tomiqu Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Moja ma ponoć oryginalne 238 tys i niestety ale na wybojach w środku potrafi coś zaskrzypić, zwłaszcza w okolicach drzwi , czy to nie za wcześnie jak na taką zacną marką jak Audi?? Jak jest w Waszych? Cisza jak w nówkach czy świerszcze się odzywają?
gal66 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 "Świerszcze" potrafią odezwać się nawet w nowym aucie, wszystko zależy od przeszłości, użytkowania i czasem używanych środków do czyszczenia i pielegnacji. Ostatnio skrzypiała mi roleta w bagażniku, ale po lekturze forum i użyciu WD-40 (jawna reklama ) nastała cisza. Powodzenia w poszukiwaniu natręta. U Angoli podobno są specjalne firmy do szukania "świerszczy" i wyciszania auta. Pozdrowienia
gal66 Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 Kiedyś czytałem, na jakimś forum, że WD-40 był tak zachwalany i używany prawie do wszystkiego, że gościu popsikał piszczący pasek klinowy Tak naprawdę lepiej poszukać i usunąć "świerszcza" niż maskować go jakimś oleum.
Buba Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 czy WD-40 mozna uzywac na uszczelki i wogole elementy gumowe?
tomiqu Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Opublikowano 16 Listopada 2008 U mnie nie ma aż takiego dużego dramatu z tym skrzypieniem, wiadomo że dużo zależy od drogi.
domelq Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Moja jak przejadę pare minut po bruku to coś zapiszczy itp. Al to chyba zależy kto i jak przed Tobą używał autka
topor Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 dokladnie jak pisza chlopaki;) u mnie nic nie trzeszczy... ale wczesniej jak jezdizlem ibiza FL to zeby mi wypadaly, wszedzie gumy podkladalem;p ciesze sie ze tu tego nie usze robic:)
loco87 Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 co prawda sam poziom halasu jest na pczeciętnym poziomie (duzo spod kół slychac) ale o samą sztywność konstrukcji nie mozna sie bardzo czepiać jak na auto ktore ma 12lat... Świerszczy i trzasków brak
12RAEL Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 U mnie cisza i spokój ... a testuje cały czas bo na wsi mieszkam i droga od 20 lat nieremontowana ostatnio chłopak siostry zakupił A3 z 03r i tam już coś potrafi świergotnąć ale to wszystko chyba zależy właśnie od historii auta
Reggi Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Trzeszczy ...świerszczy .. czasami też krzyczy :gwizdanie: S(k)utki rezania
Gość Matiz Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Mi sie telepie ta taka zasłonka od szyberdachu, ale to tylko tak czasami sporadycznie... A pozatym cisza i spokoj
mcm Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 jak na jazdę po naszych "drogach" to i tak nasze furki dobrze się trzymają
Gość Matiz Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 jak na jazdę po naszych "drogach" to i tak nasze furki dobrze się trzymają Dokładnie tak, zrobie małe odejście od tematu. Jezdziłem Lanosem 99r. 100tys. km przebiegu, puka stuka, szkoda gadac, zawieszenie ledwo sie kupy trzyma... Drugi przykład Volvo V50 2005r. 125tys. km przebiegu, puka stuka, amortyzatory siadły, szumi... Renault Laguna 180tys. km przbiegu puka stuka, trzeszczy... a moja Audiczka dosłownie jak nówka tyle ze ta zaslonka od szyberdachu jak sie źle "ulozy" to tak jak mowilem telepie i czasami, czasami roleta bagażnika.
swiezak84 Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 a ja mam jeden wielki skrzyp i halas w srodku. roleta od bagaznika, fotel(skora dotyka plastiku na tunelu srodkowym i jak sie ruszam w fotelu to i skora trzeszczy o ten plastik). szumi przy przednich drzwiach i zawieszenie chodzi glosno - na nierownosciach dudni jak nie wiem, puka i stuka pomimo ze niedawno bylem na badaniach technicznych i na przegladzie i niby wszystko ok z zawiasem, a specjalnie zwracalem ludziom uwage zeby dokladnie sprawdzili wszystkie wahacze, laczniki itp. glosnosc w srodku to jedyna rzecz z ktorej nie jestem zadowolony w mojej audioli...
gal66 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Musisz zainwestować w dobry sprzęt grający :gwizdanie: ewentualnie poświęcić trochę czasu na wyeliminowanie uciążliwości
gregor8140 Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Mam na blacie 221 tys ale nic jeszcze nie trzeszczy chyba że w jakiś ostrych wybojach. u brackiego w pssacie B5 kombi rok 2000 jest o wiele gorzej . No wiecie wkońcu AUDI !!! sie wie za co sie płaci hehe :>
Marek12 Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 A u mnie cisza jak w kościele :>ale ze dwa lata temu to roletka w bagażniku poskrzypywala i została posmarowana kremem Nivea :polew:i spokój
Italiano Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Na razie na zimne dmuchać i nic nie skrzypi, ale ogólnie do skrzypiących plastików polecam silikon w sprayu firmy WURTH.
Rekomendowane odpowiedzi