Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zwrot podrabianych żarników jak się za to zabrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Na początku listopada kupiłem żarniki firmy General electric za jakies 170zł sztuka wszystko ładnie pięknie świeciły 2 tyg i spaliły mi lewą przetwornice pomyślałem stara przetwornica nowy żarnik zdarza się trudno wymieniłem przetwornice za 2 tyg znowu poleciała prawa mówię to samo że stara kupiłem następną i było okej przez jakiś tydzień gdy żarniki strasznie mi mrugają na nierównościach, dziurach. Wyciągnąłem dzisiaj palniki i sprawdziłem magnesem stare palniki Osram i się bardzo przyciągają to magnesu a te nowe General Electric nic a nic . Sprzedawca zapewniał mnie że są to oryginalne żarniki nie palą przetwornic. Co mam teraz w takim przypadku zrobić skoro spaliło mi dwie przetwornice palniki mrugają jakby była impreza jak w remizie z 90 lat ? Posiadam kartę gwarancyjną i paragon z owego sklepu nie chce na razie wymieniać co to za sklep. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

teoretycznie takich rzeczy nie możesz zwrócić. Jedynie na gwarancje oddaj i czekaj na rozpatrzenie. Tylko wyślij mu to za potwierdzeniem odbioru bo różnie teraz bywa :)

Opublikowano

Zwrotu nie ma na 100% bo ustawa zakłada przyjmowanie tylko pełnowartościowego towaru.

Możesz reklamować lubi tytułu rekojmi zadać zwrotu gotówki albo wolnego od wad produktu sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do pisma.

Opublikowano

Pisałem do nich w tamtym tygodniu i bez problemu przyjmą na gwarancje

Zwrotu nie ma na 100% bo ustawa zakłada przyjmowanie tylko pełnowartościowego towaru.
Możesz reklamować lubi tytułu rekojmi zadać zwrotu gotówki albo wolnego od wad produktu sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do pisma.

najpierw chce to załatwić na spokojnie bo wiadomo siłą nic nie wskóram a tylko zaszkodzę tym bardziej że allegrowicz niema żadnego negatywa a trochę tego sprzedał więc może się jakoś z nim dogadam jutro będę dzwonił

Opublikowano

gdzieś to kupił ? może być na pw

Opublikowano

To może ci wymieni. :)

Opublikowano

Podaj PW link do auckji jak możesz.

Opublikowano (edytowane)

Witam! Na początku listopada kupiłem żarniki firmy General electric za jakies 170zł sztuka wszystko ładnie pięknie świeciły 2 tyg i spaliły mi lewą przetwornice pomyślałem stara przetwornica nowy żarnik zdarza się trudno wymieniłem przetwornice za 2 tyg znowu poleciała prawa mówię to samo że stara kupiłem następną i było okej przez jakiś tydzień gdy żarniki strasznie mi mrugają na nierównościach, dziurach. Wyciągnąłem dzisiaj palniki i sprawdziłem magnesem stare palniki Osram i się bardzo przyciągają to magnesu a te nowe General Electric nic a nic . Sprzedawca zapewniał mnie że są to oryginalne żarniki nie palą przetwornic. Co mam teraz w takim przypadku zrobić skoro spaliło mi dwie przetwornice palniki mrugają jakby była impreza jak w remizie z 90 lat ? Posiadam kartę gwarancyjną i paragon z owego sklepu nie chce na razie wymieniać co to za sklep. Proszę o pomoc :)

Ja na twoim miejscu zaczął bym od sprawdzenia instalacji elektrycznej, może gdzieś coś nie kontakci na przewodach prądowych i masz skoki napięcia w instalacji . Jakoś nie widzę innej możliwości by pod wpływem drgań zmieniała się jasność ksenonów, a tym bardziej by żarniki powodowały uszkodzenia przetwornic :decayed:

A co na celu miało sprawdzanie żarników magnesem , właściwości magnetyczne żarników nie mają żadnego znaczenia dla prawidłowego ich działania :)

Edytowane przez piotrsob1
Opublikowano

Tylko ze od razu po wymianie zarnikow nic nie mrugalo świeciło idealnie.

Wysłane z mojej Sony Xperia z2 za pomocą Tapatalk.

Opublikowano

Piotrek tu się mylisz podrabiane palniki prawie zawsze uszkadzają przetwornice.

Magnesem sprawdzało się palniki (obudowy) innej marki obudowy były robione z jakiegoś dziadostwa anie metalu

Opublikowano

Jest nawet filmik na YouTube jak Pan sprawdza ori i chinole i chinole się nie przyciągają a ori owszem.

Opublikowano

A co na celu miało sprawdzanie żarników magnesem , właściwości magnetyczne żarników nie mają żadnego znaczenia dla prawidłowego ich działania :)

Mało wiesz widzę o podróbach.

Wbij na you tube hasła to sobie pooglądaj.

Opublikowano

Tylko że obecnie klepane chinole już przyciągają magnes, takze te filmiki są mocno nieaktualne :)

Opublikowano

I dzwoniłem do sprzedawcy mowie zł te zarniki to chinole a on ze na pewno ori bo biorą z pewnego źródła z auto lamp Jaworze.. Jestem teraz zmieszany

Tylko że obecnie klepane chinole już przyciągają magnes, takze te filmiki są mocno nieaktualne :)

A jeśli te co miałem general electric nie przyciągały się to chinole?

Opublikowano

Ciężko jednoznacznie stwierdzić, najlepiej porównaj kody EAN z opakowania z tym co w internecie. Możesz też otworzyć dolną część żarnika (tą blaszaną) i zobacz czy w środku są numery seryjne zgodne z tym co na blaszce.

Opublikowano

A jeśli te co miałem general electric nie przyciągały się to chinole?

Możliwe.

Sprzedawca zawsze będzie zapewniał że to ori itd.

Niestety stare przetwornice Valeo są zbyt czułe (ew.nieprzystosowane do innych palników) i montaż nieodpowiedniego palnika ją uszkadza.