sebul Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Bo ja już tracę cierpliwość....próbowałem wiele śrubokrętów, bitów....i to małe gówno jest chyba z plasteliny...jeszcze chwila a je całkowicie obrobię....czy macie na to jakiś patent ? Czy zostaje mi to go6no rozwiercić ? Edytowane 24 Listopada 2015 przez sebul
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Tam jest niestety mala zapyziala gwiazdka i jak ja obrobisz to zostaje wiercenie.W passacie sa one z kwasowki czyli nierdzewne i to jest lepsze rozwiazanie.
sebul Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Gwiazdka ? A nie zwykly krzyzak ? Bo mi to wygladalo na krzyzaka ;/
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Tak tak ja krzyzaka nazywam gwiazdka jakos od zawsze i tak mi zostalo.
sebul Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Opublikowano 24 Listopada 2015 Uff, juz myslalem ze na dodatek slepy jestem ;/ A wiesz moze jaka jest tam srednica ? Jakim wiertlem to rozwiercic ? Bo nagle mi padly obydwie zarowki
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 srodka srubki nie rozwiercisz i tak bo siedzi w plastiku musisz rozwiercic tylko leb wyjac lampke zlapac czyms za pozostalosc i wykrecic reszte
Fido Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 próbowałem wiele śrubokrętów, bitów....i to małe gówno jest chyba z plasteliny Źle dobrałeś bita i teraz problem. Ja używam do tego śrubokrętu udarowego po uprzednim dobraniu odpowiedniej końcówki. Niedopasowana tylko pogarsza sytuację.
lukaszooo Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja sie obrobi to żaden cudowny bit nie pomoże, trzeba bardzo delikatnie to rozwiercić tak aby odpadł łepek ale zostało jak najwięcej śruby. Jak wyjmiemy juz obudowe lampki trzeba potraktować to środkiem penetrującym, opukać i dobrym krokodylem próbować wykręcić. Jesli to tez nie pomaga to zostaje nam ostatnia opcja cęgami do obcinania kabli robimy sobie mocny slad w śrubie i próbujemy wykręcać. Póki co uratowałem tak 3 klapy w 4 sie nie udało i lapki zostały wklejone na klej.
Fido Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 żaden cudowny bit nie pomoże Kto tu pisze o cudownym bicie ??? Poczytaj co napisałem. Podpowiem, chodzi o to zdanie z tym czymś udarowym,
mlodziak22 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 żaden cudowny bit nie pomożeKto tu pisze o cudownym bicie ???Poczytaj co napisałem. Podpowiem, chodzi o to zdanie z tym czymś udarowym, Kolega ma rację i nie bij piany w każdym wątku. W jednym aucie ci się udało i już wielki spec z cb. .. Jeśli obrobione śruby to tylko wyciągać i rozwiercać tylko ori śruby są dość twarde nie to co nasze . Do swojego kupiłem cała listwę używke bo lampki były i tak popękane,a na allegro dwie chyba kosztowały więcej co cała listwa w stanie idealnym. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Fido Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Nie bije i specem nie jestem. Jedynie czego wymagam to czytanie ze zrozumieniem. Tak jak sebul napisał .próbowałem wiele śrubokrętów, bitów Więc taka padła moja wypowiedź. Źle dobrany bit i problem. Po to wymyślono śrubokręt udarowy by ułatwić sobie życie. To, kiedy należy go użyć zależy od praktyki. Dla nieobeznanych już czasami jest za późno i mus rozwiercać. Jest takie fajne powiedzenie. "Trening czyni mistrza". I coś w tym jest. Edytowane 24 Listopada 2015 przez Fido
szakal222 Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Mi jak sruby nie puszczaja to z nboku lepka wierce mala dziurke ,pod punktak i pyk mloteczkiem ,dziala zawsze i niezawodnie ale musi byc miejsce na ten zabieg
sebul Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Dzięki panowie za rady, będę walczył Warto takie cos kupic ? http://allegro.pl/lampki-led-podswietlenie-audi-a3-8p-a4-b6-b7-a6-c6-i5939750021.html Bo rozwiercilem sruby a i tak to gwon wyjsc nie chce wiec skonczy sie na tym ze poprostu wylame te plastyki i musze sie zaopatrzyc w nowe z tego co widze to ceny zamiennikow sa chore....14 zl za kawalek plastyku ;/ Edytowane 25 Stycznia 2016 przez sebul
fido920 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 A ja powiem tak. Za żadne skarby mój elektryk nie dał rady odkręcić w/w śrubek. Mam aluminiową blendę i tak zasyfiała, że i zamek nie działa. Żarówkę wymienił demontując tapicerkę tylnej klapy, zdemontował całą blendę, od środka fleksem wyciął prostokąt żeby można było wyjąć i włożyć żarówkę i poskładał. Cała blenda była tak skorodowana, jakby ją zaspawało...
lukaszooo Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Panowie wiercilem to wiele razy i z samym wyjeciem lampki nie ma zadnego problemu wiec nie wiem z czym sie meczycie. Najpierw trzeba malym wiertlem zrobic dziurke idealnie w srodku a nastepnie wiekszym poprawiamy tak aby ladnie zwiercic caly lepek, jesli male wiertlo nie trafi w srodek duze zejdzie nam na bok nie zwiercimy calego lepka a ta pozostalosc bedzie dalej trzymac i lampka nie wyjdzie. A panu ktory wycinal klape gratulujemy pomyslu. W klapie masz caly czas wilgoc wiec korozja gwarantowana.
fido920 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) A panu ktory wycinal klape gratulujemy pomyslu. W klapie masz caly czas wilgoc wiec korozja gwarantowana. nie wycinał klapy, tylko z blendy od środka . Tam się nie dostaje woda, bo blenda ma uszczelkę od wewnątrz...A jak już rozwiercisz łepek śruby, to jak wyjmujesz resztę z gwintem...? A propos korozji, to normalne, że w kombi tył narażony szczególnie...Dlatego Audi blendę zmieniło na plastik... Edytowane 28 Stycznia 2016 przez fido920
Wihajster Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 przede wszystkim trzeba zdjąc tablice i ramke jak ktos ma.Później krótki śrubokręt i odkrecam bez problemu
lukaszooo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Wykrecasz albo krokodylem albo obcegami do obcinania kabli. Wczesniej porzadnie opukac i potraktowac wd40. Jak nie uda sie wykrecic to trzeba wkleic.
Jog Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Trzeba rozróżnić kto ma jakie blendy, jeśli plastikowe to takie zabiegi jak powyżej opisujecie pomogą, ale jeśli aluminiowe i ze znacznymi znakami korozji to nie ma szans wykręcić. Ja wyciągałem cała blendę, wiertarka na stojaku + imadło i rozwiercałem tego wkręta, potem trochę smaru i wkręt nierdzewka i jakoś się trzyma. Swoją drogą audi mogło jakoś lepiej to przemyśleć bo ten sam problem mam z blendą lusterka
szakal222 Opublikowano 4 Lutego 2016 Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja z alu skorodowanego wykrecalem na aucie, no fakt taki ze trzeba sie z tym pomacac troche
Rekomendowane odpowiedzi