MIPSIO Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam. Tak jak w temacie.. Od jakiegoś czasu nęka mnie dziwne stukanie podczas pracy silnika. Jest to zauważalne szczególnie na zimnym silniku, gdy tylko temperatura "motoru" się unormuje, stukanie ucicha. Na mechanice się kompletnie nie znam, więc proszę was o pomoc. Może ktoś z was miał podobny problem i go wyeliminował. Nie chcę tracić pieniędzy by "zwiedzać" świat warsztatów i szukać na chybił trafił. Nagrałem filmik z rana podczas wyjazdu do pracy. Jakość nie zabija ( z powodu ciemnego krajoobrazu ), lecz może to wam pomoże odnaleźć przyczynę. Jeśli będzie potrzebne, to nagram jeszcze raz w dzień przy lepszej widoczności i jakości Dla oszczędzających czas, najbardziej uchwycona objawa w 45-50 sekundzie. https://www.youtube.com/watch?v=OQGVf4o6WrI
piotrsob1 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Nie mam przy kompie w robocie słuchawek, tylko głośniczki w monitorze, jak na nich słucham to nic dziwnego nie słyszę, chodzi jak typowa sieczkarnia 1,9/2,0 TDI PD Edytowane 27 Listopada 2015 przez piotrsob1
Vanzz3 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 to nic dziwnego nie słyszę Ja również. Może to dość głupie, a nie obija ci się po prostu rura wydechowa o podłogę?
piotrsob1 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Posłuchałem na słuchawkach, całkiem ładnie sobie mruczy, chyba jesteś przewrażliwiony
MIPSIO Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2015 Spróbuje nagrać jeszcze inny filmik, bo to całe "pukanie" jest dobrze słyszalne pod obciążeniem silnika. Np gdy ruszam trzymając samochód na hamulcu ręcznym.
Musashi Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 czy chodzi o pojedyncze, nieregularne glosniejsze stukniecia? czy to co innego?
cornholiodj Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 Hej i wiadomo,co to było? mam podobnie... na półsprzęgle strzela szczególnie na zimnym silniku ( sprzęgło wynieniane)
stfan342 Opublikowano 10 Listopada 2017 Opublikowano 10 Listopada 2017 W dniu 3.11.2017 o 13:18, cornholiodj napisał: Hej i wiadomo,co to było? mam podobnie... na półsprzęgle strzela szczególnie na zimnym silniku ( sprzęgło wynieniane) Ale miałeś oczywiście ze sprzęgłem wymieniane koło dwumasowe?
cornholiodj Opublikowano 23 Listopada 2017 Opublikowano 23 Listopada 2017 Tak cały komplet miałem wymieniany...
Pawelkiwi Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 Jak nie dwumas to może sprzęgło alternatora? Strzelam oczywiście.
Rekomendowane odpowiedzi