kufel26 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, Audiczka jest ze mną od 15 sierpnia 2015. Samochodu szukałem dość długo, z początku miała to być napasiona B5 z 1.9TDI 115km, ale znalezienie takiego egzemplarza graniczyło z cudem. Miłość do samego Audi zaczęła się w czerwcu tego roku, kiedy to szukając samochodu dla ojca natrafiłem na audi A4 B6 na pakiecie Sline, z dodatkami od S4. Miałem okazję pojeździć tym autem miesiąc czasu i wtedy postnowiłem sprzedać poprzedniego Opla i szukać tylko Audi. Początkowo szukałem tańszych egzemplarzy A4 B6, lecz wszystkie były w opłakanym stanie, aż wreszcie po znajomości dostałem namiar na osobe która sprowadza A4 z niemiec i tak oto znalazłem swoja B6. Poprzedniczka mojej audiczki: Dane podstawowe: *Produkcja listopad 2004 *Sport Pakiet(kubły, kiera, gałka, zawieszenie 1BE) *Nadwozie Avant *Kolor LY7W *Silnik 1.9 TDI[AVF] 131km *Skrzynia manualna 6 biegów *Napęd niestety ośka *Przebieg w dniu zakupu 251300(w pełni potwierdzony) Wyposażenie: *Klimatronic *2 el. szyby z domykaniem z pilota *Podgrzewane oraz elektrycznie składane lusterka *Pogrzewana przednia szyba(z początku myślałem, że to fotochrom przez fioletowy kolor) *Pogrzewane fotele przednie *Tempomat *Radio CD Concert *Pełen FIS(czerwony) *Chrom relingi *Pakiet sport fotele z el. lędźwiami i wysuwane podudzia *Gałka zmiany biegów sport *Kierownica Sport(trójrmienna) *Zawieszenie 1BE *Nagłośnienie BOSE *Tapicerka SWING *PDC tył(nie działa) *Felgi 16" Alluet *Wysuwany schowek pod fotelem pasażera *Podłokietnik tył tzw. MCDonald *Lodówka w schowku Zrobione mody: *Przyciemnione tylnie szyby *Wymiana zniszczonych chińskich znaczków S-line na drzwiach na ori znaczki Audi S-line *Zakup felg 17" na lato 9-cio ramiennych S-line z oponami 215/50/R17 *Wymiana żarówek wnętrza na LED *Zakup oryginalnej felgi aluminiowej 16" na zapas + styropianowa wkładka *Zakup opon zimowych Cooper 205/55/R16 na felgi Alluet z którymi zakupiłem samochód *Oświetlenie tablicy rejstracyjnej LED *Moduły LED w postojówki od Tomnik-a *Kierunki przednie Osram Diadem Chrome *Diody ambiente w lampce podsufitki *Rączka ręcznego w skórze *Podłokietnik w kolorze Swing *Dystanse 10mm przód i 15mm tył Planowane mody: *Pełny pakiet oświetlenia wnętrza *Zmieniarka Yatour *Xenon lub Bi-Xenon na soczewce z B8 *Moduł DRL na 30% "długich" *Lotka klapy Sline *Listwy progowe wewnętrzne Sline *Listwy drzwiowe Sline *Zderzak przód Sline *Zakup dystansów przód 13mm i tył 17mm *Chip *Obklejenie lub wymiana dekorów na szczotkowane aluminium *Obklejenie folia czarny mat atrapy maski, zderzaka i listwy tył, ponieważ plastdip strasznie sie obija *Pomalowanie felg zimowych Alluet na czarno lub ciemny grafit *Zdjęcie oznaczeń z klapy "A4" oraz "1.9TDI" Historia napraw: Przebieg 255900 - wymiana oleju wraz z wszystkimi filtrami, wahaczy prostych, poduszki(łapy) pod skrzynią biegów oraz ustawienie zbieżności Przebieg 259250 - wymiana czujnika pedału sprzęgła Przebieg 266534 - regeneracja maglownicy, wymiana końcówek i drążków kierowniczych Audi chwilę po zakupie: Aktualnie Audi prezentuje się tak: Felgi S-line 17" i przyciemnione szyby: Pakiet LED wnętrza oraz dołożone diody ambiente: Zamontowany podłokietnik oraz rączka ręcznego w skórze zamiast plastiku: Aluminiowe koło zapasowe 16" zamiast zestawu naprawczego: Ledy od Tomnik-a razem z Narva Range Power White H7 Lampki LED podświetlenia tablicy rejstracyjnej: Setup zima 2015/2016: Dystanse 10mm przód i 15mm tył : Edytowane 12 Maja 2016 przez kufel26
kufel26 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Dzisiaj Audi otrzymało w prezencie pakiet oświetlenia wnętrza LED oraz diody ambiente , diody wyciągnełem z lampki B5 FL, w oryginalnej klapce nawierciłem otwory i oto efekt Edytowane 16 Stycznia 2016 przez kufel26
Sebastiano87 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Poprzednik Twojej audiczki pożałował kasy bo jak u siebie przemalowyłałem cały ryj maske, błotniki, zderzak, jak chciałem żeby to dobrze wygladało. Nie ma sensu malować zderzaka tylko bo ciezko dobrać kolor w srebnym. Fakt wiecej to kosztuje ale już efekt jest jako taki zadowalający. Też mam srebny. Znawcy powiedzo co ty gadasz dobierzesz idealnie może i tak ale ja ma odmnienne zdanie na swojm przykładzie w kolorze srebnym,
kufel26 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Poprzednik Twojej audiczki pożałował kasy bo jak u siebie przemalowyłałem cały ryj maske, błotniki, zderzak, jak chciałem żeby to dobrze wygladało. Nie ma sensu malować zderzaka tylko bo ciezko dobrać kolor w srebnym. Fakt wiecej to kosztuje ale już efekt jest jako taki zadowalający. Też mam srebny. Znawcy powiedzo co ty gadasz dobierzesz idealnie może i tak ale ja ma odmnienne zdanie na swojm przykładzie w kolorze srebnym, Nie bardzo rozumiem, tak w Audi miałem malowany przedni zderzak i błotnik bo przyjechła lekko uszkodzona i wiem jak wcześniej wyglądała. Pozdrawiam Korzystając z wolnego czasu pomalowałem atrape i ramkę zderzaka w czarny mat plastdip-em, tzw. schwarz pakiet. Miała być też czarna listwa zderzaka z tyłu, ale malowanie nie zbyt dobrze wyszło. Wymieniłem plastikową rączkę ręcznego na wersję skórzaną: Dzisiaj zawitała paczuszka od Tomnik-a,a w niej ledy w postojówki. Tak to świeci razem z Narva Range Power White A tu porównanie Philips White Vision vs. LED. Philips wypada strasznie żółto... Edytowane 16 Stycznia 2016 przez kufel26
Luqe12 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Jeszcze ciemne szyby przednie i będzie idealnie Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Luqe12
kufel26 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Jeszcze ciemne szyby przednie i będzie idealnie [emoji38] [emoji14]olice:Właśnie będę musiał skoczyć do Piotrka bo jakoś za jasno jestWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Rozpoczął się nowy rok, a wraz z nim Audiczka dostała ori aluminiowe koło zapasowe 16" razem z ori wkładką styropianową Audi. Jeszcze tylko muszę poszukać plastikowej przysłony bo ta z zestawu naprawczego nie pasuje... W Audi wreszcie zamontowałem podłokietnik oraz ledowe podświetlenie tablicy rejstracyjnej: Dość długo irytowała mnie skrzypiaca i sama zwijajaca się roleta bagażnika, więc odwiedzilem Aso i zakupiłem zestaw naprawczy rolety. Wreszcie nastała cisza i nic się nie zwija Edytowane 27 Stycznia 2016 przez kufel26
mariuszbielsko Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 ladny avancik powodzenia w modzeniu
kufel26 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) ladny avancik powodzenia w modzeniu Dzięki kolego, mam nadzieję, że teraz polecą same Sline-owe mody Edytowane 6 Lutego 2016 przez kufel26
qbatzr Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Ile taki zestaw kosztuje ? U mnie niestety to samo skrzypi strasznie czasem i potrafi się zwinąć
kufel26 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Ile taki zestaw kosztuje ? U mnie niestety to samo skrzypi strasznie czasem i potrafi się zwinąć W ASO audi zaplacilem 50,50złWysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
balonikb6 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 bardzo ładne audi modzik po modziku i robi się perełka i tak trzymaj
Piotrek2602 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Bardzo ładnie się prezentuje ta Małyszka, powodzenia w modach
lopes1987 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Gratki fury, powoli robi się ładne wozidełko
kufel26 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzięki za mile słowa, póki co mody polegają na doposażaniu tego czego brakowało, teraz zastanawiam się nad xenonem i mam 3 opcje hid, ori bixy na soczewcze z b8 lub ori xenon na soczewce z b8, która opcja byłaby najlepsza i najbardziej przystępna cenowo? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Binek1.8T Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Oczywiscie ze Ori bixy świeca o niebo lepiej juz hidy.. Chyba ze xenon Ci starczy różnica tylko w drogowych.. Do tego musiałbyś dorezac samopoziom i spryski..
kufel26 Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Do auta zawitały ori znaczki Sline, zamiast zamienników które kupiłem razem z samochodem. W światła mijania wpadły żarówki osram night breaker unlimited-nareszcie coś widać w deszczuWysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Lutego 2016 przez kufel26
kufel26 Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Trudno mi powiedzieć, bo są takie zółtawe, a jak staniesz obok auta ze standardowymi żarówkami, to są jakby białe, wiec na moje oko ok 4000k. Wcześniej miałem narwy 4300k, ale na mokrym asfalcie była słaba widocznść Edytowane 18 Lutego 2016 przez kufel26
makaba Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Ładna sztuka, przynajmniej masz wyposażenie ciekawsze bo w mojej to ktoś przyoszczędził na rzecz pakietu.
Rekomendowane odpowiedzi