakieś wzniesienie , most lub coś w tym rodzaju.. U mnie jest dużo betonu w okolicy Generalnie podczas jazdy jeśli nadajniki TV są daleko to można zapomnieć o odbiorze.. Jak by ktoś chciał taki zestaw to zdaje się że jeszcze mi się wala gdzieś po garażu.
mebleusz Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 czy po podlaczeniu usb do tego tunera mozna odtwarzac mp3 z tego, czy podczas jazdy nie bedzie dzialalo ?
sebidi Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Podczas jazdy masz 2 opcje albo gra sam dźwięk i rns ma ekran ze dla bezpieczeństwa tv jest wyłączone lub robisz na przycisk i masz i wizje i audio Zrobiłem dokładnie takie coś u siebie na RNS D jakieś dwa lata temu Tyle ze dołożyłem dwie anteny z wzmacniaczami aktywnymi jeden na przedniej szybie drugi na tylnej i jakość obrazu była dopiero dobra jak anteny lub samochód były wyżej jakieś wzniesienie , most lub coś w tym rodzaju.. U mnie jest dużo betonu w okolicy Generalnie podczas jazdy jeśli nadajniki TV są daleko to można zapomnieć o odbiorze.. Jak by ktoś chciał taki zestaw to zdaje się że jeszcze mi się wala gdzieś po garażu. Mi tam bardziej niż to tv chodziło o możliwość filmów teledysków z pendriva tv jest dodatkiem w korkach żeby np wiadomości obejrzeć :-D
Fenrir Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Bardzo fajny patencik, ale co do samej TV to z zasięgiem pewnie kicha.
sebidi Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Idzie ogarnąć na alle jest antena za 80 która daje rade
banan024 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Czyli teoretycznie do RNS'a podłączymy każdy tuner który obsługuje złącze SCART? Czy i da rade jakoś podłączyć poprzez AUX'y?
banan024 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Jeszcze tylko dorwać zagłówki z monitorami z A8 albo A6 i ogarnąć podłączenie od tunera lub od RNS, pełen wypas
sebidi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Poprawne rozrysowanie pinow na wtyczce
syra86 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Super temat. Właśnie tego szukałem. W takim razie trzeba szukać tunera w dobrej kasie i działać. Jeszcze jedno pytanko. Czujnik IR od pilota jest gdzieś na zewnątrz ?
sebidi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Tak jest na kablu i mozna sobie go gdzie chcesz przymocować Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka
syra86 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dzięki ☺ W takim razie kompletuję graty. W sumie miałem podobny pomysł, żeby to podpiąć pod gniazdo AV w oryginalnym analogowym tunerze ale widzę, że tu lepszy efekt i mniej roboty. Tylko jeszcze pstryczek do gali i można cieszyć się obrazem w drodze.
sebidi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dokładnie :-D Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka
syra86 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) A + pod zielony kabel na schemacie skąd podpiąłeś ? Tuner na stałe pod zasilanie ? Edytowane 2 Grudnia 2015 przez syra86 1
sebidi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2015 +z kabla pod radio to jest wymuszenie pracy rns w trybue tv a do tunera zrobilem w schowku gniazdo 12v i zasila go usb Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi